bonart1 23.11.2007 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 ZABUDOWA GEBERITU - JAK PRAWIDLOWO ZABUDOWAC STELARZ REGIPSEM - macie moze jakis link do instruktarzu? Geberit (stelarz) juz przymocowalem do sciany i podlogi, lezy bardzo dobrze - "ciagnikiem nie wyrwiesz", teraz chce to obudowac regipsem, bezposrednio plyte wkretami przykrecam do tych ksztaltownikow stelarza (robie w nich dziury najpierw malym wiertelkiem, czy po prostu mam kupic wkrety z "widia" i dadza rade, jakie inne wskazowki - ktos mowil o podwojnej plycie??? - najlepiej jakbyscie mnie przekierowali - odpowiedni link, lub wkleic jakiegos pdfa / jpeg z instruktarzem... dziekuje bardzo!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ektomek 23.11.2007 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 Płytę do stelarza przykręcisz bez problemu właśnie wkrętami z końcówką wiercącą. Reszta jest już ograniczona możliwościami twojej wyobraźni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prezo 23.11.2007 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 Jeżeli miałbym coś doradzić to obowiązkowo dwie płyty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pismag 25.11.2007 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 Ja przykręciłem dwie płyty, z tym że pierwszą była płyta OSB 12mm, którą przykręciłem wkrętami samonawiercającymi do stelaża a następnie płytę g-k przykręciłem normalnymi wkrętami do OSB. Według mnie plyta g-k jest za bardzo delikatna do przykręcania jej wkrętami samonawiercajacymi bezpośrednio do stelaża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arol_62 25.11.2007 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 stelaz musiz uzupelnic kostrukcja zrobiona z profili np. U 30,a nastepnie przykrecic plyty gipsowe.Wszystko uzaleznione jest od tego czy stelaz bedzie wbudowany w sciane GK czy tez bedzie obudowany,mozliwosci interpretacji konstrukcji sa szerokie.Odstep pomiedzy szynami nie powinien przekraczac 40cm przy jednej plycie i 60 cm przy 2 plytach GK.Wszystko z powodu glazury. pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonart1 26.11.2007 12:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 super, dzieki za wskazowki. - bedzie to obudowane, automatycznie zrobi sie polka u gory (stelaz nie jest wbudowany w scian) - czy ktos ma jakis sposob na zrobienie tej zabudowy, ruchomej? nie wiem moze ktos wymyslil i ma jakis patent, by w razie awarii mozna to bylo bezproblemowo rozmontowac wraz z plytkami dostajac sie do stelarza (zbiornika, zawiesi itd). - pytam, bo na te chwile zakladam ze nie da rady inaczej, ze zabudowa bedzie stalym elementem i w razie problemow tylko kucie i od nowa plytkowanie, ale moze ktos cos sensownego wymyslil... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prezo 26.11.2007 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 Wszelkie naprawy dokonuje sie przez klapkę I nie masz tu potrzeby do zostawiania jakiś ruchomych płytek itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts