Wowka 08.03.2004 10:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2004 pawelko Okna wstawiałem zdecydowanie przed tynkowaniem. Nie było żadnego problemu z zabezpieczeniem ich przed zabrudzeniem (folia malarska, taśma malarska). Uwaga: przy oknach drewnianych musisz taśmę zerwać jak najszybciej po tynkowanu. Istnieje pewne niebezpieczństwo, że taśma po dłuższym okresie czasu "zwulkanizuje się" z drewnem. A już jak najszybciej musisz taśmy zerwać przy tenkowaniu zewnetrzym, gdy taśma i klej jest narażona na silna penetrację słoneczną. Moja ekipa od ocieplenia nie pozostaiała na ramach taśmy dłużej niż 2 godziny. Nawet dochodziło do tego, że najpierw oklejali okna do położenia gruntu. Potem zrywali to zabezpieczenie, by po kilku godzinach kleic podobnie przed położeniem akrylu. Było to troche drożej (niewiele) ale pewniej.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasas 09.03.2004 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2004 Świetnie się prezentują wnętrza tego domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.03.2004 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2004 Oj, Wowka, cóż za piękne domisko. Przestrzeń imponująca. Obecnie mieszkam z rodzicami w domu gdzie jest również full przestrzeni- podbnie jak Ty chcieli odreagować ciasnotę poprzedniego miejsca zamieszkania. Tutaj również trudno policzyć ilość pokoi, a na dodatek z podwójnego garażu zobili pokój i łazienkę. Tak więc miejsca pod dostatkiem . Jednak w moim nowo budowanym domku ograniczyłam trochę tej przestrzeni na rzecz większej prywatności, mam na myśli to, żeby zamknąć się w salonie i spokojnie wypocząć czy poogladać film. Otwartą mam kuchnie z jadalnią. Ach zamiast chwalić Twoje to ja piszę o swoim. Tak więc Wowka jeszcze raz suuuuuper domisko nic dodać nic ująć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 10.03.2004 08:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2004 jasas gorgu77 - dzięki za miłe słowa. Co do prywatności to każdy z nas ma swój pokój a nawet jest jeszcze jeden "gościnny" w rezerwie. Można tam będzie "uciec się w samotność" gdy zajdzie taka potrzeba. Oby nie. By nie zakłócać prywatności nas wszystkich domowników jeden z pokoi 3x3,5 m przeznaczyliśmy na niezobowiązujące przyjmowanie gości. Jest to boczny pokoik z wejściem bezpośrednio z wiatrołapu (3x4m). Gość może najwyżej usłyszeć domową krzątaninę lecz nie będzie jej widział a już na pewno nie będzie w niej uczestniczył. Wyszliśmy z założenia, że niezbyt elegancko jest przyjmować inkasenta, listonosza, czy też sąsiadkę która jak to się potocznie mówi "wpadła pożyczyć cukier" na schodach a jednocześnie nie musi ta osoba zakłócać domowej intymności. Jakoś tak się złożyło, że nazwaliśmy ten pokoik "pokojem dla listonosza" Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.03.2004 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2004 Wowka, napisałeś, że kolor tynku to KABE 1090. Czy tak się nazywa firma? Bardzo ładny jest ten kolor i przyznam się, że chciałabym takowy u siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 10.03.2004 13:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2004 Tak, jest to nazwa producenta tych tynków . Powiem więcej - bardzo znanego i popularnego producenta Jego strona internetowa to: http://www.kabe.com.pl/ niestety ale ta strona jest obecnie w przebudowie Coś nieco pisze min. na tej stronie - http://www.wodan.pl/cards/nevs/nevs_index.php?aa=22 Kupiłem Permuro 1090 jak ten kolor wygląda w rzeczywistości możesz zobaczyć na próbniku (palecie barw) u każdego dystrybutora czy też u większości wykonawców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 07.04.2004 07:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2004 Na stronie internetowej "mojego" wykonawcy kominków pojawił się kominek postawiony w moim domu http://www.kominki-godzic.pl/index/tradyc.html jest to kominek oznaczony nr TR28 (po kliknięciu foto jest powiększone). Jedna uwaga do fotografii - co prawda ten konkretny kominek stoi w moim domu ale został cyfrowo dodany parkiet (gdy wykonywano fotografię nie było jeszcze wówczas podłogi) oraz dodany obrazek nad kominkem (u mnie jest coś innego). Ponadto kolor ściany (w głębi) jest w rzeczywistości oliwkowy o innym odcieniu. Czyli Prawie jak Radio Jerewań Ale poza tym wszystko się zgadza.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bikosa 07.04.2004 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2004 Piękny!! Ale numer z tym parkietem!! No Matrix!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 07.04.2004 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2004 Bardzo sympatyczny kominek! Piękny w swojej prostocie, pasuje do każdego wnętrza. Tylko podziwiać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 08.04.2004 08:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2004 bikosa, Anna Wiśniewska - Tak się dobrze złożyło, że zarówno żonie jak i mnie podobaja się klasyczne formy obudów kominków. Czyli nie mieliśmy problemów z ustaleniem ile cegiełek klinkrowych, ile piaskowca, jaka belka nadkominkowa itd. Doszliśmy do wniosku że z taką eklektyczna różnorodnością materiałów to bedziemy mogli poszaleć przy budowie grila ogrodowego. Całość naszego portalu została wykonana z marmuru "Złota Brzoza". Aniu piszesz o prostocie wykonania (jako zalecie oczywiście ). Ta prostota została cokolwiek wymuszona ekonomia . Niestety ale każdy dodatkowy frez sporo kosztuje.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ara 08.04.2004 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2004 Pewno, że ładny,bo niewyszukany. A ja szukam kominka w wersji narożnej. pozdrawiam ara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula73 08.04.2004 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2004 Wowka, Cudowny ten panel, a'la mroczne zamczysko. Piekne uslojenie. Co to za firma i model ? bardzo prosze napisz mi gdzie go kuples, jaka jest cena i czy nie klika za bardzo przy chodzeniu. Szukam czegos jednolamelowego o podobnym uslojeniu, moze troszke jasniejszego. Bede bardzo wdzieczna, Anula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 08.04.2004 12:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2004 Anula - prosze oto link do strony producenta (Classen )http://panele.classen.pl/ Panele kupiłem w cenie 45 złm2 minus nastoprocentowy upust za ilość. Sprzedawca dodał gratis (ponoć ) pianke na całość 3mm oraz transport. Była zabawa z układaniem. Jest w paczkach 16 wzorów desek i dobieranie desek tak by się komponowały trochę trwało... Ale warto było. Zasadą jest, ze początek panela pauje z końcem takiego samego panel. Czyli należy spinac na długość panele o tym samym wzorze- tworzy to wizualnie deskę o nieograniczonej długości. Czy nie klikały? Klikały ale teraz już się uleżały... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.04.2004 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2004 Wowka, bardzo lubię patrzeć na Twoją stronę ze zdjęciami. Ten Twój dom jest naprawde klasa. Z mężem również stawiamy na klasyczne modele obudów. Jednak takie obudowy (marmury) kosztują, jak dla mnie, zbyt drogo (12000 i wyżej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joyrad 09.04.2004 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2004 Serdeczne gratulacje. Dom bardzo ładny, możesz być dumny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zone 09.04.2004 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2004 Bardzo ładny dom jaka powierzchnia użytkowa i ilu domowników będzie w nim zamieszkiwać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 13.04.2004 06:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2004 gorgu77 - wbrew pozorom wykonanie portali kominka nie było aż tak drogie jak piszesz. zone - dom ma powierzchni 280 m2 - i cała ta powierzchnia jest de facto użytkowa. Garaże i pomieszczenia gospodarcze są usytuowane w innym obiekcie. A mieszkamy (już !!!!! od soboty wielkanocnej ) w tym domu wraz z dwoma nastoletnimi synami. joyrad - dzięki, oczywiście, że jestem dumny . Niemniej teraz wiem, że to i owo jednak zrobiłbym inaczej ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zone 13.04.2004 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2004 to pocieszające, bo myslałam że nasze użytkowe 160 - dla 3 domowników to za dużo (takie niestety słyszymy opinie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ara 13.04.2004 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2004 Wowka, miło byłoby popatrzeć na kolejne "odsłony" Waszego domu. Czy my, sympatycy, możemy liczyć na kolejne fotki ? pozdrawiam i życzę szczęścia w nowym miejscu na ziemi ara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia Łódź 13.04.2004 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2004 Gratulacje z okazji zamieszkania w donku.Samych radosnych i szczęśliwych dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts