dominka 21.11.2007 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Właśnie okazało się ku mojemu wielkiemu zaskoczeniu , że zostanę mamą po raz trzeci. Na razie jestem mocno przestraszona, i proszę o słowa pociechy ze strony mam, które wychowują trójeczkę. Chcę jeszcze dodać, że budowę domku zaczynamy wiosną i teraz to już na bank musimy się wyrobić w rok, bo w dotychczasowym mieszkaniu zrobi się ciut przyciasno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.11.2007 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Trójka jest OK Jaką będziesz miała różnicę wieku? Pozdrowienia od mamy czwórki Aha - u nas zadziałała "klątwa" nowy domek - nowy potomek" . Myślałam, że mamy ją z głowy po zakupie działki - wtedy zadziałała pierwszy raz , ale podczas budowy była bezlitosna. Także miejcie się na baczności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mantra 21.11.2007 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 U nas też niestety zadziałała klątwa nowego domu i za 3 tygodnie będzie trzecie. Muszę powiedzieć że już teraz jestem mocno przerażona i nie wiem jak sobie poradzimy. U nas różnica dokładnie co 4 lata i już teraz sporo problemów z tym związanych. Przepraszam, że Cię nie pocieszyłam ale pod wpływem hormonów chyba sama potrzebuję pocieszenia (chodzę strasznie nerwowa-biedni domownicy). Ale będzie ok. Teraz faktycznie nie macie innego wyjścia jak się budować, trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.11.2007 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Spokojnie, to się naprawdę daje ogarnąć. ja też byłam szczęśliwa inaczej na początku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 21.11.2007 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 A czy "klątwa nowego domku" dotyczy także pierwszego dziecka, czy tylko trzeciego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.11.2007 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 A czy "klątwa nowego domku" dotyczy także pierwszego dziecka, czy tylko trzeciego? dowolnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majcia 21.11.2007 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 A czy "klątwa nowego domku" dotyczy także pierwszego dziecka, czy tylko trzeciego? dowolnego To super Moze nam sie drugie "przytrafi" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominka 21.11.2007 13:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Baba Budowniczy - dzięki za pocieszenie. Już powoli zaczynam się oswajać z myślą, że będzie trzeci maluch. U mnie różnica wieku między jedną a drugą córką to 2 lata i dwa miesiące. Między najstarszym a najmłodszym będzie 6 lat i 7 m-cy, a średniakiem i najmłodszym 4 lata i 5 m-cy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominka 21.11.2007 13:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Mantra - trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.11.2007 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Różnica wieku bardzo w porządku - starszaki są juz samodzielne w miarę , a jednoczesnie maluszek nie będzie zupełnie z innej bajki, jak jest czasem przy wpadce z nastolatkami na pokładzie... Zobaczysz, jak teraz wydorośleją nagle... A Ty odmłodniejesz - będziesz znowu młodziutką mamą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominka 21.11.2007 13:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Baba Budowniczy - dzięki za słowa otuchy, ażem się uśmiechnęła po raz pierwszy od 24h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.11.2007 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 No i tak trzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poziomka_a 21.11.2007 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Super , ciesze się z Wami dziewczyny . Moje marzenie to mieć też jeszcze jedno dziecko , może dlatego , że jestem jedynaczką , acha zaznaczam , że dwoje już mam - parka , chodź drugie dziecko też miało być dziewczynką , zapewniał mnie o tym ginekolog . Jestem na etapie wykończeń w domu i mamy zamiar położyć kostkę brukową i tu pan który ma nam to robić , sam powiedział , ze chodnik do domu powinnien byc szeroki , ja sama mężowi mówiłam , żeby powiedział tej frimie , że mam bez problemu przejechać wózkiem . . Tylko teraz trudno się zdecydować na trzecie , człowiek zrobił się wygodny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laura27 21.11.2007 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Macie zdrowie kobity Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.11.2007 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 a ty wielkie oczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzik.78 21.11.2007 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Ja mam obecnie dwójkę chłopców, ale budowa już zaczęta.Także może cos być.. Nas mama ma czwórkę dziewczyn, między mną a najmłodszą jest 11 lat różnicy...teraz ja mam swoje a one m i pomagają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akacja 21.11.2007 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Z trójką dzieci jest super! Docenia się to przy czwartym... Wiem co mówię Dzieciaczki masz już spore, nie będą konkurencją dla niemowlaka. Będzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matka dyrektorka 22.11.2007 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 ja mam dwoje . różnica wieku 9 lat (taka tradycja rodzinna ) a to trzecie które mi się po głowie plącze na razie, trochę mnie przeraża no ale na wiosnę przeprowadzka (nowy domek......)więc nie będę się bronić jakby co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 22.11.2007 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 Potwierdzam - klątwa nowego domu jest jak najbardizej prawdziwa - w lutym urodzi się nasz pierworodny Będzie lepiej niż Wam sie wydaje Pozdrawiam Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 22.11.2007 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 Dominika! Tu kolejna mama czwórki Wrzuć na luz, dasz radę... U mnie nie wystąpił na szczęście syndrom nowego domu i mam nadzieję, że mirena mnie będzie strzegła bo już 4 dzieci to patologia w naszych czasach Zaszłam w trzecią ciążę, jak druga córka miała 14 miechów. Jak zrobiłam test i wyszły kreseczki - uhhh... lekki podłam - budowa w planach, projekt zakupiony... Ale po kilku dniach oswoiłam się z myślą - mamy wszystkie rzeczy po starszych - damy radę. Ale jak za kilka dni na ekranie zobaczyłam dwie sztuki to już mnie solidnie kopnęło. Układ mamy taki - najstarsza - 10 lat - 4klasa, potem średnia - 6lat - zerówka i bliźniaczki - 4 latka - 2 grupa przedszkola. Średnia miała 22 miesące jak bliźniaczki ujrzały światło dzienne. Lekko nie było, jeździłam z nimi na budowę - bo na cycu były, budowlańcy z podziwem patrzyli na moje wygibasy z maluchami. Dasz radę, napewno!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts