Noel 26.08.2003 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2003 Bardzo ładny domek .... Ja już wyobrażam sobie nasz (chociaż w stanie surowym) ale wciąż widzę pustą działkę - brnąc niestrudzenie przez urzędniczą opieszałość i mnogość uzgodnień. Ale też pewnie przez to przechodziłeś..... Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 09.09.2003 10:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2003 No. Ściany już pomalowane, balkony wyłożone teralotą, schody zewnętrzne wreszcie wylane Teraz czekam na przywóz zamówionych paneli, mebli kuchennych oraz montaż kominka. Wigilia w nowym domu coraz bardziej realna. http://obrazki.babiniec.pl/Boże%20Narodzenie/świąteczne%20okno.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yogi66 09.09.2003 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2003 Wowka - jak długo budowałeś? Daj namiar na architekta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 10.09.2003 07:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2003 tomek1950 - otwarte przestrzenie to jest właśnie to o co nam chodziło a czego kompletnie nie moga zrozumiec moi teściowie mbz - dziękuję Noel - tak przechodziłem, ale nie było to aż tak uciążliwe. Wszystko przed Tobą. Zwłaszcza tem miłe chwile gdy widzisz rosnące mury ... Yogi66 - fundamenty to wrzesień 99'. Co do architekta to z czystm sumieniem ja osobiście bym go nie polecił. Zrobił kardynalny błąd w projekcie konstrukcji więźby i nie potrafił potem "z twarzą" ten problem zażegnać. Niemniej jeśli nadal chcesz to napisz na priv i namiary Tobie podam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
helga0 14.09.2003 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2003 Boże, ale Wam zazdroszczę. Ja dopiero wybrałam projekt - jeszcze nie kupiłam i rozglądam się za działką(( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 16.09.2003 06:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2003 helga0 - wszystko jeszcze przed Toba i te miłe chwile gdy cieszysz się widząc rosnące mury. Ten oddech ulgi gdy dekarz kładzie na dachu ostatnią dachówkę i niestety także te momenty refleksji gdy stwierdzasz, żeakurat to można byłoby zrobić inaczej ... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szadam 19.09.2003 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2003 Wowka, zwiedziłem te twoje fotki czyli domek. Dla mnie BOMBA! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 25.09.2003 09:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2003 szadam - dziekuję za miłe słowa Wnętrze wygląda juz trochę inaczej. Chociaż przed chwilą dzwonił facet od kominków, że nie będzie go jutro a dopiero w środę (ale za to na pewno ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiu 25.09.2003 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2003 I co ? Był ? Nasz kominkarz też pochodzi z Kuby - wszystko jest zawsze "maniana" (jutro), a to były targi, potem nie dowieźli farby, a teraz mu się spawacz rozchorował. Ostatecznie kominek ma stanąć w piątek. Hmmmm. Zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woytek 25.09.2003 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2003 Bardzo ładny - sufit te belki i drewienko. Czy to sosna? Możesz mi powiedzieć kto to robił? Mam bardzo podobną sytuację ma byc nad pokojem antresola narazie tylko belki wiszą nie oheblowane, a koncepcję mam podobną by to wykończyć jak u Ciebie. Jedyną rzeczą która mi nie odpowiada to wysokość ścian parterowych, u mnie wyszło podobnie, wolałbym by ściany były niższe. Sprawę trochę u siebie zmieniłem podwyższając taras, optycznie lepiej to teraz wyglada. pozdrawiam i gratuluję.woytek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 25.09.2003 12:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2003 Jasiu - o tym czy był będę mógł powiedzieć dopiero w środę (niestety) . Ale już w sobotę planuję (optymistycznie) pociąć 12m3 brzozy na 40 centymetrowe polana woytek - sufit (sosna) układaliśmy we dwóch z teściem - 2 dni roboty. Szlifowałem drewno tartaczne kątówką z przystawką oscylującą na papier ścierny z rzepami. Niezby rozumiem ten fragment ze scianami. Ścian nie mam wcale wysokich - obecnie 270 cm. Proporcje możesz zobaczyć na zdjęciu jadalni na którym jest wyście na taras. Owszem dość wysoko są umieszczone betonowe belki konstrukcyjne pod sufitem Pozdrawiam też Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiu 25.09.2003 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2003 To się mi środy pomieszały Mój obiecał na piątek Na razie nic nie tnę - jakby co mam sąsiada co się opala holzgazem i koło domu mam 3 pryzmy drzewa - będzie trzeba to podjadę z taczkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alice 17.10.2003 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2003 Dom Super.Ja też mam nadzieję wprowadzić się na Gwiazdkę ,ale roku Pańskiego 2004 ,zobaczę czy będzie tak fajny jak Twój. Wowka z innej beczki?Jakiej firmy masz maxa w jakiej cenie i jakie parametry Pozdrwiam początkująca budująca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 17.10.2003 11:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2003 alice - dzięki za b. miłe słowa. Widzę, że wielu z nas chce sobie sprezentowć coś dużego na gwiazdkę Co do maxa to proszę oto link na www tej cegielni (w Sławkowie) z opisem maxa (ten za 1,69) http://www.cegtic.com.pl/oferta4.html Pozdrawiam i życzę powodzenia w realizacji Twoich zamierzeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alice 17.10.2003 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2003 Wowka , nie ma za co dziękować.Po prostu , jak ktoś jest dobry w sprawach budowlanych i czerpie wnioski od innych, to ma dobry dom.Ja mam nadzieję , że po okresie zimowym( przed rozpoczęciem budowy) będę też trochę mądrzejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alice 17.10.2003 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2003 Wowka , nie ma za co dziękować.Po prostu , jak ktoś jest dobry w sprawach budowlanych i czerpie wnioski od innych, to ma dobry dom.Ja mam nadzieję , że po okresie zimowym( przed rozpoczęciem budowy) będę też trochę mądrzejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alice 17.10.2003 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2003 Przy okazji ,Wowka powiedz dlaczego wybrałaś Marleya miedź a nie plastik.Miedź jest lepsza,ale szybciej kradną.Wiem,że plastiki tej firmy też są dobre. Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alice 17.10.2003 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2003 Przy okazji ,Wowka powiedz dlaczego wybrałaś Marleya miedź a nie plastik.Miedź jest lepsza,ale szybciej kradną.Wiem,że plastiki tej firmy też są dobre. Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 18.10.2003 16:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2003 alice- Marley produkuje tylko rynny plastikowe a nazwa miedziany dot. koloru tego plastiku. Sadzę, ze złomiarze się jednak nie nabiorą. Niemniej zgadzam się z Twoją wypowiedzią, że plastiki Marleya są dobre. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bilbo 17.11.2003 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2003 ...nasze okna „Urzędowski” mają kolor mahoń meranti M1... Właśnie wyszukuję wszystkiego o oknach Urzędowski. Dziś przyjżeliśmy się im w salonie firmowym i jesteśmy urzeczeni. Wygląda na to, że nasze zamysły, by przyoszczędzić na oknach kupując PCVki (ewentualnie kolorowe) prysły jak bańka mydlana. Drewniane okienka to jednak coś zupełnie innego! Wowka, mógłbyś się podzielić swoją opinią o oknach Urzędowski? Dziś też byś je wybrał? Na coś warto zwrócić uwagę? Ile dają rabatu? (zdaje się, że jesteś specjalistą od rabatów ) /aha! To już znalazłem 12% plus transport - a ile tych okien za 16kpln?) Znalazłem na forum jakieś zastrzeżenia na temat uszczelek w tych oknach ( http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=12656 ) - co Ty na to? Na jakie inne godne uwagi firmy od drewnianych okien się natknąłeś w swoich poszukiwaniach? Sorki, że trochę off topic, ale jesteśmy spragnieni informacji o tych okienkach. pozdrawiam Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts