Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt SKARBEK pracownia DOMOWE KLIMATY

Recommended Posts

Kilka dni temu rzuciłam temat i...nic.Chcę lada dzień kupić ten projekt ale chciałam się upewnić,że to dobry wybór.Błagam wszystkich,którzy zbudowali ten dom lub mają zamiar go zbudować o wszelkie informacje i uwagi co do kosztów,funkcjonalności itd.Moi marzeniem jest zobaczyć domek w realu.Pozdrawiam wszystkich zainteresowanych.

http://www.domoweklimaty.pl/index.php?id=4&hid=2326

Witaj Gizela!Bardzo mi się podoba ten "Skarbek" i chyba się na niego zdecyduję.Jest taki prosty,nieudziwniony,a przy tym taki sympatyczny.Szczerze mówiąc,nigdy nie słyszałam żadnych negatywnych informacji na temat tej pracowni,choć błędy pewnie się zdarzają,jak w każdej,nawet najlepszej.Ty też jesteś zainteresowana jakimś konkretnym ich projektem?

Mnie tez bardzo podoba się Skarbek, zwłaszcza, że zmieściłby się na mojej wąskiej działce :) O ile dół jest jak dla mnie pod względem funkcjonalności idealny, o tylre górę musiałabym mocno pozmieniać... Sypailnie od strony frontowej są malutkie i jakby na siłę podzielone - aż prosi się by był tam jeden pokój. Ja jednak potrzebuje 4 sypialnie i głowię się strasznie, jakby tu coś pozmieniać....

Jedyny pomysł,jaki przychodzi mi do głowy,to taki żeby przestawić ścianki w ten sposób,by zabierając trochę z tego największego pokoju,powiększyć ten o powierzchni 8,8 oraz łazienkę.Następnie z łazienki zrobić również sypialnię,a na miejscu tego najmniejszego pokoiku urządzić łazieneczkę.Ja nie mam problemu,gdyż potrzebuję właśnie trzech sypialni.Jedyna rzecz,jaka mi się w tym projekcie zdecydowanie nie podoba to wykusz,dlatego zamierzam go powiększyć,zmienić jego kształt i utworzyć na nim balkon.Ze względu na fakt,że balkon wypadnie mi wówczas w łazience,chcę z niej zrobić sypialnię zabierając trochę z największego pokoju,a właściwą łazienkę utworzyć w pokoju obok.Najmniejszy pokoik posłuży mi jako garderoba.Likwiduję również balkon z tyłu domu,bo nie lubię takich zawieszonych w powietrzu.Pozdrawiam.

• 2 weeks później...

Witam wszystkich.Postanowiłam ponowić ten jakże ważny dla mnie wątek.Szukam osób,które już zbudowały lub też mają zamiar zbudować dom według projektu"Skarbek"pracowni Domowe Klimaty,a wszystkie pozostałe proszę o opinie na jego temat.

http://www.domoweklimaty.pl/index.php?id=4&hid=2326

• 9 months później...

Troche czasu minęło od ostatniego postu w tym temacie, ale mam nadzieje, że ktoś się odezwie :).

Ja właśnie jestem na etapie poszukiwań projektów i moja ostatani fascynacja to wlasnie Skarbek. Dajcie znac czy wybrałyście ten projekt, pokażcie realizcję! Powiedzcie co pozmieniałyście.

Pozdrawiam

• 3 weeks później...
  • 3 weeks później...
  • 2 weeks później...

A co Ty dobry człowieku tak podnosisz ??? :p

Buduj. Dobry projekt. Ja bym tylko małe WC pod schody upchnął, a w obecnym WC zrobiłbym szafę.

Osobiście nie lubię schodów w części wspólnej, wolę w osobnej klatce schodowej. Dlatego też wydłużyłbym ściankę nośną na której opierają się schody i zabudował tą część drzwiami przesuwanymi lub inną zabudową tak, by z jednej strony ograniczyć ekspozcyję schodów z jadalni, a z drugiej wykorzystać miejsce pod achodami (wtedy zasłoniętę zabudową) na składzik rzeczy mniej lub bardziej potrzebnych np. odkurzacz.

Góra dobra: można 2 najmniejsze pokoje połączyć, w jeden, większy w zależności od potrzeb.

Zwarta bryła, brak okien połaciowych (brrr), czegóż chcieć więcej.

Pozdrawiam.