Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

złamanych bieli jes na palecie sporo :D

najlepiej weż ten kawałek tapety i porównaj z paletą, albo meblami

a lampka bardzo dziewcyńska ;)

a widziałaś tę :

[ATTACH=CONFIG]164254[/ATTACH]

http://allegro.pl/lampa-samolot-dla-malych-odkrywcow-lampa-dziecieca-i2901807988.html

super ta lampa :) no ale czy z kolei będzie jak co pasować dla dziewuchy?

Podobają mi się też te z dziurami, bo myślałam czy takie trzy nie zawiesić, widziałam jak ktoś tutaj zamieszczał na forum trzy takie lampy. Reflektorki Piu też mi się podobają, ale mąż na nie kręci nosem.

Z Waszą pomocą nasze dziecko (albo dzieci ;) ) będą miały piękny pokoik :)

• Odpowiedzi 7,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

lampę już mam , firankę mi Pani dziś uszyła:) ptaszki w kropki doszły zamówienie na dywaniki i pudła w ikea złożone, poduchy - już myślę.

Widzę, że działasz na całego :) Zazdraszczam pozytywnie :)

Ja ciągle z dylematami. Czy białe meble z Ikei (głównie łóżko hemnes) i styl marynarski, czy może Young Users i samoloty, kosmos albo, albo...???

Ptaszki na zdjęciach prezentowały się super :) Kropki są genialne. Gdybym miała córeczkę, to też by były motywem przewodnim, hihihi... :)

mycha. Samoloty dla dziewczynki nie bardzo. Ale te lampy z dziurami jak najbardziej, bo neutralne. Trzy na pewno będą fajnie wyglądać. Po bokach mogą być w tym samym kolorze, a środkowa w innym. Myślisz o trzech i każda w innym kolorze - też fajnie :) A jaki metraż pokoiku?
Kochane Forumowiczki, a co myślicie o meblach Young Users z Vox'a?

witaj, też przez pewien czas byłam tymi mebelkami zafascynowana, jednak jak je sobie dobrze obejrzałam w realu to mi przeszło. wykonanie takie sobie, natomiast z Voxa seria Evolve są super, wyglądają na solidne, fajne rozwiązania ciekawy design. obecnie czekam na promocję co piąty gratis to się chyba na nie skusimy bo tanie nie są. obecnie i tak pokój przed malowaniem więc jeszcze chwilę mam

acha synek ma 6,5 roku i meble sobie wybrał.. przeważyło ruchome biurko;) warto obejrzeć je w realu. Vox ma też super dodatki, jednak czytałam że meble się fatalnie skręca, no cóż nie można mieć wszystkiego:no:
Kochane Forumowiczki, a co myślicie o meblach Young Users z Vox'a?

póki nie kupiłam byłam zauroczona, po roku użytkowania jestem zawiedziona. Reklamowane 2 razy. Wykonanie takie sobie.

Ja chorowałam na te meble póki ich nie obejrzałam w sklepie, miałam już aranżacje pokoi gotowe i przeszło mi jak ręką odjął

.Mają jednak fajne pomysły i rozwązania które zastosowałam w meblach na wymiar.

acha synek ma 6,5 roku i meble sobie wybrał.. przeważyło ruchome biurko;) warto obejrzeć je w realu. Vox ma też super dodatki, jednak czytałam że meble się fatalnie skręca, no cóż nie można mieć wszystkiego:no:

Ruchome biurko fajna sprawa :) Świetne te mebelki Evolve :)

Dzieciaki szwagra mają mebelki: DJ Metalik i Modern. Szwagier skręcał je ze swoim ojcem. Mówili, że było trochę kombinacji, bo jedno łóżko źle skręcili i musieli je rozkręcać i skręcać ponownie. Najważniejsze, żeby nie pomieszać śrub i poszczególnych elementów. Szkoda, że Vox nie ma tańszego montażu.

Dziękuję za informacje :)

żona m i b_stroz Dziękuję Wam kobietki :)

Szkoda, że w tym przypadku cena nie idzie w parze z jakością :(

Nie miałabym żadnych dylematów, gdyby nie to, że podoba mi się wygląd łóżka hemnes z Ikei ciemnobrązowego, natomiast ten kolor odpada. Z kolei łóżko w wersji białej pasuje mi ze względu na kolor ale już mniej ze względu na wygląd :( Dlaczego Ikea nie robi obu wersji w obu kolorach?

Muszę popytać stolarza ile by mnie takie łóżko kosztowało u niego.

Pytanie do mam, które mają chłopców (w wieku 6 lat i więcej), którzy mają w pokoju białe meble. Czy chłopcy nie złoszczą się na białe meble?

Jeśli ktoś widział łóżko z załącznika o nr 7 w kolorze białym, to bardzo proszę o informacje, gdzie je można kupić.

6.jpg

7.jpg

Hemnes.jpg

piu Pomyślałaś o wszystkim - również o wadach lampy. Fajnie, że jest tutaj taki superowy doradca :) :) :)

Faktycznie ten filc może być wadą tej lampy, bo na mokro się jej nie przetrze - jedynie odkurzyć można. Lampa przygotowana jest do zastosowania świetlówek energooszczędnych więc te 60W spokojnie wystarczy. Istnieje też możliwość skrócenia lampy. Wyglądają ciekawie, to im trzeba przyznać ;)

Są bardzo ładne i myślę, że przez te otworki światło będzie rzucało piękne cienie :)

Żarówkę można od razu kupić LED, gwint E27 - równowartość 60W, więc dosyć słabo przy jednej lampie, ale technika się szybko rozwija, raz dwa będą silniejsze

http://allegro.pl/zarowka-e27-9w-60-smd-5050-led-100w-pobranie-16zl-i2906813393.html

Moje reflektorki z IKEA praktyczne, ale małym dzieciom się nie spodobają, neutralne są.

Dziewczyny mogłybyście podawać wymiary pomieszczeń? Plizzz... Jestem dopiero na etapie projektowania domu, architekt ma swoje pomysły,my swoje i ciągle pojawia się dylemat wielkości pomieszczeń. My, jako dzieci wielkiej płyty, nie chcemy przegiąć w żadną stronę. Czy 12m kw w proporcjach 3x4 dla dziecka to ok?

Piszecie, że vox słaby - gorszy niż ikea i brw? Widziałam te meble w sklepie i wydawały się ok. Podoba mi się wzornictwo, takie kanciaki, pomysły na biurka itp.

http://media-cache0.pinterest.com/upload/23573598021104298_coZLNAtd_c.jpg

To wyżej to oczywiście nie vox ale próba generalna wklejania zdjęć. :p

http://media-cache-ec3.pinterest.com/upload/174796029257767336_awDcCmZD_c.jpg

http://media-cache-ec6.pinterest.com/upload/116038127870967273_jRmyVdoW_c.jpg

http://media-cache-ec5.pinterest.com/upload/125467539590713558_wCwQOLSt_c.jpg

te dinozaury świetne!

http://media-cache-ec2.pinterest.com/upload/230739180880028062_WBA9RlJs_c.jpg

tu przesyt ale fajny pomysł z kokardą

http://media-cache0.pinterest.com/upload/168603579769193853_XWgl9w7z_c.jpg

http://media-cache-ec5.pinterest.com/upload/160018592980143320_dPZi1UNF_c.jpg

Pytanie do mam, które mają chłopców (w wieku 6 lat i więcej), którzy mają w pokoju białe meble. Czy chłopcy nie złoszczą się na białe meble?

mój starszy ma obecnie 8 lat ( 2 klasa ) i w pokoju są białe ściany, biały regał typu ikeowego expedita, ale drewniany, biała komoda. Będzie tez biały blat biurka, jest biała szafka pod biurko z drzwiczkami w granatowe pasy. Łózko ikeowe najtańsze drewniane zabejcowane na granat. Na skręcenie czeka szafa - jedna z najnowszych z Ikei - sosnowa z okuciami - ale bedzie malowana - na biało lub na granat - do przemyslenia. Słowa nie mówi, że białe meble mu nie pasują ;) Dodatki granatowe i czerwone.

mój starszy ma obecnie 8 lat ( 2 klasa ) i w pokoju są białe ściany, biały regał typu ikeowego expedita, ale drewniany, biała komoda. Będzie tez biały blat biurka, jest biała szafka pod biurko z drzwiczkami w granatowe pasy. Łózko ikeowe najtańsze drewniane zabejcowane na granat. Na skręcenie czeka szafa - jedna z najnowszych z Ikei - sosnowa z okuciami - ale bedzie malowana - na biało lub na granat - do przemyslenia. Słowa nie mówi, że białe meble mu nie pasują ;) Dodatki granatowe i czerwone.

Kamilcia ślicznie dziękuję :)

Które łóżko ikeowskie malowaliście na granat? Mogłabyś wkleić zdjęcie tego łóżka? Chętnie bym zobaczyła.

Granat, biel i czerwień fajnie się komponują :)

gusielkowo, widzę, że mamy identyczne dylematy i to samo nam się podoba.

O super, może wspólnie wymyślimy coś fajnego :)

Ja te kanciaste VOXy w sklepie widziałam i bardzo się rozczarowałam jakkością.

Nie widziałam ich na żywo ale po tym, co Forumowiczki napisały to są słabej jakości i nie warte swojej ceny. Dobrze wiedzieć, że kolejna osoba podziela tę opinię. Meble prezentują się super, ale przy takiej cenie jakość nie jest obojętna.

Tak myślę, że pójdę w białe meble i dodatki marynistyczne. Trochę czerwonego też będę chciała przemycić :p Mój synek uwielbia statki więc będzie przeszczęśliwy :) Wyszukałam superowe dodatki, które się świetnie wkomponują i nadadzą odpowiedniego charakteru :) Pokój będzie malowany w wakacje ale chyba najwyższy czas zacząć kupować dodatki.

Bardzo Wam wszystkim dziękuję za dotychczasową pomoc :) :) :)

O super, może wspólnie wymyślimy coś fajnego :)

Nie widziałam ich na żywo ale po tym, co Forumowiczki napisały to są słabej jakości i nie warte swojej ceny. Dobrze wiedzieć, że kolejna osoba podziela tę opinię. Meble prezentują się super, ale przy takiej cenie jakość nie jest obojętna.

Tak myślę, że pójdę w białe meble i dodatki marynistyczne. Trochę czerwonego też będę chciała przemycić :p Mój synek uwielbia statki więc będzie przeszczęśliwy :) Wyszukałam superowe dodatki, które się świetnie wkomponują i nadadzą odpowiedniego charakteru :) Pokój będzie malowany w wakacje ale chyba najwyższy czas zacząć kupować dodatki.

Bardzo Wam wszystkim dziękuję za dotychczasową pomoc :) :) :)

gusielkowo pokaz te dodtaki, bo rowniez u mojego synka bedzie styl marynistyczny,

kamilcia pokaz pokój :)