Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom Wowki

Recommended Posts

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 131
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wowka, gratuluję pięknego domu, niech Wam się mieszka szczęśliwie.

Urzekł mnie drewniany sufit w górnym holu i stare drzewa wokół domu.

Proszę o zdjęcia wnętrz, na pewno jest co podziwiać. Pozdrawiam serdecznie.

• 3 weeks później...
ten dom wygląda jak bunkier jest ciężki mało przytulny taki polski mało ciekawy nie zwracający na siebie uwagi nie dopracowany z zewnątrz projektowany dla osób o mało wyrobionnym poczuciu estetyki nigdy nie chciałbym mieć takiego domu.fatalnie wyglądają te przestrzenie nad oknami tak jak by ktoś miał kapelusz na czubku głowy. takie domy to przeżytki z poprzedniej epoki.taka architektura nie pojawia sie już w dobrych dzielnicach podmiejskich.podobają mi się wnętrza.wolę być szczery niż cedzić jak inni.z szacunkiem pozdrawiam.w 2005 zaczynam swoje dzieło budować i jak tylko będzie gotowe dam do krytycznej oceny forumowiczów.

.wolę być szczery niż cedzić jak inni.

Chyba "kadzić", a nie "cedzić".. :roll: Poza tym zdanie zazwyczaj zaczyna się z dużej litery, a po kropce daje spację, by tekst nabrał przejrzystości. Ale widocznie chęć wetknięcia szpilki Wowce była silniejsza niż zastanowienie się nad zasadami pisowni.. :wink: Po co chłopak ma mieć dobry humor..

ten dom wygląda jak bunkier jest ciężki mało przytulny taki polski mało ciekawy nie zwracający na siebie uwagi nie dopracowany z zewnątrz projektowany dla osób o mało wyrobionnym poczuciu estetyki nigdy nie chciałbym mieć takiego domu.fatalnie wyglądają te przestrzenie nad oknami tak jak by ktoś miał kapelusz na czubku głowy. takie domy to przeżytki z poprzedniej epoki.taka architektura nie pojawia sie już w dobrych dzielnicach podmiejskich.podobają mi się wnętrza.wolę być szczery niż cedzić jak inni.z szacunkiem pozdrawiam.w 2005 zaczynam swoje dzieło budować i jak tylko będzie gotowe dam do krytycznej oceny forumowiczów.

Umieram wprost z ciekawości jaki będzie dom jasas...

lekki, przytulny, importowany, ciekawy, zwracający uwagę, dopracowany z zewnątrz, zaprojektowany dla osoby o silnie wyrobionym poczuciu estetyki.... na pewno wszystkim się spodoba (i będzie to pierwszy dom na tym forum, który spodobał się wszystkim...)

:wink:

Kochani, dziękuje za miłe słowa..... ale doszedłem do wniosku, że nie warto polemizować z jasasem.

Facet ma po prostu „coś do mnie” . I bardziej niż Dom Wowki nie podoba mu się sam Wowka. Widocznie spotkaliśmy się gdzieś na Forum w jakimś wątku merytorycznym...

Tyle tylko, że ja byłem tam Wowką a jasas miał wówczas prawdopodobnie jakiegoś innego nicka. Jakiego? tego nie wiem. W każdym bądź razie na ogólna liczbę 7 napisanych postów jasas był uprzejmy aż 3 odnieść do mojego domu. Dość wymowne...

Nie będę polemizował z tym czy mój dom pasuje do przedmieść Włocławka (miasto jasasa) czy też nie. Z premedytacją „olewam” faceta który prawdopodobnie liczy na rozwinięcie w tym właśnie kierunku dyskusji i Wy bądźcie uprzejmi uczynić podobnie. A jeśli ja się mylę to przyjmijmy, że jasas po prostu wyraził swoją opinię do czego w sumie miał prawo.

Pozdrawiam i liczę na konstruktywne opinie i wypowiedzi.

,,A jeśli ja się mylę to przyjmijmy, że jasas po prostu wyraził swoją opinię do czego w sumie miał prawo"

zakończmy tą dyskusję jedynym mądrym zdaniem jakie pojawiło się odkad ośmieliłem się wyrazić swoją opinię na tym skostniałym forum.szkoda tylko że przy tej okazji pojawiło się tyle bezpodstawnych oskarżeń i kompleksów.jestem zupełnym nowicjuszem na forum 7 postów ale chyba mnie wyleczyliście.nie dorośliście żeby wysłuchać innych opinii.

Wowka - skoro zbudowałeś ten dom to znaczy, że Ci się podoba i to jest najważniejsze. W końcu Ty i Twoja rodzina będziecie w nim mieszkali i to dość długo jak przypuszczam. To że się komuś nie podoba, to normalne, ale to jego problem. Mnie akurat podoba się.

Gratulacje i życzę miłego mieszkania. :D :D

Pozdrawiam

Dom wygląda na prawdę nieźle! Robi wrażenie, w szczególności te przestrzenie i 280m! A ile czasu poświęcasz na sprzątanie? Podobają mi się duże domy, ale te osobo-godziny potrzebne na sprzatanie troszkę mnie przerażają..

Pozdrawiam

Krzysiek

Mnie podoba się dom Wowki oraz to , że pisze tak otwarcie i przystępnie.

Natomiast nie podoba mi się to , że niektórzy tak ostro potraktowali

odmienne zdanie jasas-a. Ma do tego prawo , co prawda nie wykazał się

" wyczuciem " przedstawiając taką opinie na specjalnej stronie przeznaczonej dla domu Wowki ale cóż są ludzie i ludziska ...

Dlatego uważam , że takie wypowiedzi należy pozostawiać bez komentarza.

Wowka - czy mogłabym Cię prosić o więcej aktualnych zdjęć z waszego domu ? Może coś więcej z wnętrza ? Nie żebym była ciekawa , jak się urządziliście :) ale interesuje mnie , jaki efekt mają takie okna i drzwi balkonowe ze środka. Bardzo mi się podobają takie duże okna. A wasz dom oglądam z przyjamnością już od dawna.

Pozdrawiam serdecznie Ciebie i małżonkę.

No, tak... mam spore zaległości w odpowiedziach na posty z tego wątku...

Co bym zmnienił budując (projektując) ponownie.. a więc:

- wyjście na taras z jadalni byłoby dwu a nie jednodrzwiowe,

- okna wstawiłbym 10 cm wyżej niż są. Niestety ale okazało się, że nie mogę dać aż tak grubego ocieplenia ze styropianu pod podłogi jak chciałbym.

- ocieplenie zewnętrzne - dałem 12 cm styropianu a mógłbym 15

a z pozostałymi niedoskonałościami to już się pogodziłem :wink:

Co do sprzatania... to niestety ale trochę jednak trwa...

Ile czasowo? Robi się to sukcesywnie i naprawdę trudno jest to obliczyć.

Zdjęcia z wnętrza.... hmmm.... muszę się w końcu zmobilizować..

Pozdrawiam

Wowka czy powyżej 12 cm styrpianu jest jakaś róznica? Mówili mi,że 10/12 cm to max - potem to bez znaczenia jaka grubośc-nic sie nie ociepli więcej.....czy to prawda?

A domek - fiu , fiu, fiu ( zagwizdałam ) !!!!!!!!!!!!!!!

Zyczę samych szczęśliwych dni :D :D :D