Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szpachlowanie ścian?

Sad Ripper

Recommended Posts

• Odpowiedzi 92
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

wielkopolska 10-12zł/m2

Warszawa ok.15zł/m2

...szpachlowanie, gruntowanie i 1-krotne malowanie na biało...

Rom-Kon

ceny masz ciekawe :)

1. współpracowałeś z kimś z forum w temacie gładzi?

2. szukam specjalisty od gładzi

Termin: styczeń 2008 - luty 2008

Miejsce: Pruszków (mazowieckie)

Ilość: +- 300-400m2 do zrobienia

Aktualny stan ścian: Tynk cem-wap (marnej kategorii). Nie wszędzie jest wszystko proste.

Do gładzi nie trzeba "specjalisty",sztablatura to juz wyzsza szkoła jazdy

• 11 months później...
  • 2 weeks później...
Ile może kosztować szpachlowanie ścian? Ściany sobie są, mają ze sto lat. Przed ostatnim malowaniem solidnie je zagruntowałem, ale teraz chciałbym je mieć gładkie - ile to może kosztować? 25 za m2 to chyba troche duzo, co?

sad ripper

Za te pieniądze można miec tynk gipsowy z mat.przy normie 1 cm gr. ceny netto

• 2 weeks później...
  • 4 weeks później...
WItam,

czy szpachlowanie scian - to jest to samo co kladzenie tynkow maszynowo (koncowy efekt)?

Dlaczego czesc woli maszynowo a czesc szpachlowanie reczne (bo mysle ze o takim mowa co?)

czy mozna szpachlowac jakims materialem czysto wapeinnym a nie gipsowym?

Szpaclowanie to nie tynkowanie!!

Mozna nakładać gładzie natryskowo.

Mozna szpachlowac gładziami wapiennymi,mozna je nakładac ręcznie i maszynowo.

Wykończenie jest we wszystkich wariantach RĘCZNE!

uroczy wpis - bardzo budujacy i wszystko wyjasniajacy- normlanie OJENY kompendium

nie wiem to pytam - po to jest forum - chyba, ze w temacie wpiszcie tylko dla zaawansowanych- nie zadawac glupich pytan

nie wiesz - nie odpowiadaj - czujesz sie zazenowany- przepraszam

nie kazdy jest alfa i omega jak ty

dla minie szpachlowanie - to to samo np co np: "cekolowanie" - efekt koncowy bedzie taki sam jak po polozeniu tynku gipsowego - nmaszynowo czyt ez recznie-

(a jak na koncu zacieraja maszynami i trzymja je w dloniach- to to juz jest recznie?)

wiec dla mnie laika - tynkowanie=szpachlownaie - przynjamniej dla mojego oka - a jak sie to jeszcze pomaluje

skoro nie za bardzo masz checi na prostowanie mojej wiedzy to pomin takie wpisy - bo mnie to irytuje

ciekawe czy mozesz np: wytlumaczyc jak bezkosztowo przeprowadzic operacje clir's czy tez przewalutowac osdsetki na jeny - ja moge

i tu pasuje

twoje

ojeny

i pokazuje ze ty tez czasami nie masz o czyms pojecia

(a jak na koncu zacieraja maszynami i trzymja je w dloniach- to to juz jest recznie?)

ale cos tam trzymaja w łapach,he

ciekawe czy mozesz np: wytlumaczyc jak bezkosztowo przeprowadzic operacje clir's czy tez przewalutowac osdsetki na jeny - ja moge

i tu pasuje

twoje

ojeny

i pokazuje ze ty tez czasami nie masz o czyms pojecia

easy job :D

Ile moze kosztowac polozenie tynków oraz gladzi gipsowych na sciany wraz z malowaniem wstepnym za 1 m2. Dom jest z lat piecdziesiatych, stary tynk zerwany, czerwona cegła... w calosci to okolo 250 m2 scian... Mazowieckie... Czy duzo lepsze jest polozenie plyt GK na sciany? Czy jest sens?