Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Drzwi Avanti we Wrocławiu - problem!

MarzannaPG

Recommended Posts

No i przymierzam się wreszcie na poważnie do zakupu drzwi wewnętrznych. Mam wybrany model - Avanti z firmy Wołomin. Sprawdzam na ich stronie: dystrybutorów pełno. Telefon do jednej hurtowni - Nie prowadzą, tzn. prowadzą, ale jak się ktoś uprze, bo nie za bardzo prowadzą! :o Telefon do drugiej hurtowni - nie są zainteresowani sprzedaniem 3 drzwi!! :o No to telefon do firmy: od 5 dni odzywa się automatyczna sekretarka, ze nie mogą podejść do telefonu! No to do kolejnej: od 4 dni za każdym razem odzywa się sygnał faksu i na tym koniec. Wreszcie jest: mają drzwi, zrobią i dokonają wyceny. Jadę na miejsce. No i okazuje się, że panowie nie wiedzą co sprzedają. Zobaczyć owe drzwi to ja mogę jak mi je przywiozą już wykonane (nigdzie nie ma akurat tego medelu na wystawce, inne są). :o Następnie twierdzą, że nie wykonują żadnego podcięcia na drzwi łazienkowe bo się nie da (w tym model szyba jest do samej podłogi), po czym dzwonią gdzieś tam i okazuje się, że się da, ale cena to dodatkowe 10% ceny skrzydła. Tymczasem w katalogu jest informacja że dopłata to 10 -20 zł za podcięcie! Następnie twierdzą, że muszę mieć koniecznie ościeżnicę drewnianą (chociaż drzwi są okleinowane), bo mi okleinowana nie utrzyma drzwi z ponoć ciężką szybą (wybrałam model z wąską a nie szeroką szybą), tyle że wg katalogu nie ma to znaczenia. Dla panów ma, bo drewniana kosztuje 2x tyle co okleinowana. Może i bym wzięła, tyle że panowie 'zapomnieli" wspomnieć, że drewniana nie będzie nigdy pasowała odcieniem do okelinowanej! Stwierdziłam, że tym panom dziękuję i nie kupię u nich drzwi Avanti choćby były za przysłowiową złotówkę.

Takim to sposobem nie mogę kupić wymarzonych drzwi. Chyba napiszę skargę do firmy. W świetle powyzej opisanych faktów przestaje mnie dziwić, że firma Wołomin znajdowała się niedawno na skraju bankructwa...

Może jednak ktoś wie , gdzie mogę kupić te drzwi?

P.S. Próbowałam nawet przez internet. Jest jedna firma, sprzedają skrzydła, ale nigdzie nie piszą o ościeżnicach, nie ma info, cen - wysłałam dwa razy zapytanie i cisza...

Jakieś fatum czy co? :-?

Może Cie pociesze, mam cały dom i jedno mieszkanie w drzwiach Avanti, model z wąską szybą.

W domu mam je założone do standardowych ościeznic (drewnianych, okleinowanych), kosztujacych chyba 180 zł. W mieszkaniu mam ościeznice regulowane (nie drewniane) i wszytsko jest OK.

Tak więc której byś nie wybrała to będzie dobrze, wszystko sie będzie trzymać i problemu nie ma.

A co do zakupu - widziałem Avanti w Leroymerlin w Łodzi, moze w Wrocławiu tez maja - zajrzyj do nich.

A jak nie znajdzies to możesz kupić w Łodzi z 20% upustem od cen katalogowych, zapraszam;-)