tomek1950 05.01.2008 00:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2008 A tak na BABSKI rozum to co to znaczy ? Anka, wiesz chyba jak to faceci sobie gadają... Białkom nieprzystoi... To takie "męskie" rozmowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matka dyrektorka 05.01.2008 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2008 Anka, wiesz chyba jak to faceci sobie gadają... Białkom nieprzystoi... to od teraz mówcie na mnie ojciec dyrektor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anka och 05.01.2008 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2008 O O !!! nieradze sie wtracac trzeba miec dwa razy wiecej najlepiej szarych komorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mark0wy 12.01.2008 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2008 Witam, JackD jak tam Twoje eksperymenty, podzielisz się informacjami? PozdrawiamMark0wy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 12.01.2008 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2008 kurka wodna, też chciałem poeksperymentować ale mieszkam na prowincji byłem w Toruniu, sprawdzałem w kilku hurtowniach, widziałem tylko zdziwione miny, a co to, jak to się je? normanie zad.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KSERO 13.01.2008 00:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 Tak trochę po babsku: Może do tego spieniania to z tego jajka po prostu pianę ubić i delikatnie zamieszać z pozostałymi skłądnikami jak "placek świąteczny"??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 13.01.2008 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 Bingo!Wczoraj coś podobnego zrobiłem....Teraz czekam. Dopiero wieczorem będę miał czas zobaczyć jak poszło... Ale - TAK!To jest TA droga.Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matka dyrektorka 13.01.2008 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 wydaje mi się że piana z białka "siada" szybko, a po za tym ile trzeba by tych białek żeby powiększyć objętość ? kombinując dalej na "babski rozum" są takie spieniacze do bitej śmietany które ułatwiają ubijanie i powodują że piana nie opada z czystej ciekawości babskiej sprawdzę skład owego specyfiku (może w tym jest to czego szukamy) mam wrażenie że spienienie betonu musi się utrzymać do jego przeschnięcia (inaczej spienianie mija się z celem) strasznie czekam na efekty eksperymentów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matka dyrektorka 13.01.2008 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 to cuś do śmietany zawiera glukozę i skrobię modyfikowaną więc chyba nie tędy droga tu jedna trzeba na chłopski rozum a nie na babski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JackD 13.01.2008 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 Witam, JackD jak tam Twoje eksperymenty, podzielisz się informacjami? Pozdrawiam Mark0wy trochę Was zawiodłem, na razie musiałem spasować, ale nadrobimy zaległości, do końca stycznia mam byc pogoda taka jak teraz, musiałem wykorzystac pogodę na sprawy nie cierpiące zwłoki, ale to nie o zwłoki chodzi... Pozdrawiam.. teraz czytam wszelakie zaległe posty, nadrabiam zaległości Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 13.01.2008 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 Piana z białek ubija się najlepiej... na kwaśno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KSERO 14.01.2008 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 O jakich jajkach mowa, mnie uczyli ubijać bez niczego lub na słono Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 14.01.2008 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 O jakich jajkach mowa, mnie uczyli ubijać bez niczego lub na słono lub na parze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markonix 16.01.2008 15:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 witam znalazlem troszke czasu i poczytalem prawie wszystkie posty na moje pytanie.dzieki szczególnie dla rodziców adama którzy go powili bo gość naprawdę jast super w tym co robi i pisze na forum. takich nam potrzeba !!!!. mam jeszcze pytanie odnośnie zastosowań perlitu do ociepleniastropu. czy jest sens dać bezpośredio na dolne deski styropian 10 cm a na to wylać dopiero wylewke perlitową 5 cm.( Jeśli prawdą jest bardzo duża skuteczność izolacji cieplnej takiej wylewki) mam też pytanie czy znacie kogoś na forum odnośnie kominków - mam pewien pomys na jego wykorzystanie i chciabym zasięgnąć info. POzdrawiam m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prono 16.01.2008 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 Mam zamiar to zastosować do stropu w starym domu do remontu. Jak długo trzeba czekać ze zdjęciem stempli. Piszesz, że dłużej niż wylewki z betonu. Ponad miesiąc? Czy nie zaszkodzi belkom takie zalanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dudniczenko 17.01.2008 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 może Wam się przydać podczas eksperymentówIV. Wykonanie wylewki: Wsypać do betoniarki perlit i cement w wybranych proporcjach; Mieszać na sucho przez kilkadziesiąt sekund. Wlać odpowiednią ilość wody wg wybranej recepturyi mieszać max. 3 min do uzyskania mieszaniny o konsystencji jednorodnego ciasta. Przedłużanie mieszania powoduje kruszenie się ziaren perlitu i może doprowadzić do rozwarstwienia sięskładników - cięższe cząsteczki cementu opadną na dno, a lżejszy perlit zgromadzi się w górnych warstwach masy; pełna instrukcjahttp://www.zebiec.com.pl/userfiles/zebiec/contents/File/PdfRecPerlBet-%20III-ci.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prono 21.01.2008 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Dzięki przyda się. W opisywanej na forum metodzie jest jeszcze jeden ważny składnik płyn Ludwik. Dzięki temu otrzymujemy: plusy: lżejszy, więcej i być może lepsza izolacja ( pęcherzyki powietrza uwięzione między perlitem i cementem) ale to musi potwierdzić profesor od betonów - czekamy minusy: mniejsza wytrzymałość, dłuższy czas wiązania. Przy okazji. Plan remontu mi się sp..... bo okazało się, że ściany się rozchodzą i trzeba zwalić dach, naprawić ubytki, wieniec, nowy dach i stop. Koszmar. Wchłonie kasę na ocieplenie ścian i kominek by-by. Wymyśliłem, że można zrobić dużą formę z płyt OSB wyłożyć folią i odlewać bloczki o grubości 20 cm ala styropian i potem tym ocieplać sciany zewnętrzne. Co myślicie? Do wiosny trochę bym tych bloczków narobił w wolnym czasie. Jak wychodzi porównanie kosztów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KSERO 21.01.2008 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 PRONO gdzie twój dziennik? Pokaż co działasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 21.01.2008 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 u nas ściany poszły około 20 cm jeszcze parę lat i poszła by do sąsiada podstęplowałem i na nowo z tych cegieł + nowe wieńce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prono 21.01.2008 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 PRONO gdzie twój dziennik? Pokaż co działasz Dopiero zaczynam. Wynosimy meble od 2 dni. Myslalem ze zmienie strop, ocieple i pomieszkam a tu ZONK sie trafil. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts