Tinka25 13.09.2012 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Dziękuję za odpowiedź , ja też planuję jasną podłogę z białymi listwami:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anndzia 13.09.2012 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Witaj Jako Ojciec 2,5 miesięcznego chłopca powiem Ci co nam się przydało a co jeszcze dokupimy po zmianie mieszkanie(jesteśmy w trakcie) - łóżeczko 120 . Były tez np 140 ale uważam ze większy chłopiec nie bedzie chciał juz spać w łóżeczku. Zresztą sa tez takie opinie w sieci wiec lepiej mniejsze i później wymienić na jakiś tapczanik - Duża komoda + przewijak (nastawka na komodę). Na początku, po tym jak juz przyszły meble, a nie widzieliśmy ich wcześniej pomyśleliśmy ze po co taki ogromny przewijak(nastwka) ale później okazało sie ze jest w sam raz. Na niego kładziemy przewijak z gąbki, taki zmywalny a obok jest miejsce na podstawowe rzeczy typu chusteczki, kremy, waciki itp. Wszystko razem fajnie sie mieści. - W nowym mieszkaniu kupimy jeszcze szafę z tej samej kolekcji. Aktualnie część jego rzeczy trzymamy w naszej szafie wiec komoda to za mało ( ciuszki, pampersy, przybory higieniczne, kocyki, tetry, itd zajmują sporo miejsca ) Z fajniejszych rzeczy chwalimy sobie jeszcze wanienkę profilowana + stojak. Profilowana jest tak ze nie trzeba dziecka cały czas trzymać. Blokada miedzy nóżkami uniemożliwia mu zsuniecie się. A co do stojaka to wygodniej myc go na stojąco niż na podłodze czy na wannie jak to czasem robimy. Bardzo fajna i stosunkowo niedroga rzecz. Innym bajerem jaki sobie chwalimy to kosz pąkujący pieluchy osobno. Stoi obok komody przewijakiem. Tutaj zabawka trochę droższa w eksploatacji ale idzie kupić jakieś zamienniki na necie. Może trochę gorsze ale sporo tańsze. Dzięki bardzobardzo;). Sporo mi to rozjaśnia. Ale nie mam pojęcia o co chodzi z tym koszem???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha. 13.09.2012 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Będę szykować dwa pokoje dla dziecka/dzieci , jeden to sypialnia a drugi to bawialnia. Bawialnię chcę kolorową a sypialnię stonowaną. Ostatnio przemalowałam salon na szary i teraz bym chciała wszędzie ten kolor Sypialnia dziecięca też będzie szara. Będę to robić dopiero za kilka miesięcy, ale już bym chciała co nieco się dowiedzieć, mam już w sypialni komodę, kupiłam ją od szwagra i pomalowałam na biało. Jakie jeszcze meble będą mi potrzebne, szafa czy komoda ? dawać tam jakieś półki otwarte? No wiadomo jeszcze, łóżeczko albo łóżko, ale to na końcu, bo nie wiem co będzie potrzebne. Stolik z krzesełkiem oczywiście idzie do bawialni. Czy w sypialni firanka pasuje dziecięca czy po prostu biała wystarczy, a co z żyrandolem? Pokoik musi być unisex Dodaję zdjęcia podglądowe No właśnie jakie uchwyty do komody? Jeszcze pytanie jedno, a czy ściany gładkie czy jakieś akcenty tam dawać typu naklejka, rysunek a może tylko ramki wystarczą albo później dodam imię dziecka na ścianie. Sufit biały, a skos biały czy szary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JimmyW 13.09.2012 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Dzięki bardzobardzo;). Sporo mi to rozjaśnia. Ale nie mam pojęcia o co chodzi z tym koszem???? Kosz na zuzyte jednorazowe pieluchy. Pakuja każda pieluche osobno przez co zchowujemy higieny w pokoiku majac kosz pod reka i nie zawiajajc kazdej pieluchy w jakies reklamowki. Pozatym z takiego kosza nie unosi sie nieprzyjemn zapach mimo iz pieluchy czasem kilak dni leza. Co do zamiennikow to one jzu tak zapachu nie tzrymaja, ale nie jest zle. Oryginalne wklady to koszt jakis 20 paru zlotych a starcza przy rozsadnym uzywaniu na jakeis 2 pojemniki wiec tanie nie jest. Mimo wsyztsko calkiem fajny sprzet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Igor_Celina 14.09.2012 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 Dzięki bardzobardzo;). Sporo mi to rozjaśnia. Ale nie mam pojęcia o co chodzi z tym koszem???? chyba chodzi o cos takiego (pierwszy lepszy link z allegro http://allegro.pl/pojemnik-kosz-pieluchy-angelcare-captiva-wklad-rg-i2602854673.html tez taki kosz mam Swietna sprawa zwlaszcza w pietrowym domu gdzie sypialnia dziecka jest na gorze. wkłady oryginalne sa drogawe ale mozna poszperac na allegro za tańszym wymiennikiem. ja kupiłam taka folie na metry która teraz uzywam do wkładu - działa smrodku nie ma a taniej. tylko nie wiem o co lata z pakowaniem pieluch osobno - bo tutaj po prostu wciskasz pieluche do srodka tam jest taka "zapadka" która zamyka ja w srodku i zapachy nie wydostją się na zewnątrz. moze chodzi o inny kosz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 14.09.2012 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 są chyba takie kosze, które same pakują każdego pampersa w osobny worek ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 14.09.2012 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 przekręca się górną część i w koszu folia skręca się, tworząc coś jak paróweczki, tyle, że ze zużytych pampersów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 14.09.2012 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 przekręca się górną część i w koszu folia skręca się, tworząc coś jak paróweczki, tyle, że ze zużytych pampersów o ja pinkole i od dawna takie cuda są czy ja może już taka stara:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anndzia 14.09.2012 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 o ja pinkole i od dawna takie cuda są czy ja może już taka stara:) Dobre;) Ja też się czuję wśród tych wynalazków jak Alicja w Krainie Czarów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anndzia 14.09.2012 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 Tak więc stwierdziłam, że poczekam aż się urodzi a z Nim zrodzą się tez konkretne potrzeby;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katawoj 16.09.2012 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2012 Anndzia proszę napisz mi skąd to białe krzesełko ze zdjęcia?? jaki to model? gdzie kupiłaś? plis! szukam takich do siebie i nie mogę trafić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anndzia 17.09.2012 05:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2012 Anndzia proszę napisz mi skąd to białe krzesełko ze zdjęcia?? jaki to model? gdzie kupiłaś? plis! szukam takich do siebie i nie mogę trafić Przykro mi, ale te krzesła maja pewnie ze 30 lat i są z domu rodziców. W latach 80 było ich sporo;) Ja je tylko pomalowałam na biało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katawoj 17.09.2012 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2012 uuuuuu żyłam nadzieją, że może gdzieś je w końcu dostanę czyli pozostają pchle targi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 17.09.2012 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2012 o ja pinkole i od dawna takie cuda są czy ja może już taka stara:) Reni oczywiście, że jesteś taka stara A tak poważnie, to te pojemniki na pieluchy są już od dawna na rynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 17.09.2012 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2012 pięć lat temu też były oglądałam je w sklepie dla dzieci...ale cena chyba ze trzy stówki, wtedy.... a wkład kosztował tyle, że chyba ok. 50gr. na jedną pieluchę. po przeliczeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 17.09.2012 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2012 na podłodze są panele dokładnie takie [ATTACH=CONFIG]134909[/ATTACH] u starszego mam identyczne panele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 17.09.2012 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2012 katawoj, wiem, ze to nie to samo ...ale gdyby nie udało się na pchlim targu, to ikea wypuściła w tym roku takie krzesła w podobnym klimacie( tak mi się bynajmniej wydaje ), tyle że niekoniecznie białe http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70206804/ http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00206794/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katawoj 18.09.2012 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2012 aricia widziałam je ale te pierwsze to jakiś kompozyt a te drugie powalają ceną niestety ale dzięki :* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 19.09.2012 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 a ja chce taki pokoj dla najmlodszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 19.09.2012 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 aricia widziałam je ale te pierwsze to jakiś kompozyt a te drugie powalają ceną niestety ale dzięki :* Na allegro są podobne: http://allegro.pl/krzeslo-biale-drewniane-zadbane-ikea-okazja-i2634358690.html Szukaj używanych, obojętnie jaki kolor, przemalować zawsze można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts