Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile za wrysowanie domu na mape?

sliwaprz

Recommended Posts

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

za mapę do celów projektowych zapłaciłem 600zł.

za projekt zagospodarowania terenu - nic, ale zamawiałem prywatnie projekt domu a nie kupowałem gotowca, stąd może ten dodatek.

Tak naprawdę to jest banalne, szambo, wjazd, dom, itp. Odległości krytyczne można znalecz w ksiazkach. Nalezy uzgodnic wjazd z wlascicielem drogi (zazwyczaj gmina). Dostac pieczatke na tej mapie i tyle.

Uwazam ze ceny za wrysowanie tych kilku szczegołów powyzej 400-500 to kradziez. Sumaryczny naklad pracy architekta to ok 2-3 godz (samo wrysowanie)

:p Za mapki do celów projektowych płaciłam 300zł. Uzgodnienie wyjazdu na drogę gminną załatwiłam w Urzędzie gminy. Na mapce osoba robiąca adaptację projektu wrysowała dom i bramę i na tym pani w gminie przyłożyła pieczątkę "uzgodniono wyjazd na drogę gminną" nawet zbyt się nie interesowała co podbija!

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...
  • 3 months później...
  • 9 months później...
moje ceny projekt typowy: 2000, mapki do celow projektowych 600+VAT, 100 zl za naniesienie budynku na mapke (dla egenrgetyki) adaptacja (zmiana chyba wszystkiego :) + zagospodarownie dzialki + szabmo 3300...

czyli calosc 6000 zl... Warszawa (nie zebym sie ta wawa chwalil, tylko po prostu ceny warszawskie :)

W okolicach Nadarzyna pod Wawą:

Projekt typowy 1700 z małym haczykiem

adaptacja 1700 Z haczykiem

mapki 700,

naniesienie domu dla nenrgetyki po konsultacji z energetyką - samodzielnie - 0 zł

i własnie szukam projektanta do planu zagospodarowania działki. Nie wiem ile to może kosztować

A u mnie wszystko w cenie projektu :D naniesiony dom ,garaż, wjazdy ,furtka wejścia i inne ważne rzeczy. projekt wsio razem 3200zł projektant sam nosił dokumenty do urzędu. samo pozwolenie 2tyg. przed świętami złożone w po nowym roku odebrane jedyne co było szybko , wcześniej warunki zabudowy 8-9 miesięcy więc byłem mile zaskoczony :wink: