rf1978 26.11.2007 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 Witam Wszystkich Forumowiczów Znalazłem w necie dwa projekty domów jednorodzinnych, które mi się podobają. Zastanawiam się teraz nad wzięciem kredytu na budową jednego z tych domów. W związku z tym chciałbym Was zapytać ile mniej więcej trzeba by mieć kasy żeby wybudować taki dom na gotowo tzn zrobione wszystkiei instalacje, wykończenie (nie musi być jakieś super) itp. Niekiedy w necie wraz z projektem domu są podane przybliżone koszty ale nie wiem czy to już są ostateczne koszty, czy też dochodza do tego np: koszty instalacji itp. Wybrałem projekty domów bez podpiwniczenia, o prostej bryle. Myślę że ktoś z Was budował coś podobnego i powie mi ile mniej więcej trzeba miec na to kasy. Pozdrawiam. Linki:1. http://www.archigraph.pl/projekt/campitello.html 2. http://projekty.dom.pl/ac_bogna_(w._ii).htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rf1978 26.11.2007 15:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 Wklejam 2 link raz jeszcze:http://projekty.dom.pl/ac_bogna_(w._ii).htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 26.11.2007 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 Było na tym forum już wieele takich wątków - i niektore rozpętały prawdziwą burzę (łącznie z wyliczaniem kosztów dziennej racji wyżywienia inwestorów ), np ten: http://forum.muratordom.pl/czy-porywac-sie-na-budowe,t116431.htm Nikt Ci nie odpowie jednoznacznie na to pytanie -są na tym forum osoby, które dałyby radę wybudowac taki domek za 150tys, a są i takie, którym 500tys byłoby mało. Wszystko zależy od: gdzie? kiedy? kto? Jaki nakład sił własnych? itp itd... Jedyna rada -zestawienie materiałów ze strony projektanta -bieganie po okolicznych hurtowniach, wybadanie wykonawców i określenie mniej więcej jakiego standardu oczekujesz od domku (co innego np pompa ciepła a co innego kosioł gazowy za 2,5tys ). Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 26.11.2007 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 pewnie i ja obudze wrzawe, ale powiem tak: pomnoz pow. uzytkowa + garaz razy 2,5 - 3,0 tys. zl. i na tyle sie przygotuj.znam wiele budujacych osob, wczesniej robili mniej lub bardziej dokladne wyliczenia, a konczyli wlasnie w okolicy tego prostego szacunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 27.11.2007 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 jacekp71 napisał pomnóz pow. uzytkowa + garaz razy 2,5 - 3,0 tys. zl. i na tyle sie przygotuj. To jest najbliższe prawdy A i tak Ci zabraknie na wykonczeniu I kredyt nie pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Red72 27.11.2007 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 190675.62 zł Koszt budowy domu. Stan pod klucz, ceny netto, lipiec 2007 z kartonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 27.11.2007 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 Tańsze jest budowanie niż kupowanie,niezależnie od tego czy jest to mieszkanie czy dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 27.11.2007 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 Jest przyjemność w budowaniu (Na poczatku budowy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 27.11.2007 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 Jest przyjemność w budowaniu (Na poczatku budowy) Którego z kolei domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 28.11.2007 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 Jest przyjemność w budowaniu (Na poczatku budowy) Którego z kolei domu? nastepnego .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts