jankazik 24.11.2007 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 ...komina systemowego, który będzie pracował na potrzeby budowanego kominka w remontowanym domu. W chwili obecnej nie ma kominka a więc nie ma i komina. No ale czego się nie robi aby stworzyć te klimaty Komin będzie wewnątrz domu. Pytałem gdzie indziej ale nie uzyskałem satysfakcjonującej odpowiedzi.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margarytka 25.11.2007 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 Jeśli przewidujesz, że w trakcie prac związanych z budową kominka będziesz naruszał konstrukcję budynku - to pozwolenie na budowę będzie konieczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jankazik 25.11.2007 11:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 No właśnie nie naruszam konstrukcji budynku. Zakładam, że komin razem z kominkiem będą stały na posadzce salonu (leżącej bezpośrednio na gruncie), ale dla ostrożności chcę jeszcze dać na posadzkę płytę betonową o wym. 150 x 60 x 10 cm zbrojoną fi12. Ciężar komina z kominkiem tj ok 1400 kg powinien spokojnie rozłożyć się na te 0,9 sqm i całość nie powinna drgnąć.Ale czy pozwolenie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts