Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

O tym jak wiedze w szkole zdobywano - czyli a na co Ci to ?

Rejterada

Recommended Posts

• 3 weeks później...

Kurcze wiem że sporo bylo. A może nawet zbyt dużo ;)

Powiedzcie mi łatwiej deski malowane z podłogi w dobrym stanie ;) odrywac puszczac przez grubowściówke i układac na nowo. Czy puścić po nich cykliniarke?

Dzięki za podpowiedź. Ze wzgledu na pogode działam głownie na zewnatrz ale powoli juz planuje zabieranie sie za srodek ;)

Kurcze wiem że sporo bylo. Ale może nawet zbyt dużo ;)

Powiedzcie mi łatwiej deski malowane z podłogi w dobrym stanie ;) odrywac puszczac przez grubowściówke i układac na nowo. Czy puścić po nich cykliniarke?

Dzięki za podpowiedź. Ze wzgledu na pogode działam głownie na zewnatrz ale powoli juz planuje zabieranie sie za srodek ;)

coś mnie sie wydaje, że te deski podłogowe nie będą w taki stanie jak piszesz

w jaki sposób sprawdzałeś??

może w pokoju, ale w kuchni to raczej do wywalenia

Ja u siebie miałem połowę w miarę zdrowe, ale pozostałe to tylko lakier i próchno i robak...

zrobiłem jak masz wyżej poradę

czyli. podbetonka, folia, styropan 2 x 5 cm, i wylewka, płytki gresowe

• 2 months później...

Deski z kuchni do niczego w pokoju przy kaloryferach do wywalenia ze srodka wporzadku, przyczyna wiadoma woda. Deski mam zdjete czekaja na swoj czas na jeden maly pokoik wystarczy. Mam prad i wode wiec nie jest najgorzej ;)

Lamperie przelecialem klejem do gresu trzyma sie pieknie juz zagruntowany po calosci od poniedzialku biore sie za tynkowanie.

Wiem że o kleinie juz bylo ale zastanawia mnie jedno bo chce zrobic tak folia styropian perlibeton panele czy tak bylo by dobrze?

Wymienilem czesc inst elektrycznej ktora byla w aluminium. jak wytynkuje pokoje biore sie za wode w plexie tylko powiedzcie mi - bo spotkalem sie z opinia ze sa rozne rodzaje zlaczek do alu plexa i ze lepsze sa sciskane a nie skrecane bzdura czy prawda?? Ja sie spotkalem tylko z tymi skrecanymi ktore sie zaciskaja.

Pozdrawiam

I z góry dziekuje za odpowiedzi

Jutro postaram sie wrzucic jakies fotki m. in z tajemniczej piwniczki w piwnicy ;) czyli zamurowanej czesci podpiwniczenia- kogo tam zamurowano jeszcze nie wiem ;)

Aha jeszcze jedno komin mam pekniety na 2 . Robie wklad ale tak sie zastanawiam jak robi sie przemurowanie calego komina - zeby mi sie to cudo kiedys nie rozsypalo