elzbietkask 27.11.2009 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2009 ja mam, ale 100 cm. wydaje mi sie ze 2 będą dziwnie wyglądały. moze jeszcze zalezy z jakiego materiału. ja mam ze zwykłego wolalu, jest lekka i myśle ze to 175 czy nawet 200 spokojnie bedzei można ją używać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 27.11.2009 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2009 Tu znajdziesz wszystko na ten temat: http://forum.muratordom.pl/dekoracja-okna,t26639.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 28.11.2009 01:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 dużo lepiej będzie wyglądało jeśli będziesz miec 2 rolety,możesz wtedy rozwijac na różnych wysokościach co obecnie jest modne,ja tak mam i wygląda super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 28.11.2009 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 dużo lepiej będzie wyglądało jeśli będziesz miec 2 rolety,możesz wtedy rozwijac na różnych wysokościach co obecnie jest modne,ja tak mam i wygląda super. Właśnie w wątku podanym przez cieszyniankę znalazłam takie zdjęcie i też mi się podoba to rozwiązanie. Inna sprawa to w ogóle mechanizm działania takich rolet na karniszu - podobno jest gorszy niż w roletach mocowanych do ściany, nie ma hamowania czy coś w tym stylu ... Kurczę, zaczynam się skłaniać ku rolecie przymocowanej do ściany nad oknem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
westone 17.08.2010 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 Ja mam rolety rzymskie z Dekorii - są właśnie mocowane na rzepy / materiał / , bez problemu można je odczepić od mocowania , przepleść sznurki przez oczka i sam materiał wyprać czy wyczyścić w inny sposób. Potem montaż w analogiczny odwrotny spsób . Rolety u nas zamontowane na oknach wykuszowych , wewnątrz otworów okiennych / okna 180x120 / . Łatwiejszy sposób zdejmowania i zakładania daje system "Open" - materiał mocowany na rzep, a sznurki "na klik" - nie trzeba ich wyplatać i potem ponownie ustawiac wysokosci (materiał pierze się razem ze sznurkami). Poza tym rolety rzymskie można mozna mocowac bez systemu na zwykły karnisz... Na Psim Polu we Wrocławiu jest nowa dekoratornia i tam wszystkiego o takich roletach i systemach na miejscu ( ul Mulicka 7) można sie dowiedzieć ( i zamowić i kupić tez) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
westone 26.09.2010 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2010 Łatwiejszy sposób zdejmowania i zakładania daje system "Open" - materiał mocowany na rzep, a sznurki "na klik" - nie trzeba ich wyplatać i potem ponownie ustawiac wysokosci (materiał pierze się razem ze sznurkami). Poza tym rolety rzymskie można mozna mocowac bez systemu na zwykły karnisz... Na Psim Polu we Wrocławiu jest nowa dekoratornia i tam wszystkiego o takich roletach i systemach na miejscu ( ul Mulicka 7) można sie dowiedzieć ( i zamowić i kupić tez) Porobilem fotki tego systemu "Open". Jest jeszcze jedna nowinka - idealne rozwiązanie dla szyjących samodzielnie (i nie tylko). Przelotki zatrzaskowe. Roleta do prawidlowego funcjonowania musi miec równo ustawione pionowe przelotki lub wszytą taśme z przelotkami. Kto to kiedykolwiek robil wie jak to jest czasochlonne. Teraz ten problem rozwiazuja przelotki na zatrzask - jedyne co trzeba uszyc w rolecie to zaszewki (tunele) na fiszbiny, ale to jest najlatwiejsza czynność w szyciu rolety (skladamy material w miejscu gdzie ma byc fiszbin i przeszywamy ok 1 cm od krawedzi:). Zalozenie tkaniny na mechanizm tez jest latwe - wpinamy sznurki w szpule (system open) , przytwierdzamy górną część do rzepa, NAWLEKAMY przelotki (luzem) na sznurek PRZED przywiazaniem go do dolnej części. Roleta wisząca luźno ma idelanie proste sznurki - teraz przelotka po przelotce przesuwamy je do miejsca przeciecia ze sznurkiem, click - zapinamu na tkanine na fiszbinie - i gotowe:) Ponizej foty systemu "open" i przelotek zatrzaskowych http://declever.pl/pliki/click-5szt.gif http://declever.pl/pliki/przelotka_zatrzask.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluezee 13.10.2010 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 Planuje w swoim mieszkaniu powiesić rolety rzymskie. wnętrze jest urządzone w stylu nowoczesnym. Wszystko jest biało-szare tylko kanapa skórzana jest czerwona. Jakie rolety by pasowały do takiego wnętrza? Macie, jakieś zdjęcia? Pomożecie desingerki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 13.10.2010 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 To zależy, czy chcesz je wyeksponować, czy spowodować, by zlały się z tłem - ścianą. Wtedy mogą byc ton, dwa ciemniejsze niż kolor ścian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluezee 13.10.2010 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 Sama nie wiem, szukam inspiracji. Podrzucicie jakieś fajne pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaW 09.05.2011 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Od niedawna mieszkam z mężem w Katowicach. Chcę mu zrobić niespodziankę (średnio około 2 tygodni jest poza domem) i kupić rolety rzymskie (raz że mi się podobają, dwa że pasują do ogólnego wystroju mieszkania). Koleżanka z pracy poleciła mi sklep Akces z Sosnowca. Niestety jako nowa w tym rejonie nie mam zbytnio rozeznania. Chodzi mi o to, żebym po zakupie nie była rozczarowana. Czy faktycznie jest to rzetelna firma i potrafi doradzić klientowi, czy traktuje klienta jak cytrynę do wyciśnięcia. Ewentualnie gdzie mogę się udać tak, aby sprzedawca, po wyjaśnieniu sprawy polecił mi odpowiedni towar z którego będę zadowolona, a nie tylko on będzie zadowolony z tego że sprzedał. Proszę o opinie na temat tego sklepu (o ile kotś będzie wstanie poświęcić mi chwilke czasu i odpisze:rolleyes:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dariuusz 10.05.2011 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 Zobacz faktycznie u nich, ja kupowałem z żoną co prawda nie "rzymskie" ale bambusowe i jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 10.05.2011 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 grubymi nićmi szyte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonkaD 11.05.2011 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 moja mama zamawiała tam zwykłe rolety i była zadowolona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CooleRek 11.05.2011 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 Jeżeli zależy Ci na osobie, która Ci konkretnie doradzi to polecam Panią Ewę Komorowską. Obecnie prowadzi 3 punkty sprzedaży: w Katowicach, Dąbrowie G. i w Czeladzi. http://katalog.pf.pl/Czelad%C5%BA/Firankarnia-Ewa-Komorowska-F5011826G0B7680-m19.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
worktravel 04.10.2011 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 Ostatnio zainspirowała mnie taka roleta rzymska http://www.roletex.pl/images/stories/rolety_wolnowiszace/rzymskie/galeria/rzymska_1.jpg. Zawsze myślałam, że one są grube. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
variola 04.10.2011 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 coś mi się zdaje, że za kilka dni autor pierwszego posta napisze, że sprawdził sklep i WARTO bo rolety wspaniałe, w sklepie cudna obsługa itp.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 04.10.2011 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 grubymi nićmi szyte oj i to jak:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 04.10.2011 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 Czyżby sklep w S. prowadziła przypadkiem JoannaW.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przerwa 23.02.2012 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Porobilem fotki tego systemu "Open". Jest jeszcze jedna nowinka - idealne rozwiązanie dla szyjących samodzielnie (i nie tylko). Przelotki zatrzaskowe. Roleta do prawidlowego funcjonowania musi miec równo ustawione pionowe przelotki lub wszytą taśme z przelotkami. Kto to kiedykolwiek robil wie jak to jest czasochlonne. Teraz ten problem rozwiazuja przelotki na zatrzask - jedyne co trzeba uszyc w rolecie to zaszewki (tunele) na fiszbiny, ale to jest najlatwiejsza czynność w szyciu rolety (skladamy material w miejscu gdzie ma byc fiszbin i przeszywamy ok 1 cm od krawedzi:). Zalozenie tkaniny na mechanizm tez jest latwe - wpinamy sznurki w szpule (system open) , przytwierdzamy górną część do rzepa, NAWLEKAMY przelotki (luzem) na sznurek PRZED przywiazaniem go do dolnej części. Roleta wisząca luźno ma idelanie proste sznurki - teraz przelotka po przelotce przesuwamy je do miejsca przeciecia ze sznurkiem, click - zapinamu na tkanine na fiszbinie - i gotowe:) Ponizej foty systemu "open" i przelotek zatrzaskowych http://declever.pl/pliki/click-5szt.gif http://declever.pl/pliki/przelotka_zatrzask.gif Gdzie można kupić takie przelotki zatrzaskowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 07.08.2014 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 Witam,Czy ktoś z Was orientuje się, czy można zamocować roletę rzymską do ramy okiennej okna nieotwieranego (fix)?Będę wdzięczna za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts