Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom Hani i Roberta - projekt indywidualny

Recommended Posts

• Odpowiedzi 324
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

witam, wykonanie kabiny to w sumie własna praca tzn. poza płytkarzami, szyby zamówione u producenta szkła i zamontowane we własnym zakresie :-) żadna filozofia ;)

Cześć będę Cię męczyc o tą kabinę planuje taką samą i mam dużo pytań

jaki rozmiar ma twoja kabina

czym jest sa drzwi uszczelniane na dole i na bokach

jak sa zamontowane te drzwi bo na zdjęciach nie widać ...

jakie prace podtynkowe sa potrzebne do montażu tego prysznica górnego

czy nie wylewa sie wam woda i jaki spadek ma podłoga????

mam nadzieje ze cię nie zamęczylam

pozdrawiam

:)

kabina ma rozmiar 1,2x1,0, nie ma drzwi, a tafle szklane sa sklejone silikonem bezbarwnym i zamontowane w ceowniki aluminiowe tez na bezbarwny silikon. Płytki w kabinie ułożone sa ze spadem ok. 2 cm - woda spływa do kratki ściekowej. Bateria podtynkowa - wykonana jest normalna instalacja c.w. w ścianie łączoca deszczownicę z baterią (mieszaczem) + dodatkowa słuchawka. Element podtynkowy nalezy zamontowac przed połozeniem płytek :lol:

tak, a woda niestety moze nie wylewa sie, ale pryska na ok.40cm po za kabinę. Jednak jak na razie nam to nie przeszkadza :) W przyszłosci ewentualnie będzie można przymocować do ściany drzwi.

Nasza kabina ma wymiary: szer.100cm i 120 cm dł. ale 100x100 w zupełności by wystarczyła.

Pozdro

• 1 month później...

Dołączam do fanów tego domku :D

Gratuluję pomysłów i kreatywności! Własnie jestem na etapie wyboru projektu, wsrod gotowych parterowek trudno znalezc takie cacko jak wasza

Mam oczywiscie pytanka: jaka jest dlugosc i szerokosc budynku? I jaka wysokosc do kalenicy?? (jesli juz o tym pisaliscie, to z gory przepraszam:)

pozdrawiam serdecznie

Dołączam do fanów tego domku :D

Gratuluję pomysłów i kreatywności! Własnie jestem na etapie wyboru projektu, wsrod gotowych parterowek trudno znalezc takie cacko jak wasza

Mam oczywiscie pytanka: jaka jest dlugosc i szerokosc budynku? I jaka wysokosc do kalenicy?? (jesli juz o tym pisaliscie, to z gory przepraszam:)

pozdrawiam serdecznie

Dzieki,

Szerokośc domu to 17,5m długośc (w najdłuższym punkcie) 18m, wysokośc 5.80m. pozdro

gratuluję; domek przepiekny; mam pytanie odnośnie mebli w salonie i kuchennych- jaka firma? dzięki za info; pozdrawiam

Dzieki,

W salonie komody to Torino Design, pozostałe meble w salonie (oprócz krzesel przywiezionych z Holandii) i kuchni były robione na zamówienie.

Pozdrawiam