artureski 23.11.2007 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 "Może warto rozpocząć debatę społeczną ws. wolności wyboru..." No i rozpoczęliśmy debatę społeczną na forum, a którą zgrabnie i jakże przejrzyście podsumował i w skrócie przedstawił pan KUNA: , Nie dyskutuj z idiotami . Bo ściągną Cię do swojego poziomu i zabiją doświadczeniem " W ten sposób przedstawił swoje niezbite racje, że teraz nie sposób ich obalić. Nie będę więc ich już próbował obalać a tym bardziej nie będę próbował kogoś obrażać - bo w moim rozumieniu dyskusja nie temu służy by obrażać swych adwersarzy pomimo różnicy poglądów. A zupełnie już na zakończenie - pierwowzór cytatu " Nie dyskutuj..." nie posiadał słowa "zabije" tylko "pokona". Ta różnica być może jest dla niektórych błaha, jednak dla mnie osobiście ogromna i wymowna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 23.11.2007 23:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 No cóż ,nic dodać nic ująć.Można by wylać na głowę kuny wiadro pomyj ale...A już myślałem że język chamstwa z ostatnich lat zaniknął.Widać w lesie panują inne obyczaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ila66 24.11.2007 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 No cóż ,nic dodać nic ująć.Można by wylać na głowę kuny wiadro pomyj ale... A już myślałem że język chamstwa z ostatnich lat zaniknął.Widać w lesie panują inne obyczaje. urodzilem sie w osadzie lesnej , kocham las , zwierzeta rano przychodzily z lasu , zeby sie ze mna pobawic , nawet dzisiaj ....ech niewazne .... ale jak ktos do nich strzela , to do mnie strzela ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuna 24.11.2007 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 "Może warto rozpocząć debatę społeczną ws. wolności wyboru..." No i rozpoczęliśmy debatę społeczną na forum, a którą zgrabnie i jakże przejrzyście podsumował i w skrócie przedstawił pan KUNA: , Nie dyskutuj z idiotami . Bo ściągną Cię do swojego poziomu i zabiją doświadczeniem " W ten sposób przedstawił swoje niezbite racje, że teraz nie sposób ich obalić. Nie będę więc ich już próbował obalać a tym bardziej nie będę próbował kogoś obrażać - bo w moim rozumieniu dyskusja nie temu służy by obrażać swych adwersarzy pomimo różnicy poglądów. A zupełnie już na zakończenie - pierwowzór cytatu " Nie dyskutuj..." nie posiadał słowa "zabije" tylko "pokona". Ta różnica być może jest dla niektórych błaha, jednak dla mnie osobiście ogromna i wymowna. Cytujesz moje słowa wyjęte z kontekstu . A to jest ordynarnym i chamskim manipulowaniem forumowiczami albo analfabetyzmem funkcjonalnym . Nie wiem co gorsze Nigdzie do nikogo nie napisałem w tym watku , że jest idiotą . Jest to kłamstwo i chamstwo , które mnie obraża . Reszta niech będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 24.11.2007 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 "Może warto rozpocząć debatę społeczną ws. wolności wyboru..." No i rozpoczęliśmy debatę społeczną na forum, a którą zgrabnie i jakże przejrzyście podsumował i w skrócie przedstawił pan KUNA: , Nie dyskutuj z idiotami . Bo ściągną Cię do swojego poziomu i zabiją doświadczeniem " W ten sposób przedstawił swoje niezbite racje, że teraz nie sposób ich obalić. Nie będę więc ich już próbował obalać a tym bardziej nie będę próbował kogoś obrażać - bo w moim rozumieniu dyskusja nie temu służy by obrażać swych adwersarzy pomimo różnicy poglądów. A zupełnie już na zakończenie - pierwowzór cytatu " Nie dyskutuj..." nie posiadał słowa "zabije" tylko "pokona". Ta różnica być może jest dla niektórych błaha, jednak dla mnie osobiście ogromna i wymowna. Cytujesz moje słowa wyjęte z kontekstu . A to jest ordynarnym i chamskim manipulowaniem forumowiczami albo analfabetyzmem funkcjonalnym . Nie wiem co gorsze Nigdzie do nikogo nie napisałem w tym watku , że jest idiotą . Jest to kłamstwo i chamstwo , które mnie obraża . A skoro tak to mam prawo napisać wprost . Naucz się czytać chamie i matole . Nie trzeba było żucać w szkołę kamieniami jak był czas na naukę . rzucać przez "rz" się pisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuna 24.11.2007 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 Majka napisała rzucać przez "rz" się pisze zgadzam się , dobra jesteś , ale skoro zwracasz mi uwagę to w swoich postach popraw interpunkcję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldibmw 24.11.2007 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 DLACZEGO NIKT niepodjol tematu broni czarnoprochowej !!?? Zabija taksamo jak ta nowoczesna ,a zezwolenia miec nietrzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spioch1719502721 24.11.2007 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 Nie jest to dobry pomysł broń w domu, gdzie ją trzymać przechowywać a jeśli ktoś ma dzieci to będzie chyba chodził z duszą na ramieniu aby tylko jej nie znalazły.Jest powiedzenie że raz w roku broń sama wystrzeli,gdzie ją czyścić w domu ? Wydaje mi się będzie więcej wypadków oby nie śmiertelnych .Jeszcze jedno jeśli praktycznie każdy będzie mógł mieć broń w domu i to w majestacie prawa to jak odróżnić ludzi chcących tylko się bronić od psychopatów itp.aby nie zdarzyło się to co w stanach , młoda osoba uczeń łatwo zdobył broń wszedł do szkoły i zrobił rzeż .Jeśli to przejdzie to będzie strzał do własnej bramki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuna 24.11.2007 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 DLACZEGO NIKT niepodjol tematu broni czarnoprochowej !!?? Zabija taksamo jak ta nowoczesna ,a zezwolenia miec nietrzeba No właśnie . Można ją kupić bez pozwolenia . Można do niej kupić kule przybitki oraz proch - także bez pozwolenia . Ale tego niektórzy rozhisteryzowani przeciwnicy posiadania broni nawet nie wiedzą . A broń czarnoprochowa jest skuteczna do 100 m w przypadku karabinu . A pistolet czarnoprochowy jest równie skuteczny jak na naboje . Oczywiście w przypadku jednego przeciwnika . No i jak rozróżnić czy przypadkiem psychopata nie posiada takiej broni Czyżby ustawodawca według przeciwników posiadania broni w ogóle zwariował ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuna 24.11.2007 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 śpioch napisał : Nie jest to dobry pomysł broń w domu, gdzie ją trzymać przechowywać a jeśli ktoś ma dzieci to będzie chyba chodził z duszą na ramieniu aby tylko jej nie znalazły. Nie uważasz , że każy indywidualnie powinien ocenić czy posiadanie broni w domu to dobry pomysł . Szanuję Twoje zdanie . Skoro uważasz , że to niedobry pomysł abyś miał broń w swoim domu to widocznie masz rację . Ustawa o broni dokładnie określa jak należy przechowywać broń w domu . Jeżeli uważasz że nie potrafisz zabezpieczyć broni palnej przed dziećmi to przyznaj się policji na pewno jej nie dostaniesz . Nawet jak inni dostaną ją bez problemu . Jest powiedzenie że raz w roku broń sama wystrzeli,gdzie ją czyścić w domu ? Nie no załamujesz mnie . No pewnie , że nie na dworze przed blokiem . Skoro masz takie pytania to tylko świadczy o tym , że nie umiesz obchodzić się z bronią . Potrzebne jest przeszkolenie . Broni nie należy demonizować i bać się jej tylko mieć do niej respekt i wiedzieć co z nią można a co nie można robić . Pozwolisz , że reszty nie skomentuje . Napiszę tylko , że mam odmienne zdanie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sasha 25.11.2007 02:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 Tak czytam i mam wrażenie że wszyscy zapominają że broń (mimo swojej nazwy) nigdy nie służyła do obrony ale najpierw służyła do ataku. Nasza historia (ludzkości) to historia wojen i agresorów. Więc gdyby rozszerzyć możliwość posiadania broni ilość zbrodni popełnionych przy pomocy tego narzędzia podwyższyłaby się i to znacznie. Statystki którymi ktoś się posługiwał są psu na budę warte bo gdyby porównać ilość zabójstw ostrym narzędziem i bronią palną ale w odniesieniu do dostępności na mieszkańca Polski to te wyniki wywrócą się o 180 stopni. Nietrafione są również porównania dotyczące samych zbrodni, bo musicie przyznać że zasztyletowanie kogoś nożem to jednak coś innego niż strzelenie z broni palnej. Co do dzieci i przechowywania broni w domu... to już paranoja. Po co? Czego wy chcecie tak bronić? Starego TV? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mapan 25.11.2007 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 Skoro tak sądzisz, to może jeszcze podaj adres, chłopcy pewnikiem wpadną z wizytą po telewizor, a może jeszcze po coś więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sasha 25.11.2007 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 Skoro tak sądzisz, to może jeszcze podaj adres, chłopcy pewnikiem wpadną z wizytą po telewizor, a może jeszcze po coś więcej. A ty zrozumiałeś tylko ostatnie zdanie? Czy po prostu chcesz podtrzymać rozmowę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuna 25.11.2007 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 Skoro tak sądzisz, to może jeszcze podaj adres, chłopcy pewnikiem wpadną z wizytą po telewizor, a może jeszcze po coś więcej. A ty zrozumiałeś tylko ostatnie zdanie? Czy po prostu chcesz podtrzymać rozmowę? mapan , ja i inni rozumiemy co piszesz ale Wasze (przeciwników udostępnienia broni do obrony miru domowego) argumenty nas nie przekonują . Tu chodzi o wolność . Wolność wyboru i godność . Oraz możliwość decydowania o sobie . A nie ubezwłasnowolnienie . Wybacz ale nie mam natury niewolnika . Popieram to co pisze mapan . Podaj adres mam sąsiada co siedział za gwałt . Myśle , że pobyt w odosobnieniu go niczego nie nauczył w tej kwesti . Nadal uważa że warto było się tak zabawić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sasha 25.11.2007 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 Naprawdę nie rozumiem jak to się ma do posiadania broni palnej? Czy jakoś cię to obroni? Czy kogokolwiek obroni? Raczej nie - a bronić się przecież możesz - kup siekierę i rozpłataj komuś głowę jezeli cię zaatakuje - skoro czujesz taką wew potrzebę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 25.11.2007 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 mapan , ja i inni rozumiemy co piszesz ale Wasze (przeciwników udostępnienia broni do obrony miru domowego) argumenty nas nie przekonują . Tu chodzi o wolność . Wolność wyboru i godność . Oraz możliwość decydowania o sobie . A nie ubezwłasnowolnienie . Wybacz ale nie mam natury niewolnika . Popieram to co pisze mapan . Podaj adres mam sąsiada co siedział za gwałt . Myśle , że pobyt w odosobnieniu go niczego nie nauczył w tej kwesti . Nadal uważa że warto było się tak zabawić . Pewno byś go zastrzelił.. Godność, piszesz, wolność... Ta broń to Ci potrzebna aby się dowartościować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mapan 25.11.2007 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 ale co wam przeszkadza, że ja chcę mieć w domu pistolet zamiast siekiery? Skoro i tak mogę nią rozpłatać komuś głowę, nie ważne w domu, na ulicy, w szkole czy gdziekolwiek? Nie chcecie mieć broni w domu to OK, pozwalam wam. Ale pozwólcie innym ją mieć jeśli taka ich wola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 25.11.2007 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 ..... Statystki którymi ktoś się posługiwał są psu na budę warte bo gdyby porównać ilość zabójstw ostrym narzędziem i bronią palną ale w odniesieniu do dostępności na mieszkańca Polski to te wyniki wywrócą się o 180 stopni. ..... To ja podawałem statystyki. Jeśli zadałeś sobie trudu i podsumowałeś wszystkie zabójstwa w roku 2005 to wyszło ich nie mniej i nie więcej niż 531. Dlatego też napisałem w swoim pierwszym poscie w tym temacie, że Polska w statystykach jawi się jako kraj bezpieczny. Dlatego też, przy założeniu, że nie chodzimy po melinach, nie jesteśmy właścicielami kantorów czy też hurtowni, którzy w saszetce odnoszą całodzienny utarg do domu i oczywiście nie jesteśmy także członkami grup przestępczych- broń palna jest nam zbędna. W wymienionych powyżej przypadkach (oprócz członkostwa w grupie przestępczej), jeśli udokumentuje się realne zagrożenie to zezwolenie na posiadanie broni można otrzymać. W pełni się zgadzam, co do bezsensu obrony starego telewizora. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 25.11.2007 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 ale co wam przeszkadza, że ja chcę mieć w domu pistolet zamiast siekiery? Skoro i tak mogę nią rozpłatać komuś głowę, nie ważne w domu, na ulicy, w szkole czy gdziekolwiek? Nie chcecie mieć broni w domu to OK, pozwalam wam. Ale pozwólcie innym ją mieć jeśli taka ich wola. Nie miałbym nic przeciwko temu jeśli ta Twoja broń spełniała by następujące założenia: - była by trwale związana z Twoim gruntem, - zasięg strzału byłby ograniczony do odległości między końcem lufy a Twoim płotem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mapan 25.11.2007 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 ale to samo powinno dotyczyć siekier, którymi niektórzy pozwalają mi się bronić w domu. Skoro tak wspaniale można się nią obronić, to równie dobrze można nią kogokolwiek i gdziekolwiek zaatakować. Podsumowując: siekeira do obrony w domu jest super (a nawet lepsza niż pistolet), a do ataku na ulicy to już nie? Zdecydujcie się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts