Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Dziewczęta pomóżcie!!

Zdecydowałam się zamówić mebelki u stolarza bo nie znalazłam nigdzie takich, jakie by mi odpowiadały. Mebelki będą raczej proste, nowoczesne i w związku z tym szukam dodatków do nich.

Potrzeba mi

-krzesło do biurka

-lampkę na biurko

- dywan

- narzutę

- lusterko

- lampkę nocną

- jakieś wieszaki, ramki na zdjęcia, szkatułki na skarby, tablicę nad biurko gdzie można przyczepiać różne notatki, budzik, zegar ścienny

Nie chcę kupować jakiś tandet z allegro, podrzućcie jakieś pomysły, linki do sklepów

• Odpowiedzi 7,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dziewczęta pomóżcie!!

Zdecydowałam się zamówić mebelki u stolarza bo nie znalazłam nigdzie takich, jakie by mi odpowiadały. Mebelki będą raczej proste, nowoczesne i w związku z tym szukam dodatków do nich.

Potrzeba mi

-krzesło do biurka

-lampkę na biurko

- dywan

- narzutę

- lusterko

- lampkę nocną

- jakieś wieszaki, ramki na zdjęcia, szkatułki na skarby, tablicę nad biurko gdzie można przyczepiać różne notatki, budzik, zegar ścienny

Nie chcę kupować jakiś tandet z allegro, podrzućcie jakieś pomysły, linki do sklepów

Ale ty prosisz o konkretne propozycje/

Nie znamy wieku i płci dziecka, jego zainteresowan i upodobań. Nie wiemy jakie mają być to meble, kolor itp. Nie wymagasz zbyt wiele?

Ale ty prosisz o konkretne propozycje/

Nie znamy wieku i płci dziecka, jego zainteresowan i upodobań. Nie wiemy jakie mają być to meble, kolor itp. Nie wymagasz zbyt wiele?

Stronę albo dwie wcześniej pisałam więcej szczegółów odnośnie moich rozterek meblowych, jakie i dla kogo mają być.

Szukałam prostych białych mebelków dla 6- latki, ale ostatecznie zdecydowałam się na stolarza. Mebelki mają być raczej proste, w miarę nowoczesne bo taka ma być reszta wnętrz. Jeśli chodzi o te dodatki, to nie chciałabym, żeby były zbyt dziecinne, córcia przeszła już etap różu i nie upiera się przy tym kolorze. Raczej zależy mi żeby było dziewczęco acz nie koniecznie cukierkowo.

Witajcie

Pokój mojej Córeczki pokazywałam już wcześniej, ale w związku z tym, ze lubię zmiany :) to Jej pokój też się troszke zmienił.

Zaznaczam, że jest to Jej sypialnia, a zabawki i inne tego typu gadżety trzymamy w bawialni. Zdaje sobie sprawę, że jest w nim mnóstwo niedociągnięć i rzeczy, które wymagają wymiany, ale w chwili obecnej nie mam ani natchnienia, ani funduszy :)

Dodam jeszcze, że zdjęcia robiłąm nocą, bo w dzień jak wparują do niego moje dwa "huragany" to raczej nie jest pokazowy :)

IMG_6658.JPG

IMG_6645.JPG

IMG_6646.JPG

IMG_6650.JPG

No i na koniec goście co mi zawsze humor poprawiają ;)

IMG_6642.JPG

Edytowane przez majkabajka07
aricia super te fotki, aż by się chciało mieć córeczkę, aby jej taki pokoik urządzić.

Chcieć to móć :D ;)

Ja bardzo chciałam i mam. Teraz mąż mówi, zebym się nie ważyła mówić, że nie spełnia moich zachcianek :D

aricia No i to siedzisko wiszące - ktoś ma takie? Jak się sprawdza?

Ja mam takie z Ikei, oprócz koloru siedziska w środku chyba niczym się nie różni od tego ze zdjęcia. Syn ma dwa lata i obecnie najlepszą zabawą jest wskakiwanie do worka tak, że nogi wiszą na zewnątrz i bujanie workiem na wszystkie strony. Jak przyjdą starsze dzieci, to wchodzą do środka i każą się zakręcać i puszczać. Można tam się całkiem nieźle schować. Chyba mogę powiedzieć, że sprawdza się dobrze do zabawy. Jeśli osoba dorosła chciałaby wejść do środka i poczytać książkę to nie będzie jej już tak super wygodnie.

co do wiszącego fotele. Szwagier ma podobny tyle, ze z Ikei (sama kupowałam :D ). Dzieci go u w i e l b i a j ą .

Potwierdzam, jest super. Sama też lubię się w tym worku bujać.

http://img41.imageshack.us/img41/3250/dsc1092u.jpg

Uploaded with ImageShack.us

mój Młody chce ten worek, ale ja zawsze się boję, że kołek z sufitu wypadnie ;)

nawet ostatnio w casto rozmawiałam z panem i polecił mi jakiś taki fix, który "cementuje" ten kołek w suficie..tylko później można go jedynie flexem obciąć, bo wyjąć nie nada :rolleyes:

nie dane mi były takie belki, jak u koleżanki powyżej :p ;)

Dziewczęta, znalazłam adres strony dziewczyny, która robi zabawki. Kupiłam od niej zestaw króliczków na zamówienie. Można je znaleźć w dziale zabawki - pacynki :)

http://annazak.sunart.pl/

mój Młody chce ten worek, ale ja zawsze się boję, że kołek z sufitu wypadnie ;)

nawet ostatnio w casto rozmawiałam z panem i polecił mi jakiś taki fix, który "cementuje" ten kołek w suficie..tylko później można go jedynie flexem obciąć, bo wyjąć nie nada :rolleyes:

nie dane mi były takie belki, jak u koleżanki powyżej :p ;)

To się mocuje na 8 dużych wkrętów do sufitu (1 hak-4 wkręty, haki są 2). Udźwig jest do 100kg. U nas przy nieco większym obciążeniu (tata + syn) nic się nie dzieje. Po ponad roku użytkowania nic się nie obluzowało.