Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt C131a DELIKATNY wariant 1

Recommended Posts

Witam wszytkich,

Czy ktoś z Was buduje dom z kolekcji Muratora C131a - Delikatny wariant I lub C148a - Dogodny wariant I ?

Mamy zamiar jeden z tych projektów zakupić, ale nie wiemy (na razie) co w nich może być pułapką. Czy ktoś ma swoje doświadczenia/przemyslenia, moze jakieś foty, jakieś inne rozplanowanie?

Bedę wdzieczny za każde sugestie i opisane doświadczenia, bo wiedzy i tych umijętności u mnie brak, oj brak....

Przeglądałem forum z podobnymi wątkami, ale poprzez to że te domy maja kilka wariantów, które sa równolegle opisywane, ciężko sie w tym połapać, dlatego chciałbym by ten wątek dotyczył wyłącznie tych dwóch projektów, co mnie sie przysłuzy i z pewnością wszystkim tym któym ten domy sie spodobają.

Naszym zamiarem było znalezienie domu z 5 pokojami i salonem. Chcemy przerobic jeden pokój na pralnie/prasowalnie i garderobę - brak tego jest moim zdaniem jedną z podstawowych ułomnośic projektów.

Wielkośc salonu w C131a(27,9m2) nie jest porywająca, lepiej wygląda w C148a (38,9m2), ale czy przy niskim suficie nie będzie to klatka?

Czy okna połaciowe to naprawdę takie "morderstwo" - ktoś napisał że w czasie deszczu "wszytko" bębni nie do zniesienia, a w czasie upałów to istny piekarnik. Jak bardzo to jest serio?

Czy komus udało sie zamienić kuchnię w C148a z gabinetem, tak by kuchunia była przy wejściu i co o takim pomysle sądzicie?

I chyba na takim początkowym etapie jak nasz - pytanie najwazniejsze- jakie sa faktycznie koszty takiego domu? I czy to pytanie może miec odpowiedź przy wariujących cenach materiałów budowlanych?

skip

Hej, nie wiem czy usatysfakcjonuje cię mój post ale podam ci kilka linków do wątków na temat delikatnego - na temat drugiego domku pewnie też coś znajdziesz, z tym że wersja a jest nowa, Wdaje mi sie że podane przez ciebie domki zostały już wybudowane przez forumowiczów . Najprościej byłoby skontaktowac sie z osobami, które go wybudowały

http://forum.muratordom.pl/projekt-delikatny,t80398.htm?highlight=c131a

http://forum.muratordom.pl/dziennik-sylwii-i-sebastiana-delikatny,t104260.htm?highlight=c131a

http://forum.muratordom.pl/delikatny-muratora-wasze-opinie,t80114.htm?highlight=c131a

Witam.

Buduję delikatny c131a. Pokój 14 i 15 połączyliśmy, jednocześnie na lini łazienki ( czyli zabierając część pok. 15) postawiliśmy scianke - w ten sposób zyskaliśmy pralnie z suszarnia. Zlikwidowalismuy loggie. Będzie nieduży balkon ( jednak nie wysuniety poza obręb domu). Z pralni drzwi balkonowe beda wychodziły na balkon ( mamy pomieszczenie doświetlone). Poza tym nie mamy trójkąta w łazience tylko prostokatną facjatke. Wg mnie prezentuje się lepiej. Z okien dachowych zrezygnowalismy ze względu na mniejsze doświetlenie, nagrzewanie się, a poza tym roletki materiałowe, moskitiery czy tez rolety zewnętrzne sa cholernie drogie .

Mamy piękne duże okna , którymi po nowym roku będę się mogła pochwalić.

Jeśli chcesz zdjęcia to podaj mi adres na priv

pozdrawiam :D

• 1 year później...
Witam.

Buduję delikatny c131a. Pokój 14 i 15 połączyliśmy, jednocześnie na lini łazienki ( czyli zabierając część pok. 15) postawiliśmy scianke - w ten sposób zyskaliśmy pralnie z suszarnia. Zlikwidowalismuy loggie. Będzie nieduży balkon ( jednak nie wysuniety poza obręb domu). Z pralni drzwi balkonowe beda wychodziły na balkon ( mamy pomieszczenie doświetlone). Poza tym nie mamy trójkąta w łazience tylko prostokatną facjatke. Wg mnie prezentuje się lepiej. Z okien dachowych zrezygnowalismy ze względu na mniejsze doświetlenie, nagrzewanie się, a poza tym roletki materiałowe, moskitiery czy tez rolety zewnętrzne sa cholernie drogie .

Mamy piękne duże okna , którymi po nowym roku będę się mogła pochwalić.

Jeśli chcesz zdjęcia to podaj mi adres na priv

pozdrawiam :D

Witam i pozdrawiam

Wlasnie z żonką zakupiliśmy ten projekt i o takich samych zmianach dykutowakliśmy Mam pytanie czy macie może rozrysowane to na projekcie. Chcialbym zobaczyc to. Jeżeli są jakies zdjęcia bardzo proszę o przeslanie. Mój adres to [email protected]

Pozdrawiam serdecznie