FlashBack 12.03.2009 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Szpachlowanie-cekolowanie-gładź- przecierka masą gipsową,akrylową,mineralną,mieszaną ma na celu wygładzenie powierzchni.Równanie -naciąganie powierzchni ma na celu wstępne poprawienie płaszczyzny nierównych tynków,czy to pod płytki czy to pod szpachlowanie-gładzenie-cekolowanie-przecierkę.Tą zaś w zależności od użytego materiału można wykończyć przez szlifowanie mechaniczne (ręcznie lub maszynowo),na mokro przez gąbkowanie i lub bezgąbkowania,bezpośrednio po nałożeniu.Potrzebny jest odpowiedni materiał i technika. Domyślam się ,że chodzi ci o ostatnią technikę.Rozumiem też ze twój patent polega na użyciu gipsu budowlanego i kawałka panela zamiast tzw "pióra"? to jest dzial "Lista płac wykonawców"!. A ty Flash oczywiści w tym dziale podajesz tylko liczby(?) oki, oki gladzie od 18-25 zl i bez ubarwiania ile warstw ile gruntowan itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mart 3210 12.03.2009 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Szpachlowanie-cekolowanie-gładź- przecierka masą gipsową,akrylową,mineralną,mieszaną ma na celu wygładzenie powierzchni.Równanie -naciąganie powierzchni ma na celu wstępne poprawienie płaszczyzny nierównych tynków,czy to pod płytki czy to pod szpachlowanie-gładzenie-cekolowanie-przecierkę.Tą zaś w zależności od użytego materiału można wykończyć przez szlifowanie mechaniczne (ręcznie lub maszynowo),na mokro przez gąbkowanie i lub bezgąbkowania,bezpośrednio po nałożeniu.Potrzebny jest odpowiedni materiał i technika. Domyślam się ,że chodzi ci o ostatnią technikę.Rozumiem też ze twój patent polega na użyciu gipsu budowlanego i kawałka panela zamiast tzw "pióra"? sorry ale gipsu budowlanego?? nie jest to pomyłka? chyba do nie wiem osadzania , prowadnic, puszek elektrycznych, to słyszałem. Oczywiście, że tak.Ale kolega mirecki ciągle kładzie nacisk na słowo gips więc kto wie co miał na myśli.Choć w zamierzchłych czasach używało się do tego gipsu z opóźniaczami albo i bez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirecki 13.03.2009 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 no , no , nie siejcie popeliny ... gips tak ale tylko i wyłącznie szpachlowy . Z budowlanym dałby sobie radę tylko struś pędziwiatr . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fachowiecopolskie 15.03.2009 01:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 Opolskie gładź 10-18malowanie 5-8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndRe_DCF 15.03.2009 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 Mi właśnie kończą gładzie 18zl /m2 (z gruntowaniem i malowaniem na biało) dodatkowo obróbka wszystkich okien w cenie. Moi fachowcy to są szpachlarze - nie szlifierze Nie wiem jak to robią ale nie szlifują - a sciany i sufity jak lustro. Sufity i skosy (płyta GK) - szpachlują akryl pucem sciany tynkowane - dolina nidy - gładz szpachlowa. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arte100 26.03.2009 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 Witam!!!Fachowo wykonana gładź składa się z dwóch warstw gipsu (jedna podczas szlifowania się przeciera i po pomalowaniu jest to widoczne pod światło). Fachowe pomalowanie gładzi składa się z dwóch warstw malarskich. Pierwsza warstwa powinna być wykonana dość mocno rozrzedzoną farbą a druga gęstą. Zwykłą farbę emulsyjną można rozrzedzić wodą w stosunku ok. 1/1. Ja osobiście dolewam jeszcze preparat gruntujący np. „UNI GRUNT” w stosunku 1woda/1grunt/1farba (to taka moja mikstura). Środek gruntujący ma za zadanie jeszcze bardziej zmniejszyć chłonność gładzi gipsowej. Drugą warstwę można malować farbą nie rozcieńczoną ale dobrze wymieszana. Nie wszystkie farby można rozcieńczać wodą, w takim wypadku zawsze należy stosować się do zaleceń producenta i stosować rozcieńczalniki tej samej firmy co farba.Jeżeli chodzi o cenę to gładź z malowaniem (2xG+2xM)=15 do 22 zł/m2. KRAKÓW Pozdrawiam![/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mart 3210 04.04.2009 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2009 Mi właśnie kończą gładzie 18zl /m2 (z gruntowaniem i malowaniem na biało) dodatkowo obróbka wszystkich okien w cenie. Moi fachowcy to są szpachlarze - nie szlifierze Nie wiem jak to robią ale nie szlifują - a sciany i sufity jak lustro. Sufity i skosy (płyta GK) - szpachlują akryl pucem sciany tynkowane - dolina nidy - gładz szpachlowa. Pozdrawiam No bo panie jedne gładzie się szlifuje,inne wygładza "na mokro" a jeszcze inne przez 3 krotne wygładzanie coraz rzadszą konsystencją - ot cała sztuczka twoich "nie szlifierzy".Nie radze próbować różnych technik do różnych gładzi bo efekt może być opłakany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekrakow 24.04.2009 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Napiszcie jakie ceny gładzi i malowania (np. z materiałami) w Krakowie, właśnie kończę domek jednorodzinny. Może kogoś polecicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damian1982 11.05.2009 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 nie wiem jak w Krakowie ale ja w Rzeszowie gładź na gotowo tj. 2xgładź + gruntowanie życzę sobie 16zl, a że dobrze jest wykonane zapraszam do ogladniecia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arte100 14.05.2009 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 G+M w Krakowie od 15 w góre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surich 17.05.2009 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 a ja mam inne pytanie z 2 beczki ;] wlasnie szykuje sie do powrotu do Polsku[mieszkac bede w krakowie] z USA ..... i szukac bede pracy jako szpachlarz-malarz... czy jest szansa znalezienia jakies robotki ? moze ktos potrzebowac bedzie fachowca w tej dziedzinie ? mam wykonywanych robot przez siebie !! ;] jak cos to moj mail: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 17.05.2009 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 a ja mam inne pytanie z 2 beczki ;] wlasnie szykuje sie do powrotu do Polsku[mieszkac bede w krakowie] z USA ..... i szukac bede pracy jako szpachlarz-malarz... czy jest szansa znalezienia jakies robotki ? moze ktos potrzebowac bedzie fachowca w tej dziedzinie ? mam wykonywanych robot przez siebie !! ;] jak cos to moj mail: [email protected] Tia, już do Ciebie ludzie uderzają drzwiami i oknami, bo Pan z USA przyjeżdża. W dodatku tak nieudolnie spamuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surich 18.05.2009 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 ogolnie nie chcialem spanowac i nie jestem Panem ;] tylko zadalem orientacyjnie pytanie ... a kto chce to zrozumie jak zrozumie ... ogolnie tez jestem ciekawy strasznie technik szpachlowania jakie sa stosowane w Polsce jakich sie uzywa materialow/narzedzi czy cholera wie czego ;] jak ktos chce to moze mi napisac na miala to podyskutuje ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts