Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

zphugawronwp.pl

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

dla mojej obecnie 16-miesięcznej Panny Zuzanny przeznaczyliśmy 11-metrowy pokoik na piętrze ze skosami, bardzo niestandardowo zaplanowany :) najfajniejsza moim zdaniem jest w nim ta wnęka:

teraz będzie służyć do przechowywania zabawek, potem dla większej dziewczynki można będzie tam zrobić taką baśniową kryjówkę, miejsce do zabawy lub czytania - w tym celu poprowadziliśmy tam przewody do oświetlenia. pamiętam, że ja jako dziecko lubiłam zaszywać się z książką w różnych naprędce wykombinowanych kryjówkach :)

Ta wnęka i pomysł na jej zagospodarowanie na kryjówkę jest rewelacyjny. Moje córy (6 i 8 lat) obejrzały i bardzo im się podobało. :D

Natomiast moja starsza marzy o jakimś "parapecie do leżenia pod oknem" :o

Nie mam pojęcia o co chodzi i jakby to miało wyglądać.

Pokój będzie pod jednym wysokiem skosem, jedno normalne okno na ścianie szczytowej, jedno połaciowe.

Może jakies pomysły na ów "parapet do leżenia"? :-?

Parapet do leżenia:) Pewnie chodzi o taką skrzynię stojącą pod oknem.Wygląda to faktycznie jak parapet tyle, ze dużo głębszy niż standardowy. Z góry (wieko) obite czymś miękkim, albo po prostu wyłożone poduszkami. Nie wiem jak wysoko masz tam dolną krawędź okna, powinno to być na tyle niskie żeby się dało usiąść bez drabiny. Ja takie coś miałam w dzieciństwie, suuuper.