Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

pokój dla chłopca

Paulka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 47
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mnie zależało, żeby nie przeładować pokoju dodatkami marynistycznymi, nie wiem, czy mi się to udało ;) Dlatego ściany są neutralne, lampy, meble i dywan też. Obrazki, naklejki i zasłony szybko można wymeinić, z tapetą, dywanem,łóżkiem w kształcie statku już gorzej.

Nasz pokoik ma rok, wiem, że gdybym dała synowi wolną rękę, zrobiłby sobie teraz pokój kosmiczny. Ich zainteresowania szybko mijają, dlatego nie warto zbytnio inwestować w trwałe rzeczy.

Taka też refleksja mi się nasunęła... Tapety z piratami świetne, ale na chwilę - no, chyba że urządza się pokój cyklicznie i wiadomo, że za 3 lata będzie remont.

Pokój idealny stylistycznie dla 2-latka nie będzie już taki dla 5-6-latka ... I analogicznie tematyczny pokój urządzany dla początkującego ucznia będzie pewnie obciachowy w 3 klasie :)

Witajcie

Co do tapet to racja ja wiem jak bylo z corkami nic tylko w misie tapeta a potem po 2-3 latach bylo im glupio przed kolezankami ze maja misie na scianie ;) ale byly starsze. Chlopcy maja 2 i 4 lata, wiec mysle ze taka tapeta miala by szanse wytrzymac z te 3-4 lata srednio co taki czas tapetuje mieszkanie, byc moze w domu bedzie inaczej i np tez pomaluje sciane i poszukam wielkich i malych naklejek i bedzie z glowy ;) Narazie zastanawiam sie co na podloge dom ma deski na podlodze chce je wycyklinowac i pomalowac ale chyba wczeniej je zdejmiemy i zobaczymy co jest pod nimi bo dom dosc stary ale nikt mi nie da gwarancji jak wyglada podloga pod deskami.

Wczoraj kupilam figurke statek taka mala ;) tez nie chce za duzo tego wszystkiego bo co ja z tym zrobie za kilka lat :lol2:

• 2 weeks później...
Może jestem w tym odosobniona, ale większość z tych sypialni przepadłaby do gustu także dziewczynkom (nie wszystkim, to fakt, ale to samo można powiedzieć o chłopcach). Znajoma z pracy niedawno mi opowiadała, że kiedy jej córka obejrzała wszystkie części "Piratów z Karaibów" wpadła w lekką obsesję, więc gdyby ktoś jej zaproponował zmianę wystroju pokoju, to pewno by się ucieszyła. Chociaż w jej przypadku bardziej odpowiednia byłaby fototapeta z Johnny'm Depp w roli głównej. lol