Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

zphugawronwp.pl

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Magik na 156 jest piękna paskowa tapeta jednej z forumowiczek a swoją drogą jak rozmyślałam nad pokoikiem córki przejrzałam ponad 100 stron tego wątku więc proponuję pogrzebać więcej, bo pamiętam że były pokazywane tapetowe paskowe inspiracje i to nie tak dawno temu

dobre kobietki, podpowiedzcie proszę jak najszybciej i najlepiej pomalować meble sosnowe na biało? właśnie wczoraj urodził się taki pomysł u 7 letniej siostrzenicy, a termin wykonania pilny, muszę jechać kupić farbę i nie mam pojęcia jaką...

wystaczy lekko zmatowić papierem? jakiej gramatury? i czym najlpeiej malować, wałkiem czy pędzlem? matko, nie wiem jak się do tego zabrać, a sama siostrę do tego namówiłam :D

podpowiedzcie jakiej firmy farby, pliss

Magda

Maciejka niedawno ktoś tu lub na wątki DIY tłumaczyła jak to zrobić, ja nie pomogę bo nie malowałam nigdy mebli, jeśli coś malowałam tpo drewniane szkatułki farbą akrylową i myślę że akryl będzie najlepszy ale co więcej to już dziewczyny Ci pewnie podpowiedzą

Akryl bardzo schodzi z mebelków (mam nim pomalowane m. in. gałki i co kilka tygodni muszę poprawiać, bo farba schodzi, zostaje na dłoniach, ściera się z mebli) natomiast trwalszą farbę olejną trzeba baaardzo długo wietrzyć (u nas meble wietrzą się od grudnia :eek:, ale my użyliśmy słabej Śnieżki).

A​gi,mnie tam nic nie brakuje! uważam, że jest idealnie!!!

Jedyne, co pozwalam Ci tam powiesić ;) :lol2:to może jakąś neonową literę. ale białą, żeby nie popsuć ściany!!! da też fajny efekt wieczorem. może być podświetlana kolorem, np. na niebiesko.

litera świecąca 1.jpg

wybaczcie,mam słabość do "neonów"... to było moje marzenie w zamierzchłych czasach ;)

Aricia super ten neon! Kurcze tylko gniazdko na tej ścianie jest na dole i pewnie trzebaby go było przerobić.Wstepnie myślałam aby na tej pustej ścianie między oknami dać zdjęcie mojego syna wydrukowane na płótnie o wym.60x90cm.ma taka fajna fotkę odjechaną ( taka jak i mój synek rozrabiaka) w kolorystyce pokoju.Natomiast sciana z cegły wydawała mi sie na początku ozdobą sama w sobie.Ale teraz czegoś mi tam brakuje...moze jakiś zegar albo sznur z chorągiewkami.... A zapomniałam napisać, że łóżko i dywan sa ze starego mieszkania.pewnie do wymiany ale szukam pomysłu na co ewentualnie wymienić....

Maciejka o widzisz ja też chętnie dowiem się jaka farba byłaby najlepsza :) Ponieważ jak to kobieta zmienną jest,zdążyłam niedawno zakończyć pokoik synka który niedawno Wam pokazywałam a już mi się zmian zachciało :) Sprzedaję obecne łóżko bo już zakupiłam inne i ono jest z czystego drewna więc żeby mi pasowało to muszę je maznąć bielą :) I chcialabym żeby farba dość szybko schła i nie śmierdziała zbytnio.Jest taka wogóle???

Maciejka o widzisz ja też chętnie dowiem się jaka farba byłaby najlepsza :) Ponieważ jak to kobieta zmienną jest,zdążyłam niedawno zakończyć pokoik synka który niedawno Wam pokazywałam a już mi się zmian zachciało :) Sprzedaję obecne łóżko bo już zakupiłam inne i ono jest z czystego drewna więc żeby mi pasowało to muszę je maznąć bielą :) I chcialabym żeby farba dość szybko schła i nie śmierdziała zbytnio.Jest taka wogóle???

Akrylowa, ale wtedy jest nietrwała. Podejrzewam, że problem pojawiłby się również przy myciu czy ścieraniu kurzu.

Olejna schnie długo (u nas prawie tydzień, ale to z powodu wilgoci za oknem), a śmierdzi jeszcze dłużej.