arkadiusz 21.11.2007 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Facet krzyknal mi dzis 300PLN za wymurowanie 1m2 murka. Murki mialby byc trzy. ok. 20 cm szerokie, 1.7m wysokie i 1.6 m dlugie. Maja byc zrobione z bloczkow Tekano Amber Blok.Jaka jest "normalna" cena za takie murowanie?Cos mi sie wydaje, ze zrobie to sam. Bedzie duzo wolniej ale 300PLN uwazam za P R Z E G I E C I E! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwonaszczytno 21.11.2007 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Nie wariat tylko fachowiec który ceni swoje umiejętności , zawsze możesz wymurować sam, zobaczysz ile można zaoszczędzić (lub jeszcze stracić czasami ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arkadiusz 21.11.2007 21:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Nie wariat tylko fachowiec który ceni swoje umiejętności , zawsze możesz wymurować sam, zobaczysz ile można zaoszczędzić (lub jeszcze stracić czasami ) Ktorej czesci mojego posta nie rozumiesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
system70 21.11.2007 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Facet krzyknal mi dzis 300PLN za wymurowanie 1m2 murka. Murki mialby byc trzy. ok. 20 cm szerokie, 1.7m wysokie i 1.6 m dlugie. Maja byc zrobione z bloczkow Tekano Amber Blok. Jaka jest "normalna" cena za takie murowanie? Cos mi sie wydaje, ze zrobie to sam. Bedzie duzo wolniej ale 300PLN uwazam za P R Z E G I E C I E! Mysle ze powinienes wymurowac sam to bedzie napewno taniej , a pozatym o takch bloczkach nie slyszalem mozesz pdac na nie namiary bo bym chcial zobaczyc z ciekawosc jak to wyglada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arkadiusz 21.11.2007 23:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 http://www.teknoamerblok.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ANSEXXX 22.11.2007 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 xxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arkadiusz 22.11.2007 09:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 nawet na twoim miejscu bym sie do tego nie przyznawal ze ktos zaproponowal Tobie normalna cene a Ty nazwales go w przenosni Wariatem . Zrob to sam i popatrz w lustro i spewnoscia to co miales na mysli tego goscia powiesz ze to przeciez do mnie mialo sie tyczyc A tak na marginesie to nie zlecaj robotek dla innych lub nie wypytuj o cene bo obrazasz inne osoby Widzę, że formumowicze popadają ze skrajności w skrajność. Jakiś czas temu ktoś przynał się że kupić umywalkę za ponad 5tys PLN to wszyscy pukali się w czoło. Jak za wymurowanie murków wychodzi ponad 2tys PLN to teraz okazuje się że jest to cena "noramlna" a ze mną jest coś nie tak. Z mojej strony EOT! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ANSEXXX 22.11.2007 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 xxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lenart 22.11.2007 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 albo jaja (przepraszam - żarty) sobie z ciebie robi i robiąalbo jest pomyłka nie 300 zł z 1 m2 ale 30 zł i to juz co innego.Może sie przesłyszałeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ANSEXXX 22.11.2007 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 xxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lenart 22.11.2007 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 cholera zrobiłem studia (dzienne, nie płacone) wybudowałem prawie dom bez wiekszych wpadek, a tu jakiś super&man albo jasio&fasola każe mi ćwiczyć szkółkę dla debili, fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ANSEXXX 22.11.2007 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 xxxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
banko 22.11.2007 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 porownujac do cen klinkieru to za taki morek za robocizne mozna dac 100 PLN za m2 oczywiscie warunek ze samo murowanie wchodzi w gre a nie podmurowki i inne pracea przedmowca widze ze pozjadal wszystkie rozumy i jest najmadrzejszy na swiecie o czym swiadcza wszystkie jego posty na roznych forach wprowadza tylko ogolne zamieszanie brak jakichkolwiek znaczacych i cokolwiek wnoszacych jego wypowiedzi i dziwie szie ze moderatorzy nie blokuja kont takich zlosnikow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwonaszczytno 22.11.2007 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 Ktorej czesci mojego posta nie rozumiesz? Ja doskonale rozumiem cały post, sęk w tym że Ty nie chcesz pojąć iż jest wolny rynek i nikt Cię do zapłaty siłą nie zmusza, za drogo ? to bierz sprawy w swoje ręce, w czym problem ? a sprawę wariata dla psychiatry zostaw , bo równie dobrze tak o Tobie mógł pomyśleć także wykonawca Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ANSEXXX 22.11.2007 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 xxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ANSEXXX 22.11.2007 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 xxxxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janrenovate 22.11.2007 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 Dyskusja rozgorzała co sie patrzy:) Ale nie widze nikogo kto kiedykolwiek murował z "Amerblock'a",a to nie tak easy!!! To nie jest zwykły bloczek betonowy,jest w murowaniu tego pewna sztuka,kto jej nie posiada spartaczy robote:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lenart 23.11.2007 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 Faktycznie Dyskusja rozgorzała co sie patrzy:) To nie jest zwykły bloczek betonowy No faktycznie niezwykły - bo się go zalewa betonem po wymurowaniu Jezeli do wymurowania tego niezwykłego bloczka potrzeba super umiejętności to niedługo do wykopania łopatą dołka trzeba będzie kończyć studia i posiadać nadzwyczajne umiejętności. Tu nawet zaprawa jest najzwyklejsza, trzeba tylko wygładzić spoiny z zewnątrz jeśli mur nie będzie tynkowany. Co do ceny to oczywiście wolny rynek i każdy może zarządać nawet milion zł a jak sie komuś nie podoba to nie - ale to wie chyba nawet dziecko. Dlatego ten wariat to niepotrzebny, ale nie o to chyba autorowi dosłownie chodziło. Powtarzam - moim zdaniem - orientując się w cenach na moim rynku dałbym od 25 do 50 zł w zależności od jakości ekipy i dokładności roboty + za inne prace (zalanie betonem, podmurówka itd) + poprawka za region Powtarzam - moim zdaniem cena 300 zł coś przesadzona chyba że są jakieś inne haczyki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janrenovate 23.11.2007 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 Faktycznie Dyskusja rozgorzała co sie patrzy:) To nie jest zwykły bloczek betonowy No faktycznie niezwykły - bo się go zalewa betonem po wymurowaniu Jezeli do wymurowania tego niezwykłego bloczka potrzeba super umiejętności to niedługo do wykopania łopatą dołka trzeba będzie kończyć studia i posiadać nadzwyczajne umiejętności. Tu nawet zaprawa jest najzwyklejsza, trzeba tylko wygładzić spoiny z zewnątrz jeśli mur nie będzie tynkowany. Co do ceny to oczywiście wolny rynek i każdy może zarządać nawet milion zł a jak sie komuś nie podoba to nie - ale to wie chyba nawet dziecko. Dlatego ten wariat to niepotrzebny, ale nie o to chyba autorowi dosłownie chodziło. Powtarzam - moim zdaniem - orientując się w cenach na moim rynku dałbym od 25 do 50 zł w zależności od jakości ekipy i dokładności roboty + za inne prace (zalanie betonem, podmurówka itd) + poprawka za region Powtarzam - moim zdaniem cena 300 zł coś przesadzona chyba że są jakieś inne haczyki Bzdury prawicie Lenart!! Bloczek jest z jednej strony cieższy,tak wiec po zachowuje sie inaczej jak zwykły bloczek betonowy. Amerblock'ów betonem sie nie zalewa. Podejrzewam iz nie potraficie trzymac łopaty,co dopiero mówic o OPEROWANIU nia!! Wielu mowize cos jest proste jak budowa cepa,ale nie wielu wie jak cep jest zbudowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ANSEXXX 23.11.2007 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 xxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts