Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Naprawa gwarancyjna parkietu

juskol

Recommended Posts

Witam

Początek mojego problemu zamieściłem na :

http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1989216#1989216, a pokrótce napiszę, że tak jak w temacie chodzi o naprawę gwarancyjną parkietu.

W pewnej firmie zamówiłem parkiet oraz położenie (przyklejenie, cyklinowanie, lakierowanie) i niestety schody się zaczęły jakiś czas po zakończeniu prac, mianowicie klepki się wykrzywiły tworząc ?łódeczki?. Po złożeniu reklamacji i wizycie przedstawiciela z firmy reklamacja została przyjęta (dokonane pomiary wilgotności powietrza, klepek i temperatury były w normie) i firma zobowiązała się do ponownego cyklinowania.

I tutaj pojawiają się moje pytania: w jaki sposób ma być rozliczony ubytek drewna po cyklinowaniu (lakier i robociznę firma pokryje w 100% ale ileś klepki przecież zostanie zebrane)?, kto ma zapłacić za moje noclegi poza mieszkaniem podczas polakierowania mieszkania (lakier chemiczny ? na początku nie dość, że ma ostry zapach to jeszcze pewnie jest szkodliwy), co z pomalowanymi już na gotowo? ścianami i sufitami?. Liczę na jakąś pomoc. Pozdrawiam

Przedstawiciel firmy powiedział, że nie będą partycypować w kosztach noclegów - oficjalne w tej kwestii jak i odnośnie farb i lakieru mam dostać pismo - zobaczę.

Nie wiem czy w dobrym miejscu umieściłem tego posta - no ale prawo w kategorii występuje ;).