Adamol 22.11.2007 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 z tym okresem oczekiwania (nawet 1,5 roku) to mnie zmartwiliscie na tym forum są osoby które prąd załatwiły w 2 tyg, bo prąd budowlany ZE załatwia bardzo szybko, prąd docelowy trwa trochę dłużej, ale jeszcze na tym forum nie spotkałem osoby która wybudowała dom szybciej niż załatwiła prąd docelowy, ustawa o ZE gwarantuje ci prąd docelowy w maksymalnie 12 miesięcy, na to miast nie ma żadnej ustawy że uda ci się postawić i odebrać dom w 12 miesięcy ewidentnie panikujesz, ciekawe co będzie jak zaczniesz budowę i zaczną się prawdziwe kłopoty, np budowlańce zażądają podwyżki albo schodzą z placu ?? Warunki techniczne z ZE załatwiłem w 1 dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikson 22.11.2007 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 wlasnie jestem w trakcie zalatwiania pradu do dzialki w ZE to jest w sumie prosta sprawa, do wniosku o wydanie war.tech. potrzebujesz wypelnic wniosek i mozesz od razu wypelnic dwa jeden na plac budowy napowietrzna drugi docelowy ja wybralem 13kW czyli 25A , do tego babka robi ksero aktu i mapki i wsio a i ja placilem 160pln oplaty, i czekasz na warunki i umowe, dostalem wlasnie umowe po miesiacu czekania, i musze ryczaltem zaplacic za docelowe podlaczenie 13kW x 130pln jakies 1900brutto a napowietrzna na budowe to odzielnie, i tyle i mam jakies 70m od granicy gdzie jest prad ale za soba w ciagu 4 osoby ktore tez chca miec kabel w ziemi wiec ZE nie robi problemow pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.11.2007 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 Jeśli kupisz bez mediów, zorientuj się, czy i kiedy uzbrojenie jest możliwe i mniej więcej za ile . U mnie media wydawały się na wyciągnięcie ręki, ale wyszło po drodze kilka schodków (np za wąska uliczka) i prosta niby sprawa zamieniła się w pasjonującą walkę . Na pewno nie kupuj takiej działki "bo taniej" - to się zwykle nie opłaca. Koszty dociągnięcia mediów zwykle są conajmniej równe różnicy w cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts