in_vader 25.11.2007 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 Dostałem w spadku po dziadku (na faktach) działkę gdzie kiedyś miała być hurtownia. Normalnie wybudowany jest dam mały domek który kiedyś miał robić za biura a za domkiem mam wiatę - mini halę murowaną z 5 wjazdami - ok 160 m2.W papierach mam odbiór tych pomieszczeń biurowych które zaadoptowałem na mieszkanie - mały domek parterówka - 100 m2 ale nie mam odbioru tej wiaty murowanej. Chcę teraz albo myślę otworzyć tam warsztat. Żeby wszystko było legalnie i normalnie czy musi być tam odbiór budowlany żebym mógł tam cokolwiek otworzyć.Pragnę dodać że budynki stoją już tam ponad lub około 10 lat.Kolejna sprawa jest tego typu że ta wiata - hala pokryta jest eternitem.Gdzie i do jakiego urzędu lub wydziału mogę się z tym udać aby legalnie to zutylizować bo do lasu też to mogę wywieźć ale w/g mnie to głupota a po drugie strach mi nie zezwala.Ile może kosztować odbiór budowlany tej wiaty i co i jak muszę załatwić. Za wszelkie podpowiedzi będę bardzo wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts