Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom Hani i Roberta - projekt indywidualny

Recommended Posts

• Odpowiedzi 324
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja napiszę tylko 2-3 zdania, bo nie warto się w tym przypadku zbytnio rozwodzić:

JEST TO JEDEN Z NAJŁADNIEJSZYCH DOMÓW JAKIE W ŻYCIU WIDZIAŁEM!

Bardzo stylowy, świetnie dobrana kolorystyka i super dodatki. Oceniam tylko z zewnątrz bo środek to nie mój styl więc trudno mi się wypowiadać.

Za każdym razem gdy widzę te zdjęcia to napatrzeć się nie mogę.

Naprawdę gratuluje, a jeśli kolorystykę dobraliście sami to podziwiam.

Chciałbym tylko dodać, że jest to moja pierwsza tak pochlebna opinia o jakimś domu i naprawdę trudno jest mi sobie przypomnieć dom, który podobał by mi się bardziej! Ale macie szczęście, że tak ładnie wam to wyszło!!!

I tyle jeśli chodzi o 2-3 zdania i nie rozwodzenie się. :D

Pozdrawiam gorąco i życzę przyjemnego mieszkania w waszym pięknym domu!

witam ,jeszcze się do was nie odzywałam - bywam narazie podglądaczem ,ale czas sie ujawnic

bardzo spodobała mi się kolorystyka waszego domu-do tego stopnia ze zapragnęłam mieć taką samą.Dachówka antracyt ,okna szare...Dom mój na etapie ław-nie ma co pokazywać narazie.

powiedzcie mi proszę jak ten antracyt wygląda w rzeczywistości,bo u was widze go raz na jasno raz ciemniej.W hurtowni ni jak można sobie wyobrazić bo pare sztuk.

W projekcie tez uwzględniłam wasze długie wąskie okna ,ale już wiem że z nich zrezygnuje na rzecz jednego dużego(280cm)

Czy wybór wasz takich okien byl sprawdony czy zmienilibyście.

Myślę,że okna są super ,ale chyba jestem tchorzem.

Czekam na więcej zdjęc (pewnie takich jak ja jest wielu)

Domek bardzo ładny środek też. :lol:

witam ,jeszcze się do was nie odzywałam - bywam narazie podglądaczem ,ale czas sie ujawnic

bardzo spodobała mi się kolorystyka waszego domu-do tego stopnia ze zapragnęłam mieć taką samą.Dachówka antracyt ,okna szare...Dom mój na etapie ław-nie ma co pokazywać narazie.

powiedzcie mi proszę jak ten antracyt wygląda w rzeczywistości,bo u was widze go raz na jasno raz ciemniej.W hurtowni ni jak można sobie wyobrazić bo pare sztuk.

W projekcie tez uwzględniłam wasze długie wąskie okna ,ale już wiem że z nich zrezygnuje na rzecz jednego dużego(280cm)

Czy wybór wasz takich okien byl sprawdony czy zmienilibyście.

Myślę,że okna są super ,ale chyba jestem tchorzem.

Czekam na więcej zdjęc (pewnie takich jak ja jest wielu)

Domek bardzo ładny środek też. :lol:

Witam,

Długie wąskie okna to świadomy wybór :) zastanawialiśmy się nad jednym dużym ale dużo osób już takie ma. Teraz wiemy że to był dobry wybór.

Jeżeli chodzi o dachówkę to nie jest ciemna - jest raczej jasna. Tylko gdy jest mokra to jest ciemniejsza i wygląda identycznie jak czarna (porównywałem z czarną dachówką sąsiada) Pozdro

• 2 weeks później...

Witam.

Przypadkiem trafiłem na ten domek. Jest wyjątkowy. Muszę przyznać że bardzo podobny planujemy postawić. tzn, Ten nasz nie jest projektem indywidualnym. Jest to projekt firmy bauherr dm02 - można łatwo go odszukać na www. Ale ja nie o tym :) Okna ma inne - chociaż to akurat można zmienić. fason, kształt domu bardzo podobny itp. Ale do tematu. Zainteresowało mnie to, że zastosowaliście dachówkę Roben antracyt- taka sama jaka mnie intersuje, :) z tego co widze i przeczytałem to dachówka matowa. Kolor elewacji biały- taki i mnie intersuje, :) Kolor okien taki jak i mnie interesuje :) no może ja minimalnie ciemniejsze wybiorę ale to szczegół. Bardzo intersuje mnie kąt nachylenia dachu. o ile dobrze przeczytałem to 25st. i teraz tak. Proszę odpowiedz mi na pytanie czy przy tym kącie nie ma problemów z niedaj Boże podciekaniem wody przy np ulewach bądź przy rozpuszczaniu się śniegu na dachu? czy było deskowanie i papa?? . Jaki macie zastosowany strop?? lany czy może podwieszany?? Grubość wełny mineralnej na elewacji i ewentualnie na stropie?? i czy wentylacja się sprawdza ( różnie to jest na różnej grubości docieplenia )?? no i czy jest to wentylacja wymuszona czy może standardowa. pozdrawiam serdecznie i gratuluje ładnego domku.

Witam.

Przypadkiem trafiłem na ten domek. Jest wyjątkowy. Muszę przyznać że bardzo podobny planujemy postawić. tzn, Ten nasz nie jest projektem indywidualnym. Jest to projekt firmy bauherr dm02 - można łatwo go odszukać na www. Ale ja nie o tym :) Okna ma inne - chociaż to akurat można zmienić. fason, kształt domu bardzo podobny itp. Ale do tematu. Zainteresowało mnie to, że zastosowaliście dachówkę Roben antracyt- taka sama jaka mnie intersuje, :) z tego co widze i przeczytałem to dachówka matowa. Kolor elewacji biały- taki i mnie intersuje, :) Kolor okien taki jak i mnie interesuje :) no może ja minimalnie ciemniejsze wybiorę ale to szczegół. Bardzo intersuje mnie kąt nachylenia dachu. o ile dobrze przeczytałem to 25st. i teraz tak. Proszę odpowiedz mi na pytanie czy przy tym kącie nie ma problemów z niedaj Boże podciekaniem wody przy np ulewach bądź przy rozpuszczaniu się śniegu na dachu? czy było deskowanie i papa?? . Jaki macie zastosowany strop?? lany czy może podwieszany?? Grubość wełny mineralnej na elewacji i ewentualnie na stropie?? i czy wentylacja się sprawdza ( różnie to jest na różnej grubości docieplenia )?? no i czy jest to wentylacja wymuszona czy może standardowa. pozdrawiam serdecznie i gratuluje ładnego domku.

Jezeli chodzi o podciekanie to do tej pory (2 zimy) nie zauważyłem żadnego problemu zarówno podczas ulewy jak i zawiewanego sniegu. Dach jest deskowany i papowany. Strop: belki drewniane, ocieplony wełną 20 cm; elewacja: wełna 12 cm; wentylacja: standardowa, działa prawidłowo. Dzieki za miłe słowa. Pozdro

witam. dziękuję za odpowiedź.

Mam jeszcze inne pytanie. Na zdjęciu widać drzwi wejściowe które wyraźnie nie posiadają standardowej klamki z zewnątrz. Od środka klamka jest. Oczywiście widać też zamek i wkładki. Ok. wiem jak wszysko funkcjonuje ale nie bardzo wiem jak otwierasz drzwi od zewnątrz?? czy ta pionowa długa klamka-rączka ma jakiś ruch?? czy trzeba może przekręcić kluczem i pchnąć skrzydło. widzę czasem takie rozwiązania ale nie wypada się zatrzymywać i pytać od tak ponieważ można się źle zrozumieć z gospodarzem:) czy ta pionowa klamka ma jakiś ruch przy otwieraniu?? czy też zamek w drzwiach jest skonstruowany jak taki typowy podobny do drzwi sklepowych z wałeczkiem wciskanym-obrotowym przy zamykaniu a który wyskakuje z rowka przy otwieraniu?? domyślam się że klamka z zewnątrz jest tylko ozdobna. pozdr

witam. dziękuję za odpowiedź.

Mam jeszcze inne pytanie. Na zdjęciu widać drzwi wejściowe które wyraźnie nie posiadają standardowej klamki z zewnątrz. Od środka klamka jest. Oczywiście widać też zamek i wkładki. Ok. wiem jak wszysko funkcjonuje ale nie bardzo wiem jak otwierasz drzwi od zewnątrz?? czy ta pionowa długa klamka-rączka ma jakiś ruch?? czy trzeba może przekręcić kluczem i pchnąć skrzydło. widzę czasem takie rozwiązania ale nie wypada się zatrzymywać i pytać od tak ponieważ można się źle zrozumieć z gospodarzem:) czy ta pionowa klamka ma jakiś ruch przy otwieraniu?? czy też zamek w drzwiach jest skonstruowany jak taki typowy podobny do drzwi sklepowych z wałeczkiem wciskanym-obrotowym przy zamykaniu a który wyskakuje z rowka przy otwieraniu?? domyślam się że klamka z zewnątrz jest tylko ozdobna. pozdr

witam ponownie :)

drzwi mają pochwyt zewnętrzny stały, a żeby je otworzyc od zewnątrz to trzeba przekręcic kluczem i popchnąc :)

pozdro

• 4 weeks później...

Witam!

To może i ja skrobnę parę słówek. :) Bobi gratulacje dom i jego wystrój marzenie nie jednego budującego, a że wybory w tym temacie niezwykle trudna sprawa (jestem na etapie ciągłych wyborów :roll: :wink: ), tym bardziej chylę czoła!

Oczywiście nie obedzie się bez pytanka, nie, nie za dobrze by było :D , ja o oknach. Intrygują mnie Wasze wysokie, wąskie salonowe, a dokładnie ich wymiar i odległości od siebie. To ostatni moment, bym mogła podjąć decyzję o ewentualnych zmianach. Obawiam się tylko, że widok nie będzie tak panoramiczny jak w wypadku jednego dużego, ale z drugiej strony "inność" kusi, bo nie lubię jak wszyscy.

Pozdrawiam Państwa "bobików" i czekam na odpowiedź :D

wiadomo-domek cudny!!!!

a ja jeśli mogę poproszę o informacje dot. jadalni.

Jaki długi jest stół? Czy lampy wiszące są połączone w jedną czy są trzy osobne?

Jeżeli są osobne to jaka jest odległość między nimi i jak wysoko są nad blatem stołu? i jeszcze jak starczy cierpliwości to poproszę o namiary gdzie kupić i za ile? :oops:

wiadomo-domek cudny!!!!

a ja jeśli mogę poproszę o informacje dot. jadalni.

Jaki długi jest stół? Czy lampy wiszące są połączone w jedną czy są trzy osobne?

Jeżeli są osobne to jaka jest odległość między nimi i jak wysoko są nad blatem stołu? i jeszcze jak starczy cierpliwości to poproszę o namiary gdzie kupić i za ile? :oops:

to nasz stół: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70116262

lampy sa trzy osobne rozmieszczone na srodku stołu - tez ikea ;). pozdro

• 2 weeks później...

Witam :D

Cudo!!!

Dom Wasz podoba mi się w każdym calu.Kolorystyka,spójność,kształt i otoczenie pierwsza klasa.I jeszcze ta kostka..dokładnie w takim zestawieniu podoba mi się najbardziej i tak kiedyś?planuję....

Przyznam szczerze, że wnętrza mnie nieco rozczarowały i zaskoczyły.Spodziewałam się podobnej kolorystyki co na zewnątrz i czegoś szczególnego i innego.To nie znaczy że mi sie nie podoba bo,jest ciepło,przytulnie,ładna łazienka,kuchnia....ale w salonie oczami wyobrazni widziałam szare sofy.... :) Gratuluję udanego domku :D