Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

oo taki typowy hamak byłby niezły .... byle nie taki duży... patrzyłam na allegro.. one mają rozpiętości po ok 3mb... a to duuużo za dużo :(
  • Odpowiedzi 7,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

W maju urodzi nam się Lenka:) Szukam już łóżeczka dla niej (lub też dla niego-przecież pomyłki się zdarzają). Co sądzicie o czymś takim:

http://babydeco.eu/pl/p/Paso-Doble-lozeczko-z-szuflada-i-komoda-60x120/213

Czy jest to w ogóle praktyczne? Jak długo bobas w tym pośpi? Lepiej łóżeczko wstawić do sypialni czy do dużego pokoju? Mamy dwupokojowe mieszkanie z dużą kuchnią z kącikiem TV i na razie nie planujemy robić pokoiku dziecięcego.

Liczę na Wasze doświadczenie:)

kamilla, ja w ogóle stronię od takich rozwiązań...u mnie było tak: najpierw chciałam jakieś fajne turystyczne łóżeczko, lekkie, mobilne, z podwyższanym poziomem i z dodatkowym materacem. też mieszkaliśmy w dwóch pokojach. pod koniec ciąży, jak już kupowaliśmy wszystko, stwierdziłam, że lepiej drewniane...wydało mi się bardziej ekologiczne, przewiewne idt..później jak Młody zaczął być bardziej mobilny ( czyli po jakiś 5-6 miesiącach), i nawalał głową o szczebelki tego ekologicznego łóżeczka, kupiliśmy turystyczne, przełożyliśmy materac i było super!!! służyło też za kojec, chodź rzadko. dzięki odpinaniu w nogach łóżeczka, właził i wyłazi z niego, kiedy chciał. zauważyłam, że była to dla Niego świetna zabawa :). Jak miał 2 i pół roku kupiliśmy Mu już "dorosłe";)łóżeczko w ikea. a jak popełnię drugiego Stworka, to już teraz na pewno kupię dwupoziomowe turystyczne!!!

u nas też turystyczne dwupoziomowe super się sprawdziło, na co dzień z porządnym materacem

Dla nas ważny aspekt to to, że dużo jeździmy i zawsze je ze sobą bierzemy, bo uważam że mały czuje się bardziej "u siebie" i łatwiej mu zasnąć.

dziewczyny, o coś takiego wam chodzi?

http://www.2o2.pl/p,pl,5101,kojec-dla-dziecka-kaja-kolekcja-to-by-wild.html

Czy nie jest ciężko wkładać tam niemowlaka? Dobrze, że zapytałam, bo kupiłabym jak nic drewniane łóżeczko "pod kolor" sypialni, hehe:)

Kamilla - raczej o coś takiego http://allegro.pl/lozeczko-turystyczne-beebee-kojec-kolyska-5kol-i1406592960.html

A maluszka nie jest ciężko wkładać, bo łóżeczko ma dwa poziomy.

Edytowane przez Sylwia_LBN
dopisek
A ja nie jestem zwolennikiem stałego użyytkowania łóżeczka turystycznego. Pytałam też rehabilitanta i on serdecznie odradzał, głównie ze względu na brak stelaża pod materacem. No i kiedyś czytałam artykuł o niekorzystnym wpływie częstego patrzenia przez tą siatkę na wzrok malucha.
nasze łóżeczko miało dodatkowo taką sztywną" podłogę". jakby ze szczebelków, obszytych materiałem. co do siatki, to czytałam też, ale głównie chodziło o siatki ciemne, bądź z wzorami.

U nas podłoga też sztywna, siatka jasna, a mały za bardzo napatrzeć się przez nią szans nie miał i nie ma, bo tylko się obudzi to alert podejmuje w celu uwolnienia go z niewoli, więc bez przesady.

Chyba więcej szkody z poobijanej głowy i powciskanych nóżek w szczebelki, które trzeba np w środku nocy ratować.

a najlepiej ten krótszy bok. bo później, jak Bąbel będzie starszy, taki bok może być cały czas otwarty, nawet podczas snu. bez strachu, że Maluszek wyląduje na podłodze;)