Irkos 26.11.2007 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 Mam zamontowane rury do wentylacji,tyle że firma która mi to wykonywała nie poinformowała mnie o konieczności zrobienia ujścia dla skroplin. Teraz już jest trochę za późno (nie chcę kuć rurek w ścianach). Jak dużo wody skrapla się w ciągu doby? Jeśli dużo, to wykuję otwór w ścianie i puszczę rurkę na zewnątrz (przy dociepleniu byłaby przykryta), a może wystarczy jakiś pojemnik i wylewanie wody raz na jakiś czas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radomik 27.11.2007 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 ...albo kup pompkę stosowaną w klimatyzatorach razem z pływakiem. Jak masz w poblizu kanalizę wężykiem dociągniesz i odprowadzisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 27.11.2007 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 az tyle skroplin nie wydala reku,wlasnie jestem po rozmowie z firma,ktora mi 3/4 instalacji zrobila,ogladajac reku....tez sie o to zapytalem....tyle wody leci,ze mozna podlaczyc to wezykiem do jakiegos naczynia,ja akurat mam w poblizu umywalke...wiec nie ma klopotu...ale zeby montowac pompke glebinowa to....chyba przesada....szybciej odparuje niz zacznie pompka dzialac...nalezy rozwazyc to czy garaz jest ogrzewany czy nie...bo moga skropliny zamarznac....reku od srodka ma zaizolowane przed zimnem i halasem swej pracy obudowe...konkretnie mowie o Mistralu...wczoraj go ogladalem...wersja Geo 600 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIP Jacek 27.11.2007 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 tej wody jest jak kot napłakał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AMP 27.11.2007 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 Tej wody to zależy - u mnie po pierwszych 3 dniach pracy reku nazbierało się 5 litrów;wszystko zależy od wilgotności powietrza wewnątrz oraz od temperatury na zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BRYKIET 27.11.2007 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 Witam,skropliny są , kwestia ile. Czasami wystarczy podstawić naczynie i to wystarczy. Oczywiście najlepiej sropliny połączyć z kanalizacją poprzez syfon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adiz1 28.11.2007 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 Tej wody to zależy - u mnie po pierwszych 3 dniach pracy reku nazbierało się 5 litrów; wszystko zależy od wilgotności powietrza wewnątrz oraz od temperatury na zewnątrz. AMP - ciekaw jestem na jaką centralę w końcu sie zdecydowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AMP 28.11.2007 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 Tej wody to zależy - u mnie po pierwszych 3 dniach pracy reku nazbierało się 5 litrów; wszystko zależy od wilgotności powietrza wewnątrz oraz od temperatury na zewnątrz. AMP - ciekaw jestem na jaką centralę w końcu sie zdecydowałeś? RENOVENT HR - dostałem urządzenie z montażem w cenie poniżej Bartosza bez montażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SLAEY 29.11.2007 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 Witaj serdecznie, skroplin przy normalnych warunkach użytkowania nie ma dużo. Ale znam przypadek, gdzie na dobę skraplał się dokładnie litr, ale dom był "mokry", świeżo po zakończeniu stanu surowego zamkniętego... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts