Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

A czy przypadkiem nie będziesz tym piecem ogrzewał ciepłej wody? Jesli tak, to raczej 4 kW nie wystarczy dla zapewnienia komfortu.

Czy masz wentylację z rekuperatorem Jeśli grawitacyjną to te obliczenia raczej jej nie uwzględniają.

Wydaje się, że optymalny jest kocioł z regulowaną mocą lub zawroy mieszające.

Pozdrawiam.

Warto podpytać u przedstawicieli. Handlowiec dobierze Ci za darmo dobry piec.

https://forum.murator.pl/topic/91370-zapotrzebowanie-na-moc-cieplna-z-ozc-a-dobor-pieca/#findComment-2139072

A czy przypadkiem nie będziesz tym piecem ogrzewał ciepłej wody? Jesli tak, to raczej 4 kW nie wystarczy dla zapewnienia komfortu.

Czy masz wentylację z rekuperatorem Jeśli grawitacyjną to te obliczenia raczej jej nie uwzględniają.

Wydaje się, że optymalny jest kocioł z regulowaną mocą lub zawroy mieszające.

Pozdrawiam.

Warto podpytać u przedstawicieli. Handlowiec dobierze Ci za darmo dobry piec.

napewno piec bedzie takze do CWU, tylko ile to pochlonie mocy nie mam pojecia, jeszcze wentylacji nie mam, tzn nie mam reku, dopiero przymierzam sie do budowy reku, i rozprowadzenia kanalow (jedno jest pewne, wentylacja mechaniczna bedzie napewno bo grawitacyjnej nie mam)

https://forum.murator.pl/topic/91370-zapotrzebowanie-na-moc-cieplna-z-ozc-a-dobor-pieca/#findComment-2139262