Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile zarabiamy - netto?

Ile zarabiamy? (wszystkie dochody - na rękę)  

569 użytkowników zagłosowało

1. 1. Ile zarabiamy? (wszystkie dochody - na rękę)

Recommended Posts

A ja życzę pięćset milionów ton dolarów w banknotach milion-dolarowych

dziennie rzecz jasna

Za taką kasę to możnaby kupić sobie bestresowo porządne dachówki ceramiczne i drewniane okna

i dom ocieplic wełną a nie styropianem

i piec Viesmanna a nie jakiś tam Ulrich

hmm

• Odpowiedzi 99
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

różnica polega na tym, ze u nas taki prezes Millenium niezależnie od wyników banku swoją kasę dostaje prócz innych dodatków wynikających z kontraktu, a w Stanach płacą ale na koniec roku rozliczają z efektów.

dziwne, że najwięcej zarabia prezes banku z końca pierwszej dziesiątki banków polskich

My jestesmy w tej średniej grupie (tak jak pozostałe 20 % forumowiczów czyli między 3 a 4).

Tyle, że policzyłam zarobki moje i Miśka :roll:

Ale wierzę, że już wkróce będzie lepiej.

I też sie cieszę, ze tyle ludzi z taką kasa buduje, bo to oznacza, że damy rade.

Z reszta w sobotę kolejna kumulacja, nie :wink: ?

różnica polega na tym, ze u nas taki prezes Millenium niezależnie od wyników banku swoją kasę dostaje prócz innych dodatków wynikających z kontraktu, a w Stanach płacą ale na koniec roku rozliczają z efektów.

dziwne, że najwięcej zarabia prezes banku z końca pierwszej dziesiątki banków polskich

a najdziwniejsze jest to, że szeregowi pracownicy tego banku mają zarobki na najniższym poziomie (albo jedne z najniższych) w sektorze bankowym.

jak się ma dzieci to pieniadze znikają w mgnieniu oka- bo jak się je juz ma to trzeba im wszystko zapewnić co najlepsze- nie sztuką jest mieć potomstwo i nic im nie dać, nie zapewnic im niczego oprócz ubrania i obiadu oraz podstawowego wykształcenia. Wtedy według mnie lepiej nie mieć dzieci w cale.

No nie wiem czy do końca bym się z tym zgodziła, nasze dzięcię (13l.) tak bardzo stara się nam pomóc oszczędzać na każdy wydatek związany z domem, że z kieszonkowego i własnej pracy (robi naklejki na kafelki i szklaneczki i bransoletki z muliny) odkłada sobie na studia. Dodam, że dziewczyna bardzo dobrze się uczy (40 pkt/40 pkt na końcowym teście w podstawówce), a ja nie mam pieniędzy na nic więcej niż ubranie, jedzenie i podstawowe potrzeby szkolne (żadne tam zajęcia dodatkowe i języki).

Hanula,

na Twoje stwierdzenie, że zarobki wysokie (15 k netto na m-c) są niemoralne Luśka napisała, że może powinnaś więcej pracować. A po Twoim poniższym poście tak sobie pomyślałam, że Ty wykonałaś już najważniejszą pracę - najpiękniejszą jaka może być. Tak wychować dziecko może tylko dobra i pracowita osoba, czego Ci serdecznie gratuluję i podziwiam. I nawet jeśli Tobie daleko do taaaakich zarobków, to dałaś swojemu dziecku dobre podstawy, aby w życiu mogło osiągnąć sukces, czego zaczątki prezentuje już dzisiaj swoją operatywnością! Pozdrawiam i życzę powodzenia, Alison

jak się ma dzieci to pieniadze znikają w mgnieniu oka- bo jak się je juz ma to trzeba im wszystko zapewnić co najlepsze- nie sztuką jest mieć potomstwo i nic im nie dać, nie zapewnic im niczego oprócz ubrania i obiadu oraz podstawowego wykształcenia. Wtedy według mnie lepiej nie mieć dzieci w cale.

No nie wiem czy do końca bym się z tym zgodziła, nasze dzięcię (13l.) tak bardzo stara się nam pomóc oszczędzać na każdy wydatek związany z domem, że z kieszonkowego i własnej pracy (robi naklejki na kafelki i szklaneczki i bransoletki z muliny) odkłada sobie na studia. Dodam, że dziewczyna bardzo dobrze się uczy (40 pkt/40 pkt na końcowym teście w podstawówce), a ja nie mam pieniędzy na nic więcej niż ubranie, jedzenie i podstawowe potrzeby szkolne (żadne tam zajęcia dodatkowe i języki).

Nie wiem jak można mając dochody (rozumiem, że wszystkie w rodzinie) 2000-3000 a i 4000 zł miesięcznie (ponad 50% wypowiedzi) budowć dom, szczególnie, że ogromna większość osób wypowiadających się na forum buduje domy raczej większe niż mniejsze. Jestem pełen podziwu. Ale Polska zawsze była takim krajem, w którym ludzie więcej wydawali niż zarabiali.

• 1 year później...
Hejka,

Typowo anonimowy temat ankiety. Zastanawia mnie tylko ile zarabiają budujący, bo każdy wie, że wszystkie, każde pieniądze wejdą w budowę.

Z jakimi wy docodami sobie 'radzicie'?

W ankiecie prosze wybierac wg. dochodu miesięcznego netto dla wszystkich zarabiajacych na dom (czyli najczęściej bedą to mąż i żona).

Ew. dyskusje proponuję w postaci anonimowej ze zrozumiałym względów.

pozdrawiam

Właśnie skończyliśmy szczęśliwie spłacać kredyt na mieszkanie w kasie mieszkaniowej (cud sprawa, szkoda że dobito to rozwiązanie). Ulga dla budżetu. Jest nas 2+1, ta jedyneczka to Kasia, kochana ale niedochodowa :wink:

Teraz miesięcznie odkładaliśmy (poza miesiącami typu: kasa na urlop, ubezpieczenie mieszkania i auta - pechowo naraz) jakieś 30% miesięcznych dochodów netto, teraz bez kredytu będzie można oszczędzać do 40% dochodu netto nas obojga. Aaa! Żona ma auto służbowe, ja telefon, a to też trochę odciąża budzet.

Śliczny domek budujesz Yatza. Albo masz zamiar. Ten pod moim nickiem też mi się podoba, ale z powodu nikczemnych zarobków na granicy 1/2 grupy pozostanie w fazie snów.

Wszystkim budującym wora pieniędzy życzę :wink:

Mamy zamiar, na razie mamy gdzie go zbudować, mamy wzizt i tyle. Długa droga przed nami.

Dom w Dziewannie to nasz faworyt, tylko nie wiemy czy z garażem czy bez. No i poszerzymy go z lewej strony o 1m, tak żeby "lywyng ruum" :wink: i kuchnia były ciut większe, a bryła na tym nie straci. Chcemy też zrobić taki daszek nad tarasem z grillem (znajomy ma coś takiego i bardzo nam się podoba). W środku projekt spełnia wszystkie nasze funkcjonalne wymagania.

Teraz każdy nowy projekt porównujemy z Dziewanną... i każdy przegrywa! :lol:

• 4 weeks później...
  • 4 years później...
Nie wiem jak można mając dochody (rozumiem, że wszystkie w rodzinie) 2000-3000 a i 4000 zł miesięcznie (ponad 50% wypowiedzi) budowć dom, szczególnie, że ogromna większość osób wypowiadających się na forum buduje domy raczej większe niż mniejsze. Jestem pełen podziwu. Ale Polska zawsze była takim krajem, w którym ludzie więcej wydawali niż zarabiali.

Masz rację. Tak jest cały czas. W 2010roku też.

• 3 weeks później...

Masz rację. Tak jest cały czas. W 2010roku też.

No tak, ale trzeba wziąć pod uwagę fakt, że ankieta powstała w 2003 roku i pewnie większość osób głosujących zaznaczyła odpowiedź parę dobrych lat temu. A w ciągu ostatnich 7 lat wiele się zmieniło....