RobertPŃ 22.11.2007 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 Witam! Mam obiecane przez rodziców pół domu w którym zamieszkują (w ramach darowizny). Ja zajmuje jeden pokój. Drugie pół domu ma obiecane brat a rodzice mają mieć prawo zamieszkiwania do końca życia. Czy może mi ktoś naświetlić jak wygląda możliwość rozdzielenia instalacji gazowej, elektrycznej i wodociągowej tak, aby powstał osobny lokal? Dodam, że jest to domek piętrowy jednorodzinny i mam otrzymać piętro. Jak to formalnie można załatwić? Geodeta? Co dalej?Druga sprawa to taka: czy mogę w nim rozpocząć jakieś prace i gromadzić np. rachunki za materiały tak na wszelki wypadek jeśli się komuś coś odmieni? Na razie nie mogę namówić rodziców, aby załatwić sprawę formalnie. Rob Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/91529-rozdzielenie-inst-wodnej-elektr-gaz-w-domu-jednorodzi/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts