Whoever 19.11.2007 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 Jak obronic TV przed cieplem kominka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogacek 19.11.2007 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 wsadź do lodówki niestety nie polecam. elektronika nie lubi ciepła, powieś gdzie indziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 19.11.2007 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 ...to chyba nie jest najlepszy pomysł na powieszenie TV... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 19.11.2007 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 LCD grzeje kominek grzeje 2 źródła ciepła w jednym miejscu???? chyba szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whoever 19.11.2007 21:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 wiem ze to nie najlepsze miejsce ale nie bardzo widze gdzie indziej telepatrzydla powiesic. Zrobie z 25 cm puleczke nad kominkiem a TV cofne z 10cm do tylu - takze ze bedzie to troche odpychalo cieplo od pudla. TV nie grzeje sie z samo z siebie tak mocno i bedzie wisialo w powietrzu Myslalem tez nad jakims cichutkim wiatraczkiem z tylu - macie jakies pomysly co by tu jeszcze zrobic? Uparty jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 19.11.2007 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 a gdzie będziesz miał kratki z wylotem ciepłego powietrza z kominka?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 19.11.2007 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 a gdzie będziesz miał kratki z wylotem ciepłego powietrza z kominka??[/quote Pewno na dole też można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whoever 20.11.2007 14:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 bokami kominkakominek jest bardzo duzy - 1.5m szerokie otwarte palenisko - ale nie bedzie spelnial fukcji grzewczej - raczej rekreacjny ewentualnie wspomagajacy. Tak czy siak z same palenisko bedzie dawalo duze cieplo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 20.11.2007 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 Ciekawe na co bedziesz czesciej patrzyl - na ogien w kominku czy na telewizor Stawiam na ognien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pado 20.11.2007 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 Będziesz miał dwa kominki - jeden właściwy a drugi pomocniczy z TV . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
..MD.. 20.11.2007 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 to co napisał madd to jedno , a dwa że plasma naprawde sama mocno grzeje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pado 20.11.2007 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 Ale LCD pod względem grzania też nie jest zimniejszy od Plasmy.Porównajcie pobór mocy LCD bierze ciągle tyle samo. a PLASMA w zależności od jaśności ekranu czyli pobór nie jest zawsze taki sam , a obraz z Plasmy jest lepszy , większy kontrast niz LCD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 20.11.2007 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 bokami kominka kominek jest bardzo duzy - 1.5m szerokie otwarte palenisko - ale nie bedzie spelnial fukcji grzewczej - raczej rekreacjny ewentualnie wspomagajacy. Tak czy siak z same palenisko bedzie dawalo duze cieplo. mam jedno i drugie ( kominek szerokości 2,2 tv troszkę mniejszy ) i wierz mi, ze to kiepski pomysł zwłaszcza przy otwartym ogniu u nas przy dobrym paleniu obudowa nagrzewa się do ok 40 stopni - co na to elektronika ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d5620s 20.11.2007 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 kiedyś ludziska jelenie rogi nag kominkami wieszali...lub wyprawiony łeb łosia. A teraz plazmy się zachciewa:) mi sie ta opcja nie podoba bo kominek straci funkcje ozdobną. Ps LCD nie grzeje tak jak plazma-inna technologia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 20.11.2007 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 kiedyś ludziska jelenie rogi nag kominkami wieszali... coś sugerujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d5620s 21.11.2007 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 kiedyś ludziska jelenie rogi nag kominkami wieszali... coś sugerujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carringtontomas 21.11.2007 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 hmmmm tutaj uważają, że to dobry pomysła z plazmą nad kominkiem, pozwala zaoszczędzić dużo miejsca jednak ja nie jestem przekonany - jełśi nie palisz w kominku często - może jest to dopuszczalne, jednak podejrzewam, że patrząc na TV mimowolnie będziesz spoglądac w ogień i bardzo męczyłwzrok. Najlepszym ułożeniem tv i kominka to na ścianach przyległych do siebie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania_st 21.11.2007 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 no wizualnie to tez nie najlepszy pomysł:dwa ekrany jeden nad drugim :/ hmmmmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whoever 21.11.2007 16:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Rezi dzieki za odpowiedz - czy masz jakas pulke pomiedzy kominkiem a TV. Ona powinna pomoc trzymac gorace powietrze od TV. czy moglbys moze wrzucic zdjecie. Faktycznie 40 to ciut duzo - zaleca sie do 32-33 jak TV pracuje - i nie ma znaczenia czy plazma czy LCD. Myslalem o wiatraku przy suficie co by pchal te gorace powietrze w dol (eventualnie jakies tam malutkie wiatraczki z tylu TV - ale to duzo kombinacji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apolodoros 25.11.2007 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 Nie bardzo rozumiem tych wywodów na temat czy TV będzie się grzał czy nie. Dla mnie TV w salonie to już nieporozumienie a nad kominkiem to nawet nie umiem sobie tego wyobrazić. Czy nie myśleliście aby TV powiesić w osobnym pokoju, takim "telewizyjnym", przeznaczonym do słuchania muzyki/oglądania filmów? Ja tak zrobiłem i jest ok. Aby uprzedzić pytania i komentarze dotyczące wielkości domu to dodam, że mój dom ma tylko 120m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts