MagdalenaK 19.11.2007 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 W przyszłym roku około wiosny będę szczęśliwą posiadaczką drewnianego domku . Zastanawiam się jak radzicie sobie z wodą z dachu. Czy wkopujecie w ziemię jakieś pojemniki, a jeżeli tak to jakie? Plastikowe czy betonowe? Czy zagospodarowujecie tą wodę w jakiś sposób? Pozdrawiam wszystkich Inwestorów Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raton 21.11.2007 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Temat juz sie pojawiał.Wystarczy zakupic 2 zbiorniki plastikowe (każdy po 10000l) i tam doprowadzić wodę z rynien (koszt paletopojemnika to ok 150 zł).Będzie to zbawienny zapas wody w czasie suszy do podlewania.Pojemniki połączyć ze sobą i do jednego wsadzić pompę zatapialną.Radzę nie zapomnieć o filtrze bo z dachu różne paści spływaja i pompę mogą zatkać.Ja ze względu na rozmiar działki chcę mieć 4 takie pojemniki (2 juz mam). Zasilane bedą deszczówką lub wodą ze studni. Z nich będzie rozprowadzenie do systemu nawadniania.jedyny koszt utrzymania to prąd ale to grosze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 23.11.2007 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 dolicz jeszcze koszt rur i zlaczek, to bedzie tak z kilka setek no i koszt kopania.jesli ma byc porzadne i ponizej strefy przemarzania to raczej "z reki" nie wykopiesz, trzeba bedzie kopareczką ... to jakies 6-8zl / m3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts