mayland 19.11.2007 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 Jaką macie wyokość szafek kuchennych (do powierzchni blatu)? U mnie jest 90cm. Chyba wystarczy na blat pod oknem. Nie pomyslałam na etapie budowy o wysokości szafek. Zresztą i tak byłoby to trudno zaplanować idealnie przed wylewkami bo niewiadomo jak wypadłyby poziomy. Wyszło jak wyszło. Mam te 90zm. Dojdzie płytka na podłodze. Może nie bedzie za nisko do zlewu a i zmywarka wejdzie pod blat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sharoon 19.11.2007 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 Teraz mam powierzchnię blatu na wysokości 91 cm. Mój wzrost to 170 cm i uważam, że jest wygodnie. W domu będę miała tak samo (jeśli wszystko pójdzie ok ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 19.11.2007 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 87 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 19.11.2007 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 U nas 92 cm (grubość blatu to 38 mm), oboje mamy ponad 180 cm wzrostu i jest ok. Zmywarka Ładnie się wpasowała. Pzdr Dawid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 19.11.2007 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 Mamy 93 cm. Jest OK, ale jednak następnym razem będzie o 5 cm niżej. Do krojenia jest super, ale do zagniatania ciasta trochę za wysoko - męczą się przedramiona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
novi_ana 20.11.2007 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 dostosowałam wysokosć szafek do wolnostojącej zmywarki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anstak 20.11.2007 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 Ja tez nie pomyślałam na etapie budowy o wysokości szafek i teraz zgodnie z wyliczeniami Pana od pomiaru powierzchnia roboacza bedzie wynosic 87 cm ( juz po uwzględnieniu płytek na podłodze i blatu) Wyżej sie nie da, bo nie bedzie sie otwierac okno, ktore ma byc przy zlewozmywaku. Podobno polska norma to 85-91 cm. Ikea ma troche wyzsze normy i przecietnie wysokosc szafek to ok 91-93 cm z blatem. Jezeli ktos chce nizej, to musi kupic poza ikeą nóżki do szafek o ciut niższym poziomie regulacji. My obydwoje jestesmy wysocy i zastanawiam sie czy to 87 cm wystarczy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 21.11.2007 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 u mnie jest 93 bez blatu i tak jak ktoś napisał do krojenia super, ale płyta gazowa mogłaby być niżej i dlatego zastanawiam się nad zrobieniem wyspy na środku, mam miejsce, jeśli chodzi o zlewozmywak to idealna wyskość przynajmniej mnie kręgosłup nie boli od stania przy zlewie jak to bywało w poprzednim mieszkaniu, fakt że mam też zmywarkę, więc za długo tam nie stoję wzrost też ma znaczenie, ale nawet dla niższych osób jest wygodniej (mam 167) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts