sharoon 21.11.2007 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Bardzo proszę o opinie, co sądzicie o tym projekcie. Działka ma wjazd od północy. Będę wdzięczna za każdą uwagę.Z góry dzięki. http://www.fotosik.pl/moje_obrazki.php?page=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 21.11.2007 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Projekt piękny, może bym tylko zamieniła klatkę schodową , przeniosłabym ją na stronę północną a na poludniowej dałabym pokój na górze, w końcu słońce bardziej jest potrzebne w sypialni niż klatce schodowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AMP 21.11.2007 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Bardzo ładny. Ale jak dla mnie to za dużo okien od północnej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
caty 21.11.2007 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Bardzo bardzo ładny . Masz ochotę go budować?Ile ma metrów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JurekM 21.11.2007 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Co to za projekt i gdzie go można znaleźć.Pozdrawiam i dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 21.11.2007 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Co to za projekt i gdzie go można znaleźć. Pozdrawiam i dzięki za odpowiedź Pewnie w jakimś hiszpańskim 'Muratorze" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sharoon 21.11.2007 18:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Tego projektu jeszcze nie ma w ofercie, będzie na początku przyszłego roku.Bardzo mi się podoba i dlatego chciałabym poznać zdanie praktyków. Boję się, że te wielkie przeszklenia będą powodować spore koszty ogrzewania. Jak myślicie?Acha, dom ma 250 m2 powierzchni użytkowej (razem z garażem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karlasta 21.11.2007 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 no mnie sie baaaardzo podoba. troche spory, ale efektowny ta szklana "sciana" znaczy sie tak energooszczednie, co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pado 21.11.2007 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Piękny projekt ,ale jak dla mnie za wielki ,choć gdybym miał kasę .....Sporo okien dom bardzo doświetlony , środek niczego sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta1235 21.11.2007 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Domek cudowny.Jeszcze jak by stanął nad morską plażą to już bajka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sharoon 21.11.2007 19:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Ma stanąć w lesie sosnowym, więc myślę, że też będzie całkiem, całkiem Dziękuję za wszystkie komplementy pod adresem domu [chociaż to nie moja zasługa, ale co tam, biorę wszystko na klatę ] i czekam na więcej opinii [mogą być zróżnicowane ]. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
canna 21.11.2007 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Wielka, kosztowna landara http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_confused.gifźle zagospodarowana duża przestrzeń, mam te same pomieszczenia na sporo mniejszej powierzchni. Brakuje pomieszczenia gospodarczego w domu.Na piętrze tylko jeden pokój w miarę funkcjonaly, drugi malutki a trzeci to już koszmar. Nadmiar okien wymusi minimalizm w umeblowaniu, na szkicu już widać wciskanie mebli na siłę. Dwie łazienki dla trzech pokoi w strefie prywatnej na piętrze? przesada.I jeszcze jedno: ten dom można zbudować na odludziu, żeby mieć jakieś poczucie prywatności, chyba że jest się ekshibicjonistą i lubi się prowadzić życie będąc podglądanym przez te wszystkie okna. Nie wspomnę o kosztach tej budowy, bo to może nie jest problemem. Za te pieniądze można zbudować piękną rezydencję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laura27 21.11.2007 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Wielka, kosztowna landara http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_confused.gif źle zagospodarowana duża przestrzeń, mam te same pomieszczenia na sporo mniejszej powierzchni. Brakuje pomieszczenia gospodarczego w domu. Na piętrze tylko jeden pokój w miarę funkcjonaly, drugi malutki a trzeci to już koszmar. Nadmiar okien wymusi minimalizm w umeblowaniu, na szkicu już widać wciskanie mebli na siłę. Dwie łazienki dla trzech pokoi w strefie prywatnej na piętrze? przesada. I jeszcze jedno: ten dom można zbudować na odludziu, żeby mieć jakieś poczucie prywatności, chyba że jest się ekshibicjonistą i lubi się prowadzić życie będąc podglądanym przez te wszystkie okna. Nie wspomnę o kosztach tej budowy, bo to może nie jest problemem. Za te pieniądze można zbudować piękną rezydencję. Przesadzasz troszkę, niektórzy lubią taki styl a nie dworkowe rezydencje i jeśli ich stać to czemu nie. Ponadto jesli ktoś buduje taki dom, to działkę też ma na pewno ładną i dużą - kilka drzewek i nic nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sharoon 21.11.2007 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Wielka, kosztowna landara http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_confused.gif Brakuje pomieszczenia gospodarczego w domu.(...) Nadmiar okien wymusi minimalizm w umeblowaniu, na szkicu już widać wciskanie mebli na siłę. Dwie łazienki dla trzech pokoi w strefie prywatnej na piętrze? przesada. . Pomieszczenie gospodarcze jest przy garażu - na moje oko dość spore, drugie przy kuchni (kotłownia) i jeszcze szafy w garażu. Myślisz, że to za mało? Minimalizm w umeblowaniu to czyste piękno i (co też ważne) mniej sprzątania - właśnie czegoś takiego szukałam, więc osobiście uważam, ze jest ok. Prywatna łazienka przy głownej sypialni to już chyba standard. Widziałam coś takiego w wiekszośći nowych projektów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 21.11.2007 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Wygląda jak nowoczesny warsztat samochodowy. Jako dom w naszych warunkach klimatycznych trudny w eksploatacji. Ale o gustach sie nie dyskutuje, skoro w Warszawie rosną palmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szarbia 21.11.2007 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Canna pewnie lubi skosy i dlatego tak sie boczy Sharoon tu jest podobny: http://www.willamagdalenka.com/oferta_W298.php A tu jest elitarny temat http://forum.muratordom.pl/dom-pietrowy,t41691.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
canna 21.11.2007 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 W pierwszym zdaniu autorka pisze: Bardzo proszę o opinię, co sądzicie o tym projekcie.Więc napisałam co sądzę.Niestety nagminne jest niezadowolenie z krytyki autora tak postawionego pytania.Mnie ten dom się nie podoba, nadałby się najwyżej na siedzibę jakiejś firmy.I akurat dach jest tu najmniejszym problemem.Pomieszczenie gospodarcze za garażem zwykle użytkuje się jako skład utensyliów ogrodowych, rowerów, itp. O tym, że masz zamiar używać spiżarni jako kotłowni nie pomyślałam, w takim razie rzeczywiście jest w tym domu pomieszczenie gospodarcze - przy kuchni.Ilość mebli ma znikomy wpływ na wysiłek włożony w sprzątanie, liczy się raczej metraż. Natomiast meble tworzą duszę domu. Ale nie każdemu na tym musi zależeć.Niektórzy ludzie po prostu chcą mieć dom na pokaz. Mniej liczą się inne wartości. Takie ich prawo i ja go nie podważam.Jeśli chcesz go zbudować na zadrzewionej działce liczącej kilka tysięcy metrów, być może będzie ładnie wyglądał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Allanah 21.11.2007 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Nie wnikając w koszty wybudowania i utrzymania (dla mnie b. trudne do oszacowania) projekt jest piękny, za zadrzewionej działce bedzie wyglądał super, byleby drzewa nie przysłoniły za bardzo słońca które ma wpadać przez te okna, w przeciwnym przypadku ogrzewanie może cie kosztować dużo.Jedyne czego mi brakuje to trochę więcej zadaszonego tarasu od południa. I zastanawiam się czy równie ładnie wyglądałby bez tego dodatkowego daszku nad wejściem na elewacji frontowej, drzwi i tak umieszczone są w podcieniu, może wywalić ten daszek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sharoon 22.11.2007 07:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 W pierwszym zdaniu autorka pisze: Bardzo proszę o opinię, co sądzicie o tym projekcie. Więc napisałam co sądzę. Niestety nagminne jest niezadowolenie z krytyki autora tak postawionego pytania. (...) Ilość mebli ma znikomy wpływ na wysiłek włożony w sprzątanie, liczy się raczej metraż. Natomiast meble tworzą duszę domu. Ale nie każdemu na tym musi zależeć.(...) Pragnę sprostować - jestem wdzięczna za krytykę i absolutnie z niej zadowolona. A to, że pozwoliłam sobie na polemikę, to chyba nic zlego? Piszesz, że meble tworzą duszę domu. Zgoda, ale istnieje rowniez coś takiego, jak minimalizm, którego jestem zwolenniczką, i sądzę, że w takich wnętrzach dusza jest, tyle że "minimalistyczna". Dzięki i czekam na więcej (w dalszym ciągu absolutnie zadowolona) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts