MarzannaPG 23.11.2007 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 No i przymierzam się wreszcie na poważnie do zakupu drzwi wewnętrznych. Mam wybrany model - Avanti z firmy Wołomin. Sprawdzam na ich stronie: dystrybutorów pełno. Telefon do jednej hurtowni - Nie prowadzą, tzn. prowadzą, ale jak się ktoś uprze, bo nie za bardzo prowadzą! Telefon do drugiej hurtowni - nie są zainteresowani sprzedaniem 3 drzwi!! No to telefon do firmy: od 5 dni odzywa się automatyczna sekretarka, ze nie mogą podejść do telefonu! No to do kolejnej: od 4 dni za każdym razem odzywa się sygnał faksu i na tym koniec. Wreszcie jest: mają drzwi, zrobią i dokonają wyceny. Jadę na miejsce. No i okazuje się, że panowie nie wiedzą co sprzedają. Zobaczyć owe drzwi to ja mogę jak mi je przywiozą już wykonane (nigdzie nie ma akurat tego medelu na wystawce, inne są). Następnie twierdzą, że nie wykonują żadnego podcięcia na drzwi łazienkowe bo się nie da (w tym model szyba jest do samej podłogi), po czym dzwonią gdzieś tam i okazuje się, że się da, ale cena to dodatkowe 10% ceny skrzydła. Tymczasem w katalogu jest informacja że dopłata to 10 -20 zł za podcięcie! Następnie twierdzą, że muszę mieć koniecznie ościeżnicę drewnianą (chociaż drzwi są okleinowane), bo mi okleinowana nie utrzyma drzwi z ponoć ciężką szybą (wybrałam model z wąską a nie szeroką szybą), tyle że wg katalogu nie ma to znaczenia. Dla panów ma, bo drewniana kosztuje 2x tyle co okleinowana. Może i bym wzięła, tyle że panowie 'zapomnieli" wspomnieć, że drewniana nie będzie nigdy pasowała odcieniem do okelinowanej! Stwierdziłam, że tym panom dziękuję i nie kupię u nich drzwi Avanti choćby były za przysłowiową złotówkę. Takim to sposobem nie mogę kupić wymarzonych drzwi. Chyba napiszę skargę do firmy. W świetle powyzej opisanych faktów przestaje mnie dziwić, że firma Wołomin znajdowała się niedawno na skraju bankructwa... Może jednak ktoś wie , gdzie mogę kupić te drzwi? P.S. Próbowałam nawet przez internet. Jest jedna firma, sprzedają skrzydła, ale nigdzie nie piszą o ościeżnicach, nie ma info, cen - wysłałam dwa razy zapytanie i cisza... Jakieś fatum czy co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kiwal 25.11.2007 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 Może Cie pociesze, mam cały dom i jedno mieszkanie w drzwiach Avanti, model z wąską szybą.W domu mam je założone do standardowych ościeznic (drewnianych, okleinowanych), kosztujacych chyba 180 zł. W mieszkaniu mam ościeznice regulowane (nie drewniane) i wszytsko jest OK. Tak więc której byś nie wybrała to będzie dobrze, wszystko sie będzie trzymać i problemu nie ma. A co do zakupu - widziałem Avanti w Leroymerlin w Łodzi, moze w Wrocławiu tez maja - zajrzyj do nich. A jak nie znajdzies to możesz kupić w Łodzi z 20% upustem od cen katalogowych, zapraszam;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts