Monis 20.11.2007 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 Cześć. Czy ktoś się orientuje ile może kosztować przebudowa sączków drenarskich pod Wawą? Może ktoś zna godną polecenia firmę? Oczywiście za rozsądne pieniądze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 23.11.2007 19:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 Nadal aktualne... nikt nie przebudowywał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ila66 23.11.2007 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 co dokladnie chcesz robic ?dlaczego chcesz przebudowac ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
link1 25.11.2007 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 witaj zalezy jakie srednice masz do przeniesienia. Jezeli chcesz projektem to za badziewny projekt dla Grodziska zabulisz z 900 zl oczywiscie do niczego Ci sie nie przyda bo to co maja w Grodzisku nijka nie przystaje do rzeczywistosci. Wiec jak zacznisz roboty to sie o tym przekonasz. Koszt dla rury np. 110 to ok 60-80 zł za mb dolna granica gdzie jest dostep do kopania koparka gorna gdy takowego nie ma. Jak bedziesz dalej zainteresowana podesle namiar na sprawdzonego wyge. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 26.11.2007 08:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 Niestety muszę przebudować, bo nie dostanę pozwolenia na budowę. Mam 2 sączki o średnicy 50, które śmigają równo po przekątnej mojej działki. I niestety nie ma jak tam "ulokować" domu żeby o nie nie zahaczały. Projekt przebudowy jest już w trakcie realizacji. W styczniu mam dostać pozwolenie wodno- prawne na przebudowę czy jakoś tak. A potem tylko zostaje dokopanie się do nich co jak juz słyszałam nie jest takie łatwe. Mam cichą nadzieję, że okaże się po wykopaniu ziemi, że sączki idą gdzieś bokiem i nie będzie trzeba ich ruszać... Te 60-110 zł. to jest koszt samej przebudowy, tak? Czy to już jest z koparką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 26.11.2007 08:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 tfu 60-80 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomeki1 26.11.2007 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 Dla mnie podana cena przebudowy 60-80 PLN za mb jest chora. Mam do przebudowy ponad 50 mb drenażu. Koparka zrobila caly wykop za 50 PLN przy okazji ściagania humusu. Koszt materiału, czyli rurki drenarskie, które trzeba wrzucic w ten wykop i dwie studzienki z rury karbowanej to 500 max 1000 PLN. Jeszcze trochę żwiru do zasypania, powiedzmy 500 PLN max. Zrobia to ludzie podczas budowy, nie zaplace im dodtakowo nic, może 100 PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 26.11.2007 17:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 Tomeki1 - czyli rozumiem że Ty jeszcze nie masz przebudowanych sączków?I tak sobie planujesz ile to może kosztować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomeki1 26.11.2007 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 Jestem w trakcie przebudowy. Wykop juz zrobiony, teraz trzeba ułozyć rurki drenarskie w tym wykopie. Zrobia to moi budowlancy w wolnej chwili w ramach swoich obowiazków albo dostana za to stówę jak bedzie bardziej pracochłonne, tak sie umowiłem z ich szefem. Koszt materiałów znam dokladnie, bo sprawdzałem w hurtowni wod-kan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 26.11.2007 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 Dla mnie podana cena przebudowy 60-80 PLN za mb jest chora. . Może i chora ale takie są realia. Ja miałem do przebudowy 90mb. Rury drenarskie od fi 50 d0 fi 160. Cena średnio to około 90zł/mb + do tego 3 studzienki. A jak ktoś Ci to zrobi za 100 pln to tylko się cieszyć powinieneś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 27.11.2007 13:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 witaj zalezy jakie srednice masz do przeniesienia. Jezeli chcesz projektem to za badziewny projekt dla Grodziska zabulisz z 900 zl oczywiscie do niczego Ci sie nie przyda bo to co maja w Grodzisku nijka nie przystaje do rzeczywistosci. Wiec jak zacznisz roboty to sie o tym przekonasz. Koszt dla rury np. 110 to ok 60-80 zł za mb dolna granica gdzie jest dostep do kopania koparka gorna gdy takowego nie ma. Jak bedziesz dalej zainteresowana podesle namiar na sprawdzonego wyge. pozdr jakbyś mógł to podaj mi namiar do Twojego speca Ty juz masz przebudowane saczki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts