Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szpachlowanie ścian?

Sad Ripper

Recommended Posts

• Odpowiedzi 92
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

Czesc,

pali mnie nastepujace pytanie: mam nieogrzewany na zime dom i nie wiem, czy - w obecnej sytuacji pogodowej, przy obecnych warunkach - moglabym zrobic jeszcze gladzie gipsowe w domu?

Boje sie, ze - mimo plusowych temperatur teraz - w kazdej chwili moze mi to wszystko przymrozic...

Czy ktos z Was robi jeszcze teraz wykonczeniowke scian?

Pozdrawiam, G.

• 2 weeks później...
wielkopolska 10-12zł/m2

Warszawa ok.15zł/m2

...szpachlowanie, gruntowanie i 1-krotne malowanie na biało...

Rom-Kon

ceny masz ciekawe :)

1. współpracowałeś z kimś z forum w temacie gładzi?

2. szukam specjalisty od gładzi

Termin: styczeń 2008 - luty 2008

Miejsce: Pruszków (mazowieckie)

Ilość: +- 300-400m2 do zrobienia

Aktualny stan ścian: Tynk cem-wap (marnej kategorii). Nie wszędzie jest wszystko proste.

Witam,

to fakt cena 35 zł. /mkw. zdarzają się na rynku ale czy jakość wykonania jest dobra ??? Większość firm robi gładzie bardzo szybko i niestety pozostawia wiele do życzenia ich koniec pracy. Później właściciel ma nerwy i potrzebuje kogoś do poprawek. Spotkałem już kilka takich ekip na terenie Katowic, Sosnowca, Siemianowic Śląskich.

Normalna cena to właśnie 15-18 zł/mkw gładzi. Co do malowania to 5 zł/mkw za malowanie 1 x na biało + 2 x kolor jest mile widziane. Wszystko zależy ile jest metrów do przerobienia, przemalowania. Firm na rynku u nas jest bardzo dużo ale niestety najlepiej sugerować się kimś kto robił coś takiego u znajomego, sąsiadów itp. Zawsze możesz iść i zobaczyć efekt pracy takiego fachowca.

Pozdrawiam

z materiałem to uważaj bo ci wcisną nidę gips lub coś tańszego

...sorry a co masz do nida-gipsu? To jeden z najlepszych materiałów! Odchodzimy od niego tylko dlatego że ciężko się go szlifuje. Czyli z punktu Inwestora to dobry gips. Ma tylko tą jedną zasadniczą wadę że źle się szlifuje ale to wada dla wykonawcy a nie Inwestora.