Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom Wowki

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 131
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No. Ściany już pomalowane, balkony wyłożone teralotą, schody zewnętrzne wreszcie wylane :p

Teraz czekam na przywóz zamówionych paneli, mebli kuchennych oraz montaż kominka.

Wigilia w nowym domu coraz bardziej realna. :p

http://obrazki.babiniec.pl/Boże%20Narodzenie/świąteczne%20okno.gif

tomek1950 - otwarte przestrzenie to jest właśnie to o co nam chodziło a czego kompletnie nie moga zrozumiec moi teściowie :wink:

mbz - dziękuję :oops:

Noel - tak przechodziłem, ale nie było to aż tak uciążliwe. Wszystko przed Tobą. Zwłaszcza tem miłe chwile gdy widzisz rosnące mury ...

Yogi66 - fundamenty to wrzesień 99'. Co do architekta to z czystm sumieniem ja osobiście bym go nie polecił. Zrobił kardynalny błąd w projekcie konstrukcji więźby i nie potrafił potem "z twarzą" ten problem zażegnać. Niemniej jeśli nadal chcesz to napisz na priv i namiary Tobie podam.

helga0 - wszystko jeszcze przed Toba i te miłe chwile gdy cieszysz się widząc rosnące mury. Ten oddech ulgi :) gdy dekarz kładzie na dachu ostatnią dachówkę i niestety także te momenty refleksji :-? gdy stwierdzasz, żeakurat to można byłoby zrobić inaczej ...

Pozdrawiam

Bardzo ładny - sufit te belki i drewienko. Czy to sosna? Możesz mi powiedzieć kto to robił? Mam bardzo podobną sytuację ma byc nad pokojem antresola narazie tylko belki wiszą nie oheblowane, a koncepcję mam podobną by to wykończyć jak u Ciebie.

Jedyną rzeczą która mi nie odpowiada to wysokość ścian parterowych, u mnie wyszło podobnie, wolałbym by ściany były niższe. Sprawę trochę u siebie zmieniłem podwyższając taras, optycznie lepiej to teraz wyglada.

pozdrawiam i gratuluję.

woytek

Jasiu - o tym czy był będę mógł powiedzieć dopiero w środę (niestety) . Ale już w sobotę planuję (optymistycznie) pociąć 12m3 brzozy na 40 centymetrowe polana :-?

woytek - sufit (sosna) układaliśmy we dwóch z teściem - 2 dni roboty. Szlifowałem drewno tartaczne kątówką z przystawką oscylującą na papier ścierny z rzepami.

Niezby rozumiem ten fragment ze scianami. Ścian nie mam wcale wysokich - obecnie 270 cm. Proporcje możesz zobaczyć na zdjęciu jadalni na którym jest wyście na taras. Owszem dość wysoko są umieszczone betonowe belki konstrukcyjne pod sufitem

Pozdrawiam też Wojtek

• 3 weeks później...

alice - dzięki za b. miłe słowa. Widzę, że wielu z nas chce sobie sprezentowć coś dużego na gwiazdkę :p

Co do maxa to proszę oto link na www tej cegielni (w Sławkowie) z opisem maxa (ten za 1,69) http://www.cegtic.com.pl/oferta4.html

Pozdrawiam i życzę powodzenia w realizacji Twoich zamierzeń.

• 5 weeks później...
...nasze okna „Urzędowski” mają kolor mahoń meranti M1...

Właśnie wyszukuję wszystkiego o oknach Urzędowski.

Dziś przyjżeliśmy się im w salonie firmowym i jesteśmy urzeczeni. Wygląda na to, że nasze zamysły, by przyoszczędzić na oknach kupując PCVki (ewentualnie kolorowe) prysły jak bańka mydlana. Drewniane okienka to jednak coś zupełnie innego!

Wowka, mógłbyś się podzielić swoją opinią o oknach Urzędowski?

Dziś też byś je wybrał?

Na coś warto zwrócić uwagę?

Ile dają rabatu? (zdaje się, że jesteś specjalistą od rabatów :wink: )

/aha! To już znalazłem :-) 12% plus transport - a ile tych okien za 16kpln?)

Znalazłem na forum jakieś zastrzeżenia na temat uszczelek w tych oknach ( http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=12656 ) - co Ty na to?

Na jakie inne godne uwagi firmy od drewnianych okien się natknąłeś w swoich poszukiwaniach?

Sorki, że trochę off topic, ale jesteśmy spragnieni informacji o tych okienkach.

pozdrawiam

Robert