Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

WLASNORECZNIE WYKONANE OZDOBY NA CHOINKE - POMYSLY EW NAMIAR

Recommended Posts

No tak, bombki szydełkowe wyglądają cudnie. Tylko to już wyższa szkoła.

Ja chyba zostanę przy ozdobach makaronowych ;)

Bez przesady moja córka lat 9 w zeszłym roku zrobiła 50 gwiazdek. Choinka była super. Jak chcesz mogę wysłać foto na priva.

Wzory i inne cuda są dostępne w necie np.

http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=149547&page=2

Jest też takie forum Kuradomowa.com.pl gdzie są linki do różnych wzorów szydełkowych.

Co do fotek to tylko możliwe na maila bo nie mam własnej stronki

Ja choinkę przyozdabiam piernikami (dziecko piecze je z babcią - ważne żeby zrocić w nich od razu otworek do przewleczenia sznureczka - najlepiej piec je z wsadzoną wykałaczką lub zapałką), i suszonymi pomarańczami - pomarańcze kroje w plastry (przez środek) i kładę na tydzień na kaloryfer - jak wyschną wyglądają ślicznie a przez ten tydzień jak się suszą to w domu pięknie pachnie pomarańczkami. No i oczywiście do tego cukierki - najlepiej takie długie w kolorowych papierkach

Ja piekę gwiazdki, choineczki małe, i księżyce z ciasta kruchego, przed pieczeniem smaruje białkiem , wtedy maja taki złoty kolor, i oczywiście robie dziurke przed pieczeniem.

Uroku tym gwiazdkom dodaje wstązka, kupuje takie ładne materiałowe wstązki jak do pakowania prezentów i nimi nawlekam te gwiazdki- narawde takie wstązki z kokardkami przy gwiazdce ślicznie wyglądaja na choince.

życze powodzenia przy ubieraniu choinki :D :D