Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile zarabiamy - netto?

Ile zarabiamy? (wszystkie dochody - na rękę)  

569 użytkowników zagłosowało

1. 1. Ile zarabiamy? (wszystkie dochody - na rękę)

Recommended Posts

Hejka,

Typowo anonimowy temat ankiety. Zastanawia mnie tylko ile zarabiają budujący, bo każdy wie, że wszystkie, każde pieniądze wejdą w budowę.

Z jakimi wy docodami sobie 'radzicie'?

W ankiecie prosze wybierac wg. dochodu miesięcznego netto dla wszystkich zarabiajacych na dom (czyli najczęściej bedą to mąż i żona).

Ew. dyskusje proponuję w postaci anonimowej ze zrozumiałym względów.

pozdrawiam

• Odpowiedzi 99
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Qrcze, chyba najdluzsza ankieta w historii forum mi wyszla...

Jeszcze jedno - jak mozecie, to dopiszcie ile z tej kasy udaje sie Wam przeznaczyc rzeczywiscie na budowe:

miesieczne netto - podatki - utrzymanie siebie i ew. dzieci - pozostale wydatki niebudowlane = ???

Do URN Panie i Panowie Forumowicze!!!

Gość Gosc

Teraz to niby idzie nam super - ok 12000 razem, ale to za granica. Jak wrocimy do Polski sie budowac, to jak bedzie jakakolwiek praca, to bedzie dobrze. To utrudnia, bo nie bedzie stalych dochodow...

pozdrawiam forumowiczow

Temat ciekawy...

Około 12 tys. dwie osoby + dwa koty (niestety nie przynoszące dochodu). Oczywiście brutto, brutto i bez premii... Jednak to o nieczym nie świadczy. Od roku zbieramy się z decyzją o rozpoczęciu budowy. Cały czas boję się, że to stanie, bo mamy za mało kasy. Warszawa nie służy zbieraniu pieniądzy na inwestycje!

Temat ciekawy...

Około 12 tys. dwie osoby + dwa koty (niestety nie przynoszące dochodu). Oczywiście brutto, brutto i bez premii... Jednak to o nieczym nie świadczy. Od roku zbieramy się z decyzją o rozpoczęciu budowy. Cały czas boję się, że to stanie, bo mamy za mało kasy. Warszawa nie służy zbieraniu pieniądzy na inwestycje!

Boj sie Boga czlowieku, za tyle kasy/mies. mozna nie tylko budowac ale i spac spokojnie

Gość Jeszcze Warszawiak

Obecnie tylko ja dostaję regularnie wypłatę. Moja żona jest na urlopie wychowawczym. Nie zarabiam kokosów i ciężko byłoby budować za takie pieniądze dom, starcza na utzymanie 3 osób i spłatę kredytu. Na szczęście zanim zdecydowaliśmy się na budowę mieliśmy uzbrojoną i ogrodzoną działkę oraz mieszkanie które sprzedaliśmy za 120 tys. Na dokończenie domu - kredyt - 70tys.

A w przyszłym roku i następnym liczymy na premie, z których spłacimy większość kredytu.

No coż - każdy buduje to na co go stać. I za takie pieniądze jakie jest lub był kiedyś tam w stanie uzbierać. U mnie rzecz była taka - 1/3 kasy na dom było z oszczędności (po pracy za granicą), 1/3 ze sprzedaży mieszknia, i 1/3 kredyt. Bieżące zarobki niestety starczją tylko na to żeby sie utrzymać.

Jakim cudem będąc w przedziale 2000-3000 budujecie domy a z forum wynika że wszyscy wynajmują ekipy?

To się nazywa polski cud gospodarczy - Polak zarabia średnio 1800, z tego płaci rachunki - 800, 1500 daje żonie na życie, a za resztę hula do pierwszego! :lol:

A poważnie - może nie wszyscy zauważyli, że chodzi o wszystkie zarobki w rodzinie? :roll:

A jeszcze poważniej - może nie wszyscy budują? Ja np. nie. :(

Jak się jest "prywatna inicjatywa" to się nie zarabia tylko ma przychody i rozchody. Tyle, że nigdy nie wiadomo ile :)

I dlatego ja nie mogę wxiąść udziału w tej ankiecie :(

BTW. Podobno dobry księgowy prowadzi trzy księgi:

1. Zaniżoną dla urzędu skarbowego

2. Zawyżoną dla zarządu

3. Prawdziwą dla siebie :)