Madziorkaa 11.09.2008 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 domek jest poprostu boski, podziwiam za samodzielną aranżacje wnetrz , efekt jest znakomity Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maql 25.09.2008 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 Ja takze przylaczam sie do gratulacji, dom jest piekny.Chcialbym odniesc sie do poruszanego gdzies trze str wczesniej materialu:heraklith.Jakie sa koszty takiego materiału? Rozmawialem z przedstawicielem firmy interior Zachod, ktory doradzil mi zastosowac na podbitkę raczej płyty cementowe (??? swoją drogą ciekawy materiał). pozdrawiam Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobi78 25.09.2008 12:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 Dzieki za mile słowa Ja użyłem takich: Oto aktualna strona: http://www.knaufinsulation.pl/pl/products/heratekta-m3 Koszt w 2007 zł ok. 40zł m2 za płytę M3 (gr.3cm). Plyty sa podobne do cementowych ale w środku mają styropian i są pewnie przez to lżejsze i mają lepszą izolacyjność. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 25.09.2008 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 bobi a Ty nadal cierpliwie odpowiadasz na pytania? nie tylko Twój dom jest niesamowity. jego właściciel również ja wracam do tematu rynien. będę kupować w przyszłym tygodniu i mam do wyboru takie zwykłe (spod walca) albo patynowane. jakbyś mial wybierać to z perspektywy czasu patrząc na to jak ci patynują które byś wybral? to 200 zł różnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maql 25.09.2008 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 Bobi, wielkie dzieki za odp, no i jak widze takze za cierpliwosc dla pytajacych Dzis rozmawialem z majstrem/dekarzem/goralem. Najwyrazniej w mojej okolicy nikt nie wie jak zrobic taka podbitke. Fachowcow zadziwil brak blachy pod rynnami - wg nich tam MUSI byc blacha Najwyrazniej kosmiczna technologia plyt z naniesionym klejem i tynkiem ich przerosla. Czy po dluzszym uzytkwaniu takie rozwiazanie (otynkowanie naroznika pod rynna) zdaje egzamin? pozdrawiam m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobi78 26.09.2008 07:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 bobi a Ty nadal cierpliwie odpowiadasz na pytania? nie tylko Twój dom jest niesamowity. jego właściciel również ja wracam do tematu rynien. będę kupować w przyszłym tygodniu i mam do wyboru takie zwykłe (spod walca) albo patynowane. jakbyś mial wybierać to z perspektywy czasu patrząc na to jak ci patynują które byś wybral? to 200 zł różnicy teraz wybrałbym te bardziej patynowane, ponieważ te moje zbyt szybko sie nie patynuja, a minął już rok Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobi78 26.09.2008 07:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 Bobi, wielkie dzieki za odp, no i jak widze takze za cierpliwosc dla pytajacych Dzis rozmawialem z majstrem/dekarzem/goralem. Najwyrazniej w mojej okolicy nikt nie wie jak zrobic taka podbitke. Fachowcow zadziwil brak blachy pod rynnami - wg nich tam MUSI byc blacha Najwyrazniej kosmiczna technologia plyt z naniesionym klejem i tynkiem ich przerosla. Czy po dluzszym uzytkwaniu takie rozwiazanie (otynkowanie naroznika pod rynna) zdaje egzamin? pozdrawiam m pod rynnami powinna byc blacha będziemy teraz ją zakładać, ale bardziej ze względów estetycznych niż praktycznych. Brakowało nam tego wykończenia dachu. Jednak dotychczas nie mieliśmy problemów, ponieważ papa zachodziła pod rynny, więc woda nie przedostawała się pod podbitkę pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 26.09.2008 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 tato mi radził żebym koniecznie dała blachę bo niestety to miejsce bardzo niszczeje z upływem lat zresztą takie rozwiązanie bardzo mi się podoba dzięki za info w sprawie rynien. kupimy patyne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobi78 26.09.2008 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 kilka nowych zdjęc:http://images34.fotosik.pl/369/9d1378912225efe3.jpghttp://images50.fotosik.pl/14/fb7f0cd1b3594387.jpghttp://images27.fotosik.pl/278/587cd342d0cd0e30.jpghttp://images50.fotosik.pl/14/fbb81abae85af26e.jpghttp://images45.fotosik.pl/14/69fb67a89e415706.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 26.09.2008 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 Patrząc na pierwsze zdjęcie myślałam, że to animacja komputerowa... SUPER, GRATULUJĘ JESZCZE RAZ Czy mógłbyś napisać jak wykonana jest "podbitka"? Bo to już nie podbitka i nie wiem jak nazywa się taka przestrzeń pomiędzy murem a dachem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 27.09.2008 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2008 nawet kwiaty super dobrane do domku.pieknie u was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobi78 27.09.2008 08:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2008 Patrząc na pierwsze zdjęcie myślałam, że to animacja komputerowa... SUPER, GRATULUJĘ JESZCZE RAZ Czy mógłbyś napisać jak wykonana jest "podbitka"? Bo to już nie podbitka i nie wiem jak nazywa się taka przestrzeń pomiędzy murem a dachem.... Jak sie robi taką podbitkę? Gdzie te płyty się kupuje? Cyz po ociepleniu domu można wykonać taką podbitkę? Jak to wyglada finansowo? Podbitka wykonana jest z płyt heratekta M3 Płyty były przykrecone do łat drewnianych i profili aluminiowych, na nie klej,siatka,tynk mineralny. Wykonane po obłozeniu domu wełną i po nałożeniu siatki (zdjecie). Aktualne ceny i przedstawiciele na stronie www ktora podalem w poscie powyzwj. Ponizej zdjecie które udało mi się znaleść: http://images33.fotosik.pl/59/ca89a2be1e401319.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 27.09.2008 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2008 bobi78, Ha, ha - wystarczyłoby przejrzeć 4 stronki i już....A tak bardzo dziękuję za przypomnienie Czy masz może jeszcze fotkę jak rozmieszczone są te profile aluminiowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 27.09.2008 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2008 Amtlo z tego co pamietam to bylo jedyne zdjecie jakim Robert dysponował. bobi super zdjęcia - od razu widać że dopieszczacie mieszkając Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobi78 28.09.2008 09:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2008 Amtlo, niestety efilo ma racje to jedyne zdjęcie jakie mam pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renia70 29.09.2008 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 Zawsze myślałam ,że szarość i biel to nuda ,ale u Was domek wygląda wspaniale Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 06.11.2008 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Mam pytanie ws koloru rolet zewnętrznych. Jaki to kolor RAL? Czy był w standarcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobi78 06.11.2008 21:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Mam pytanie ws koloru rolet zewnętrznych. Jaki to kolor RAL? Czy był w standarcie? Kolor taki sam jak stolarki czyli RAL 7037 - niestandardowy Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 08.11.2008 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2008 Dziękuje bardzo za odpowiedź. No tak, dopasowane do okien. Sama przymierzam sie do szarych rolet ale chyba jednak zostane przy RAL 9006, tak jak brama garażowa. No i mam to w standardzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sukieneczka 15.11.2008 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2008 Pięknie urządzony dom, gratuluję właścicielom. Mam pytanie odnośnie wanny, jakiej firmy jest i jaki ma wymiar? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts