Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ten "eames" to krzesło, a nie fotel - on ma niskie oparcie, nie sposób w tym się wygodnie rozłożyć...

A co powiecie na taki jak ma Betibb?

http://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/fg/ei/tock/exMSxUlsSQQTqvSe6X.jpg

• Odpowiedzi 7,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

fototapety%252520029.jpg

anjamen niesamowity klimat powstaje w pokoju Twojej Córci:)

Czy możesze zdradzić co to za motylki i w jaki sposób są przymocowane do ścian?

Jeśli to tajemnica - to proszę o info choć na priv:) Dziekuję!

Edytowane przez Ania i Bartek
Wodną, akrylową. Poczytałam wcześniej, bettibb polecała właśnie tę. Mogę pokazać, jak wyszło mi łóżko sosnowe.

Mazo, ja chętnie zobaczę:).

Mam lekkie meble sosnowe (jeszcze z czasów panieńskich) i pasowałyby do pokoju córci, ale są lakierowane bezbarwnym lakierem, a ona zażyczyła sobie białe. Nie wiem teraz, jak się do tego zabrać. Czy szlifować jakoś ten lakier, może papierem ściernym, i potem pomalować. Jak się do tego zabieracie? Będę wdzięczna za pomoc:)

Wodną, akrylową. Poczytałam wcześniej, bettibb polecała właśnie tę. Mogę pokazać, jak wyszło mi łóżko sosnowe.

Pokaż, pokaż :D

Ale widać wtedy usłojenie? Ja tak pomalowałam nasze sosnowe łóżko. Zeszlifowałam warstwę lakieru i wodną farbą taką półprzezroczystą. Fajnie wyszło, ale łóżko Janka chcę żeby było szare. Zupełnie szare.

Witam serdecznie! Chciałabym zapytać czy może ktoś z Was ma taki bujak?? http://allegro.pl/krzeslo-bujane-rar-eames-fotel-hoker-design-w-w-i1603694759.html I czy dobrze się go użytkuje? Marzę o bujanym krześle dla mnie i mojego maluszka a ten byłby idealny... :)

ja takie mam w pokoju kruszki. lubię w nim czytać, ale z dzieckiem nie byloby chyba wygodnie (jak kupowałam to córka już była za duża na karmienie ;) )

Iwek - zobacz dziennik Marcina Cetery.

A jeśli chodzi o malowanie łóżka, to postawą jest przygotowanie poierzchni do malowania, czyli zmatowienie. Porządne. U mnie wyszo to tak, widać słoje, zawsze bedzie, jeśli to drewno, nie płyta:

IMGP6468.JPG

IMGP6472.JPG

Mazo, jestem w pełni usatysfakcjonowana :D

Co do fotela bujanego- odpuściłam funkcję bujania. Mam po dziadku fotel obrotowy- dość mocno podobny do Egg chaira. Myślę, że przetapiceruję go, oddam ewentualnie nogę do malowania proszkowego i to będzie dobre rozwiązanie. Może to nie najlepszy mebel do pokoju dziecinnego czy sypialni, ale po okresie karmienia wstawię go do salonu. Nie muszę dodawać, że jest super wygodny :)

Chyba zdajesz sobie sprawę ze teraz przynajmniej połowa forum Ci zazdrości? :)

Fotel bujany ma ten minus ze dziecko chętnie by się pobujalo. A jak to stoi w jego pokoju czyt. Bez kontroli to różnie się może skończyć.

Ja już zazdroszczę, bo sama szukam jakiegoś do obicia. A efekt malowania i mnie satysfakcjonuje, a wiesz jaka jestem up... tzn. wymagająca:) Mam jeszcze jedno takie łóżko do malowania, bo kupiłam surowe, tylko że pojawił się problem - gdzie to zrobić, kiedy już podłogi położone...
Ja mam na szczęście garaż (rozłoże coś na podłodze). Mam farbę białą, wałek i papier ścierny. Mam chęci, łóżko z Ikei do pomalowania i schodki tylko ... czekam na wolny czas.
mazo. świetnie wyszło. Ja wczoraj zakupiłam papier ścierny i też mam zamiar zabrać się do pracy - na początek starcie starego lakieru. Czekam tylko na trochę wolnego czasu - z tym teraz najtrudniej ;)
Efilo fotel jest "dość mocno podobny" nie jest niestety oryginałem ;) :D

wiem. ale mieć fotel z duszą to dopiero coś. a pochodzący z rodziny to już w ogóle.