adam_mk 13.12.2007 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 AUUUUU!!!! Wędzarnia mi niepotrzebna!!! Ja szukam spieniacza alkalicznego!!! (to jest właśnie TO) Jest takie coś jak fiksacja funkcjonalna. No , to ja tej fiksacji NIE MAM! MOGĘ się oganiać pompką rowerową od much! MOGĘ sobie wyobrazić, jak czyścik do wędzarni dolewa się do betonu!!! Mieszczą mi się we łbie takie pomysły! Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JackD 13.12.2007 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 hehe.. muszę się przestawić Adamie na Twój tok myślenia, ale to chyba nie bedzie łatwe...ale próbowac wartotaka gra w skojarzeniapozdrawiamJacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JackD 16.12.2007 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 adam_mk sorry, obiecywałem próby z betonem i ludwikiem na jednym jajku...ale...niestety, jakiś mało odpowiedzialny kierowca rankiem, akurat wtedy gda nadjeżdżałem zaczął zawracać. I co i on nie zdążył /zawrócić/ i ja nie zdązyłem /wyhamować/ i tak się zaczęłą sobota.. a póżniej to wiadomo.... ale bardzo mnie to nęci i nie odpuszczę...pozdrawiam.. a tak w ogóle to mam bardzo poważny problem na poddaszu...wcześniej na dachu jako pokrycie była dachówka cementowa, oczywiście w bardzo złym stanie. Przyjechała ekipa, kupiłem blachę. Dachówkę zrzucili, blachę połozyli i pojechali...A teraz się zastanawiam gdzie jest folia?? Nie ma....czy jest jakiś sposób na zrobienie poddasza w takim stanie?? Po dzisiejszych rozmowach rodziinnych i pewnych decyzjach musze zrobić poddasze mieszkalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 16.12.2007 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 No to jesteś wygrany! Da się! Do wiosny odbadamy co i jak i pozostanie postawić w jakie 3 tygodnie, za małe pieniądze! Z tym autkiem - to przykrość! Najważniejsze - że wszyscy zdrowi! Blachę łatwiej sie łata jak gnaty! Zanieś świeczkę, gdzie trzeba i uszy do góry! Fajnie, że nie będzie durnej babraniny z folią "co się jeszcze przyda".. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JackD 16.12.2007 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 no zdrowi... musze przyznać, że wraca mnie wiara w ludzijezli się da zrobić to juz pół sukcesu, dobra, zaczynam robić plan prac na poddaszu... oczywiście przede wszystkimstrop....pozdrawiamJacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 18.12.2007 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 Cześć koledzy Koresponduję z gostkiem od Betonów( mój prof. z uczelni- betony to jego Hobby) staram się wydostać kilka cennych uwag nt perlitobetonu Cenne uwagi przekarzę - metody chemicznego spieniania także jak dojdziemy do konkretnych wniosków Panowie spieniony perlitobeton (ale chyba nie obejdzie sie bez kruszywa mineralnego jednak- tak więc zaczyna mnie martwic cięzar) z domieszkami dodatków uszczelnaijacych i poprawiających udarowość (tanie ciepłe i wytrzymałe wylewki) - trzebabędzie opatentować!! Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 18.12.2007 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 Dobrze, że masz kogo popytać! "Moi" to głównie chemicy i głazoznawcy, geologia, kartografia. Blisko Uniwersytetu lata sie pętałem. Tu polibuda jest górą! Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 18.12.2007 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 adam wieczorem sie tu jeszcze odezwę sebo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 18.12.2007 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 będę!A.M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 18.12.2007 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 Adam na maila wysłałem Ci parę przemyśleń. Cdn. Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lotnik 23.12.2007 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2007 Jest taki produkt z wełny mineralnej. Nazywa się Granrock. Koszt wdmuchania grubości 15 cm to około 20 zł/m2 z materiałem i robocizną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markonix 03.01.2008 08:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 Wszystko pięknie i ładnie poczytalem sobie i dalej mam dylemat w jaki sposób ocieplić strop bez demolki,sufit z plyt mam super wypucowany i wygladzony a żona by mnie powiesila gdybym chcial cokolwiek zrobić ,bo zrywając plyty rozpocząlbym remont calego domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matka dyrektorka 03.01.2008 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 kurcze panowie podnieca mnie ten perlit podłogi, stropy, a gdybym machnęła to na ściany to i ocieplenie wewnętrzne? i izolacja dzwiękowa (bo raz blisko ulicy mieszkam a dwa syn mi dorasta) a przy ty tynk normalny a nie jakieś pi.. pi.. regipsy? kuszące i tak myśle: teraz do ludwika (i innych płynów) lanolinę dodają, ona temu betonu nie przeszkadza ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 03.01.2008 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 Przeszkadza! Istna cykuta! Dawać jak najmniej! Spowalnia proces wiązania (hydratacji) ale go nie uniemożliwia! Ale... Zrobiłem wstępną próbę z tym alkalicznym spieniaczem, jaki dostałem. Stwierdzam z całą stanowczością: LUDWIK NIE WIE, JAK SIĘ PIENIĆ!!! To nowe WIE!!! Poczekaj ze 4 dni to będą już związane próbki. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 03.01.2008 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 Pogadaj ze strażakami. Miałem kiedyś tego trochę. To dopiero się pieni! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 03.01.2008 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 Pogadaj ze strażakami. Miałem kiedyś tego trochę. To dopiero się pieni! O ile pamiętam ze szkolenia p.poż. nazywa się to "PIANOL" i pieni się na kwaśno Ale może teraz są inne piany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JackD 03.01.2008 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 no... no... ciekawie się zapowiada.. 4 dni można wytrzymać ale jak Adam zechce opatentować to idę jutro kupić styropian... trudno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 03.01.2008 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 Kwaśne i sole - odpadają!!!Z tym, że sole to mniej! (Ludwik jest solą).Teraz mam zasadę!To MUSI być zasada - spieniacz, żeby zadziałało optymalnie.Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 03.01.2008 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 Kwaśne i sole - odpadają!!! Z tym, że sole to mniej! (Ludwik jest solą). Teraz mam zasadę! To MUSI być zasada - spieniacz, żeby zadziałało optymalnie. Adam M. MYDŁO! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 03.01.2008 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 Mydło to sól sodowa kwasów tłuszczowych. Niestety! Sól potasowa to też mydło, ale to z kolei wcale nie jest rozpuszczalne w wodzie! Tak jak celuloza to cukier, ale nie jest słodka! Sole utrudniają! Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts