Rafi84 10.12.2010 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 Pilzno, podkarpacie pytalem w 3 firmach rozpietosc cenowa robocizny z materialem od 38 do 47 brutto.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adka_ 09.01.2012 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 podnoszę temat, jakie sa obecnie ceny w Małopolsce?( Kraków) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kupiecjudex 14.01.2012 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 Mając oferty na PC z całą instalacją m.in podłogówką to ceny tu podane to tanizna wielka si wydaje. Wniosek jest taki że jak ktoś chce PC to znaczy że ma kasę i można od niego pociagnąć, a to wcale nie jest takie proste. Pozostaje wziąć sobie normalnego hydraulika z głową na karku za rozsądne pieniadze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzena Wiącek 03.01.2014 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 jakie sa aktualnie ceny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 03.01.2014 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 U mnie materiał na całą podłogówkę (200m2) - projekt, styropian, folia, klipsy, rurki, rozdzielacze, szafki - wyszedł około 35zł za m2. Ile wyjdzie robocizna - nie wiem. Pewnie sporą część zrobię sam. Kotłownia to inny temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz860910 05.01.2014 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2014 wylewam posadzki i codziennie widze ogrzewanie podłogowe i wiem ze cena ceną a jakosć jakosci nie równa, materiał materiałowi też i jakość wykonania pozostawia wiele do życzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mushasi 14.06.2015 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2015 70-75 zł to bardzo mało za podłogówkę, pytanie, czy ze sterowaniem, czy bez oraz jaka jakość rurek? Można kupić takie z kilkudziesięcioletnią gwarancją, albo jakiś import z Chin. U nas m2 bez sterowania wyszedł 95 zł, ze sterowaniem 120 zł/m2. Gdybyśmy wzięli tańszą ekipę, to wyszłoby 15 zł taniej na metrze, ale materiał kupiliśmy sami, w bardzo dobrej cenie, po znajomości. Instalator doliczyłby nam jeszcze min. ze 20%. Nie wiem co instalator bo ja nigdy nie doliczam sobie ceny za materiał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kal_b_E 23.06.2015 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 Do obliczenia kosztów ogrzewania podłogowego polecam nasz kalkulatorhttp://kb.pl/salon/ogrzewanie/ - robocizna kosztuje zdecydowanie więcej niż materiały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
link2jack 23.10.2015 04:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2015 Styropian na podłogówkę już mam. Mógłbym prosić jakiej kwoty się spodziewać za robocizne + materiał? Do ułożenia około 200m2. Zakładam, że styropian ułożę samemu. Jeśli chodzi o materiał to nic chińskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 23.10.2015 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2015 U mnie 55zł/m2 z ułożeniem styropianuMateriał (rury Kan-Therm, rozdzielacz 9-obw Gorgiel , szafka, złączki, taśma dylatacyjna, klipsy ) to ok. 35/m2zł, robocizna 20zł/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byggmol 27.10.2015 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2015 U mnie 55zł/m2 z ułożeniem styropianu Materiał (rury Kan-Therm, rozdzielacz 9-obw Gorgiel , szafka, złączki, taśma dylatacyjna, klipsy ) to ok. 35/m2zł, robocizna 20zł/m2 20 zł za robociznę?W Rybniku? Chyba nie ktoś kto z tego żyje.Pytam bez złośliwości, po prostu w Tarnowie hydraulik z pojeciem za tyle nie przyjdzie, chyba, że akurat jesteście szwagrami.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
link2jack 28.10.2015 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2015 (edytowane) 20zł za robocizne (okolice Żyrardowa/Skierniewic) to średnia cena już z ułożeniem styropianu. Materiał wychodzi około 30-34zł (Rurki Kan pex16x2 około 1100m, 2 rozdzielacze KAN_THERM, folia do ogrzewania podłogowego, taśma dylatacyjna, 2 szafki podtynkowe). Zatem bazowanie na poleconym wyżej kalkulatorze mocno rozjeżdża się z rzeczywistością. Edytowane 28 Października 2015 przez link2jack Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byggmol 28.10.2015 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2015 ok a jakie macie ceny na kotłownie pod np pompę ciepła i podłogówkę, piszcie czy w cenie jest zbiornik CWU i bufor do pompy, bo niektórzy montują z buforem inni bez, ale mniejsza o to. Ja się nie znam na tym wiem, że są dwie szkoły na forum, dla mnie grunt żeby wszystko chodziło bezobsługowo. Ja dostałem ofertę na kotłownie na 9600 z materiałem i czekam na odpowiedź- co tam jest takiego szczególnego to nie wiem jeszcze, bo materiał był wyliczony na około na 6000 zł bez baniaka CWU-tyle wiem. No i trzy obiegi grzewcze, jak zrozumiałem dobrze to dwa na podłogówkę, góra i dół i g. drabinkowe.Póki co czekam na wyjaśnienia jak się od niego nie doczekam sensownej odpowiedzi to poszukam gdzie indziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
link2jack 30.10.2015 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2015 (edytowane) Piszmy tylko i wyłącznie o podłogówce - post wyżej opisałem co wchodzi w skład. Twoje 9600 to ciężko stwierdzić czy jest to dużo czy mało bez wiedzy jaki materiał i ile m2. Podłogówke układa u mnie kto inny niż montuje pompe ciepła. Ofertę na pompę ciepła i zbiornik cwu otrzymałem wraz z montażem i podłączeniem do podłogówki. Edytowane 30 Października 2015 przez link2jack Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 01.11.2015 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2015 (edytowane) 20 zł za robociznę?W Rybniku? Chyba nie ktoś kto z tego żyje.Pytam bez złośliwości, po prostu w Tarnowie hydraulik z pojeciem za tyle nie przyjdzie, chyba, że akurat jesteście szwagrami.. Kto szuka, ten znajdzie. Pierwszy pan na budowie rzucił 34zl/m2. Za tyle, to bym wziął dwa dni urlopu, dołozył sobotę i zrobił to sam. A ekipa jak najbardziej "z tego żyje" zrobili mi jeszcze wod-kan, kotłownię i to była jedna z najlepszych ekip, jakie gościła ma mojej budowie. Pisze tu o terminowości, fachowości, wiedzy technicznej i czystości. Edytowane 1 Listopada 2015 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 02.11.2015 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2015 (edytowane) Za tyle, to bym wziął dwa dni urlopu, dołozył sobotę i zrobił to sam. Nie jest mozliwe aby w trzy dni wykonac samemu nastepujące czynnosci: 1) ułozenie styropianu 2) wykucie wnek pod szafki i montaż szafek 3) zamontowanie rozdzielaczy i zasilania z miedzi 4) sprawdzenie szczelnosci zasilania rozdzielaczy 5) rozłozenie folii z nadrukiem i tasm brzegowych 6) ułozenie pętli wraz z załozeniem otulin na dobiegach 7) próba cisnieniowa powietrzna zalanie i odpowietrzenie instalacji 9) próba cisnieniowa wodna Gdybym nie miał do czynienia z tym na co dzien moze bym uwierzył. To jest fizycznie niemozliwe. Ja wiem ze niektórym robota pali sie w rekach ale w tym przypadku to musiałaby byc eksplozja. Edytowane 2 Listopada 2015 przez asolt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skresz 03.11.2015 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2015 U mnie 3 lata temu najniższa cena to 8zł za metr późnij w rozmowie pan wyznał że to cena za metr rurki asolt a ja uważam że dla 100m2 w 3 dni spokojnie można zrobić to o czym tu rozmawiamy bo za resztę liczy się najczęściej dodatkowo. 1) ułozenie styropianu--------------------------2) wykucie wnek pod szafki i montaż szafek--------------------------3) zamontowanie rozdzielaczy i zasilania z miedzi--------------------------4) sprawdzenie szczelnosci zasilania rozdzielaczy5) rozłozenie folii z nadrukiem i tasm brzegowych6) ułozenie pętli wraz z załozeniem otulin na dobiegach7)próba cisnieniowa powietrzna--------------------------8)zalanie i odpowietrzenie instalacji--------------------------9) próba cisnieniowa wodna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 03.11.2015 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2015 U mnie 3 lata temu najniższa cena to 8zł za metr późnij w rozmowie pan wyznał że to cena za metr rurki asolt a ja uważam że dla 100m2 w 3 dni spokojnie można zrobić to o czym tu rozmawiamy bo za resztę liczy się najczęściej dodatkowo. 1) ułozenie styropianu --------------------------2) wykucie wnek pod szafki i montaż szafek --------------------------3) zamontowanie rozdzielaczy i zasilania z miedzi --------------------------4) sprawdzenie szczelnosci zasilania rozdzielaczy 5) rozłozenie folii z nadrukiem i tasm brzegowych 6) ułozenie pętli wraz z załozeniem otulin na dobiegach 7)próba cisnieniowa powietrzna --------------------------8)zalanie i odpowietrzenie instalacji --------------------------9) próba cisnieniowa wodna Samemu nie zrobi tych 9 pozycji w 3 dni, nie ma takiej mozliwosci. Dlaczego 9 pozycji?, bo uzwazam to za kompletne wykonanie. Jezeli mowimy o czasie realizacji to podajmy szczegolowo co wchodzi w zakres, bo inaczej robimy zamieszanie w głowach inwestorów. Realizm naprawdę jest wskazany, jak opieram sie na dlugoletniej praktyce i wiem o czym piszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forscher 03.11.2015 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2015 no i pytanie czy podłogówka standardowa czy na przykład w systemie Rehau ?? Mi facet z Viessmanna powiedział, że zrobienie w podłogówki w systemie Rehau, aco za tym idzie zmiana także instalacji wodnej i zrobienienj jej także w systemie Rehau to dodatkowy nakład okolo 8 000 - 9 000 PLN (dla domu o powirzchni ca. 118 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MikeB 06.11.2015 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2015 U mnie materiał na około 250m2 podłogówki - 7tys (folia + rury kan-therm blue-floor 18x2+ rodzielacze prandelli). Robocizna 15pln/m2 + 100pln za każdy rozdzielacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts