pilarzpk 23.11.2007 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 tak otworzyć dzwiczki aby dym nie wydobywał się do pomieszczenia ?Komin ciągnie jak odkurzacz (rozgrzany), powietrze doprowadzone z zewnątrz, a i tak dym wydobywa się do pomieszczenia po otwarciu drzwiczek.Czy nie jest to wadą konstrukcyjną wkładu, że deflektor znajduje się tak blisko górnej części obudowy kominka (szczelina ma może 2cm wysokości) i nie ma tam miejsca na spaliny ? Mam wrażenie, że dym wiruje z dużą prędkością we wkładzie, a po otwarciu dzrzwiczek pod wpływem siły odśrodkowej wylatuje na zewnątrz zamiast do komina. Zainstalowałem ten wkład niedawno i ten temat nie daje mi spokoju. Zaczynam żałować, że nie kupiłem 16kW, czy słusznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peeka 23.11.2007 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 Uzytkuje Tarnave 14kW. Problem z dymieniem u mnie pojawia sie sporadycznie - jedynie w sytuacji gdy otwieram niezgodnie z regula opisana ponizej:-przed otwarciem otworzyc doplywy powietrza na max-odczekac chwile-zdjac blokade drzwiczek powodujac ich delikatny uchyl-odczekac chwile, az wyrowna sie cisnienie -otworzyc drzwiczki szeroko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts