Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile za wrysowanie domu na dzialke?

sliwaprz

Recommended Posts

Witam,

Zastanawiam sie ile kosztuje wryswoanie domy na mape dzialki,potrzeba uzgodnic wjazd z gmina bo dzialka lezy przy drodze gminnej - gadalem z kolesiem, ktory zaspiewal mi 1800 PLN. Wydaje mi sie ze jest to bardzo duzo, jesli za projekt domu zaplace prawie tyle samo to nie rozumiem za co te pieniadze. Gosc pewnie zrobi to w ciagu jednego wieczoru - dodam, iz bede u niego zamawial 3 takie projekty.

Co o tym myslicie?

Dzieki za pomoc.

Nie bardzo rozumiem. Jeśli chodzi o mapkę do inwentaryzacji powykonawczej to taka cena, która obejmuje media i sam budynek jest właściwa. Średnio geodeta bierze za wrysowanie budynku 400zł, i po 300zł za każde przyłącze.

Ale jeżeli chodzi Tobie o mapkę do celów projektowych to cena jest zdecydowanie kosmiczna (moim zdaniem). Czy aby na pewno dobrze dogadałeś się z "gościem"?

Nie bardzo rozumiem. Jeśli chodzi o mapkę do inwentaryzacji powykonawczej to taka cena, która obejmuje media i sam budynek jest właściwa. Średnio geodeta bierze za wrysowanie budynku 400zł, i po 300zł za każde przyłącze.

Ale jeżeli chodzi Tobie o mapkę do celów projektowych to cena jest zdecydowanie kosmiczna (moim zdaniem). Czy aby na pewno dobrze dogadałeś się z "gościem"?

Mój synek może wrysować za darmo ewentualnie za gumę. Ojciec geodeta czyli ja za inwentaryzacje powykonawczą lu aktualizację mapy zasadniczej wezmę 500 plus vat.