agatakonieczek 20.11.2007 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 Proszę o pomoc....dostaliśmy z miasta mieszkanie...48m na 5 osób. Radości nie ma końca...ale teraz jak je urządzić, by wszyscy i wszystko się zmieściło. Najbardziej zależy mi na podpowiedzi jak urządzić kuchnię 1,77x380 tak by stanął stolik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basiaw 20.11.2007 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 Proszę o pomoc....dostaliśmy z miasta mieszkanie...48m na 5 osób. Radości nie ma końca...ale teraz jak je urządzić, by wszyscy i wszystko się zmieściło. Najbardziej zależy mi na podpowiedzi jak urządzić kuchnię 1,77x380 tak by stanął stolik? Gratuluję własnego mieszkania! Piękne święta przed Wami:-) Czy możesz wkleić jakiś plan tego mieszkania? Albo napisz coś więcej, jaki układ pomieszczeń . Co do kuchni, to czy ona ma okno, jesli tak to na ktorej ścianie, gdzie są drzwi, to pomoże rozsądnie ją zaplanować. pozdrawiam Basia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatakonieczek 20.11.2007 12:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 Proszę o pomoc....dostaliśmy z miasta mieszkanie...48m na 5 osób. Radości nie ma końca...ale teraz jak je urządzić, by wszyscy i wszystko się zmieściło. Najbardziej zależy mi na podpowiedzi jak urządzić kuchnię 1,77x380 tak by stanął stolik? Gratuluję własnego mieszkania! Piękne święta przed Wami:-) Czy możesz wkleić jakiś plan tego mieszkania? Albo napisz coś więcej, jaki układ pomieszczeń . Co do kuchni, to czy ona ma okno, jesli tak to na ktorej ścianie, gdzie są drzwi, to pomoże rozsądnie ją zaplanować. pozdrawiam Basia Strasznie się cieszę, że się odezwałaś, dziękuję. Więc tak: patrząc z przodu to: 1)lewa ściana 1,77...2)na wprost 3,80 przy czym w odległości (od lewej strony tej ściany) ok. 1,60 wystaje rura spływowa, która po zabudowaniu będzie zajmować ok 20cmx20cm. 3)Prawa ściana z oknem o wym 87x104 odległość od podłogi 100cm, natomiast odległość od ściany (3) 55cm, a od ściany 4- 33cm . Ściana 4 na niej będzie zrobione wejście , bo można ją rozbijać. Całej nie ale na wejście dostaliśmy zgodę. Będę bardzo wdzięczna pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basiaw 20.11.2007 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 Spróbuję sobie narysować to, co napisałaś i pomyślę co by tu można...Zaglądałaś może na stronę Ikei? Gdzieś tam można sciągnąć darmowy programik do projektowania wnętrz, ja w tym programie pierwsze przymiarki do mojej kuchni robiłam, to jednak ułatwia. pozdrawiam serdecznieBasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia.mk 20.11.2007 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 Witaj. Napisz jeszcze gdzie będą podłączenia (piec, zlew) i jaki rodzaj kuchni wolisz tradycyjny czy nowoczesny. Znajdę chwilkę to może uda mi się coś wymyślić i wrzucić projekt.Pozdrawiam Monia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basiaw 20.11.2007 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 Więc tak: patrząc z przodu to: 1)lewa ściana 1,77...2)na wprost 3,80 przy czym w odległości (od lewej strony tej ściany) ok. 1,60 wystaje rura spływowa, która po zabudowaniu będzie zajmować ok 20cmx20cm. 3)Prawa ściana z oknem o wym 87x104 odległość od podłogi 100cm, natomiast odległość od ściany (3) 55cm, a od ściany 4- 33cm . Ściana 4 na niej będzie zrobione wejście , bo można ją rozbijać. Całej nie ale na wejście dostaliśmy zgodę. Będę bardzo wdzięczna pozdrawiam Powiedz mi w którym miejscu tej ściany gdzie ma być wejście (czyli jak rozumiem tej drugiej dłuższej) chcecie wybić wejście? Czy z ktoregoś boku czy po środku? Jak to wejście jest teraz i dlaczego chcecie je zmienić? No i meble - czy będziecie robić na zamówienie czy raczej jakieś gotowe chcecie dopasować albo macie już meble do kuchni które chcecie zaadaptować do tej kuchni? Piszesz o lokalizacji odpływu, czyli w tym mniej więcej miejscu powinien być zlew czy to jakaś zupełnie inna rura idąca przez wasze mieszkanie? Piszesz o jej zabudowaniu, dlatego pytam, bo jeśli to Wasza rura od kanalizy, to będzie ukryta w szafce od zlewozmywaka. pozdrawiam Basia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatakonieczek 20.11.2007 13:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 Witaj. Napisz jeszcze gdzie będą podłączenia (piec, zlew) i jaki rodzaj kuchni wolisz tradycyjny czy nowoczesny. Znajdę chwilkę to może uda mi się coś wymyślić i wrzucić projekt. Pozdrawiam Monia No hej będę wdzięczna, dopowiem tylko, że zależy mi na stole na 5 osób, bo mamy 5 letnią córcię i 2-letnich bliźniaków. Jeżeli chodzi o wodę i gaz będą prowadzone, bo instalacja, która jest jest do wymiany. Ta stara jest na ścianie 3,8m na przeciwko ściany na której będą drzwi. Bardzo serdecznie dziękuję. A stół musi być bo w duży pokój ma 3,40x4,60 i będzie robił również za naszą sypialnę więc nie ma miejsca jeszcze raz dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatakonieczek 20.11.2007 13:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 Więc tak: patrząc z przodu to: 1)lewa ściana 1,77...2)na wprost 3,80 przy czym w odległości (od lewej strony tej ściany) ok. 1,60 wystaje rura spływowa, która po zabudowaniu będzie zajmować ok 20cmx20cm. 3)Prawa ściana z oknem o wym 87x104 odległość od podłogi 100cm, natomiast odległość od ściany (3) 55cm, a od ściany 4- 33cm . Ściana 4 na niej będzie zrobione wejście , bo można ją rozbijać. Całej nie ale na wejście dostaliśmy zgodę. Będę bardzo wdzięczna pozdrawiam Wejście będzie w odległości 70cm od lewej strony tej ściany. Wejście teraz jest od przedpokoju na ścianie (1 )ma 90 cm a zlewej strony w kuchnię wchodzi szafa z przedpokoju (na gł 60cmi szerokość ok.87cm)chcemy ją wyburzyć. A propos mebli to raczej na zamówienie. To jest rura kanalizacyjna. Powiedz mi w którym miejscu tej ściany gdzie ma być wejście (czyli jak rozumiem tej drugiej dłuższej) chcecie wybić wejście? Czy z ktoregoś boku czy po środku? Jak to wejście jest teraz i dlaczego chcecie je zmienić? No i meble - czy będziecie robić na zamówienie czy raczej jakieś gotowe chcecie dopasować albo macie już meble do kuchni które chcecie zaadaptować do tej kuchni? Piszesz o lokalizacji odpływu, czyli w tym mniej więcej miejscu powinien być zlew czy to jakaś zupełnie inna rura idąca przez wasze mieszkanie? Piszesz o jej zabudowaniu, dlatego pytam, bo jeśli to Wasza rura od kanalizy, to będzie ukryta w szafce od zlewozmywaka. pozdrawiam Basia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basiaw 20.11.2007 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 No hej będę wdzięczna, dopowiem tylko, że zależy mi na stole na 5 osób, bo mamy 5 letnią córcię i 2-letnich bliźniaków. Jeżeli chodzi o wodę i gaz będą prowadzone, bo instalacja, która jest jest do wymiany. Ta stara jest na ścianie 3,8m na przeciwko ściany na której będą drzwi. Bardzo serdecznie dziękuję. A stół musi być bo w duży pokój ma 3,40x4,60 i będzie robił również za naszą sypialnę więc nie ma miejsca jeszcze raz dziękuję Wymiana wymianą, ale piony w tym samym miejscu czy całkiem będziecie je przenosić? Gdyby woda i gaz były w tym miejscu w którym teraz jest rura odpływowa, to generalnie tamtą okolicę mogłabyś zabudować meblami a pod oknem dać stół i krzesła albo narożnik kuchenny. Napisz może coś więcej - o meblach, planowanej lokalizacji pionów, wejścia ipt. pozdrawiam Basia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatakonieczek 20.11.2007 14:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 Spróbuję sobie narysować to, co napisałaś i pomyślę co by tu można... Zaglądałaś może na stronę Ikei? Gdzieś tam można sciągnąć darmowy programik do projektowania wnętrz, ja w tym programie pierwsze przymiarki do mojej kuchni robiłam, to jednak ułatwia. tak zrobiłam tan plan, ale wyszło mi, że z dolnych szafek będzie tylko narożna i 30- trochę mało na taką rodzinę, bo chcemy wstawić jeszcze zmywarkę pozdrawiam serdecznie Basia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts