Iwka76 23.11.2007 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 Witam Niesty już druga ekipa cieśli zrobiła nas na szaro... brak mi słów i pomysłów. Drewno przywiezione i leży koło domu od dwóch tygodni - trochę poprzekładane. Na dzień dzisiejszy nie mamy ekipy. Może od 03.12. Jutro zorganizowałam rodzinkę aby poprzekładać elementy więźby. Poproszę o poradę jak zabezpieczyć takie drewno (czy wytrzyma jakby co do wiosny ). Myśleliśmy aby drewno przenieść do domu (pod strop). Co ewentualnie można zrobić - może folią budowlaną przykryć ??? Pozdrawiam Iwona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Red72 23.11.2007 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 Pod strop.Czekaj na ekipę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FREDY 23.11.2007 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 Przykryj plandeką albo folią ale tak aby byl ruch powietrza. Nie panikuj nic się złego stanie jak poczekasz z tym drzewem do wiosny. Myślisz że w tartaku to drzewo które czeka na klienta jest jakoś szczególnie chornione? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
futrzak 61 23.11.2007 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 Witam. Jak do wiosny, to na pewno lepiej pod strop. Ale jak jest szansa na ekipę, to szkoda się męczyć . Wystarczy poprzekładać i plandeka.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mergiel 24.11.2007 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 Jeżeli drewno było niedawno w lesie, a prawdopodobnie tak jest to nie radzę przykrywać go folią lub plandeką. Tylko przewiewny daszek.Już lepiej niczym nie przykrywać. Pomiędzy warstwami drewna muszą być przekładki z listewek, a poszczególne drewienka odsunięte od siebie. Inaczej wszystko zapleśnieje. Pod plandekami lub foliami świetnie rosną grzyby.Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 24.11.2007 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 Nie przejmuj się, ja tak też mam Drewno leży na paletach, zabezpieczam je sykcesywnie Fobosem, potem na przekładki i przykryte folią od góry. Boki wolne dla przepływu powietrza. Jak zajrzysz do dziennika, to są zdjęcia w ostatnich postach jak to leży. Też czekamy na dekarza, ale może do tego czasu wszystko zabezpieczę pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 24.11.2007 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 Pod żaden strop. Przykryć z wierzchu i niech schnie jak najwolniej, bo "powykręca" jak makaron. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts